Flat Earth Society

Klimathotet har nått sitt klimax, sitt apex eller sin största utbredning, helt beroende på vilken liknelse man föredrar. Att det har nått sin största utbredning kan enkelt förklaras med att andelen människor som samtidigt tror på klimathotet inte längre kan bli större. Jämför med Lincolns uttalande att; man kan lura alla människor någon gång, och man kan lura några människor varje gång, men man kan inte lura alla människor hela tiden!

Donald Trumps beslut att USA ska kliva ur Parisavtalet har startat en febril aktivitet bland de klimathotstroende. Nu sätter de alla klutar till för att försöka övertyga de sista stackarna om sanningen i deras påståenden och allvaret i situationen. Men det hjälper inte, för nu går det inte att lura fler.

Ett av försöken att lura de sista självständigt tänkande människorna var Stefan Krakowskis inlägg i SVD 2 juni, där han förklarar att de som inte tror på klimathotet tror att Jorden är platt. Han menade att oppositionen mot klimathotet är organiserat i the Flat Earth Society. Det fanns en sådan organisation på 1800-talet, där några få personer försökte visa med undermåliga experiment att Jorden verkligen var platt. Den organisationen dog ut i brist på anhängare.

Istället har i internetåldern en ny organisation med samma namn uppstått. Den har helt andra bevekelsegrunder. Betänk att internet vaknade när den ironiska generationen, 60-talisterna inträdde i medelåldern. FES hemsida behandlar på ett till synes seriöst sätt frågan om Jordens form och förklarar i lättbegripliga fysikaliska termer varför det måste vara så. Till det lägger man lika ambitiöst formulerade förklaringar till varför de som tror på en sfärisk Jord är så vilseförda.

Det hela artar sig till en hejdlös, sofistikerad ironi och satir över alla konspirationsteorier, liksom en kritik mot allt auktoritetstroende. Utsagor och debatter på deras forum kan lika gärna läsas som ett intellektuellt överseende med de dumbomar som tror att koldioxid utgör en fara för Jordens klimat. Med denna attityd behåller de sitt förstånd och sina jobb i en tid när klimatkätterska utsagor kan få nästan vem som helst avskedad. Men allt detta går de klimathotstroende spårlöst förbi.

Ingen har hittills lyckats påvisa med vetenskaplig trovärdighet hur ett litet tillskott av CO2 till amtosfären i verkligheten ger en dramatisk ökning, kanske till och med en “tipping point” i den globala medeltemperaturen. Det finns bara teoretiska, matematiska modeller, som alla falsifierats. Inte heller har någon med trovärdighet lyckats tillbakavisa teorin om att olja inte är fossil, utan resultatet av en abiotisk process i Jordens inre. En separat kolcykel utan inblandning av liv, celler och andning. Paradoxen med Flat Earth Society är att man genom att till synes försvära sig till det som är falskt, så behåller man ett öppet sinne för vad som i slutänden kan visa sig vara sant. Som paradox är den inte ny.

Här är ett litet avsnitt från forumet, som väl belyser detta.

Oami
Shortly: even if a conspiracy existed, and even if it were proved that the conspiracy somehow profited from a certain belief, this alone would be no proof against that belief.

TomInAustin
Agree. I think the discovery of FE would be more along the lines of the RE science discovery that Pluto was not alone out there and not really a planet per se. There appear to be millions of small rocks way out there with some of them as large or larger than Pluto. No need to hide it but let the world know. But I get it that people think there is a “them”. Those sinister people that keep this to themselves for various reasons.

I personally know people that believe…
The world is flat (ok a friend of a friend)
The world is run by the Illuminati
9-11 was the US government
9-11 was not caused by but known in advance by the US government
The moon landings were a hoax
The moon landings were not a hoax, but aliens told us not to come back
Sandy Hook and the Boston bombing were false flags
That a 2000-year-old Jewish zombie who was his own father is the key to everything (among other people with religious beliefs)
Trump is a Russian puppet
Hillary is honest (lol)
My own dear mother was convinced that all US democratic presidents were run by Moscow. (50 Years before Trump)
I know of people that believe that the world is now controlled by shape shifting aliens

People believe some weird stuff with zero evidence and can’t be persuaded no matter what logic is presented. I read an article a few weeks ago where people were offered money to read articles that had opinions they agreed with or more money to read ones that had opposing views. A large percentage chose less money. Odd but true.

This entry was posted in Aktuella övriga ämnen, Klimatbluffen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Flat Earth Society

 1. Göran says:

  “Trump is a Russian puppet”.Plötsligt hamnade alla klimathotsmänniskor på den listan.

  • Risto Matinen says:

   Putin lär vara ett proamerikanskt troll! Han lär ha tillsatt Trumpen? Som numera verkar vara en sionitist, som alla presidenter efter åtminstone JFK?

 2. JIMMY says:

  En mycket välkänd troll teknik bland olika sanningssökare seriösa libertarian patriot radiostationer forum i USA.

  Som informativt diskuterar informerad gällande patetiska ” klimatbluff religiösa ritual fascistoida FN avlatsbrev co2 spårgas olaga klimathotare kofis biffen bilen bostaden bluff nonsens” eller att 11 september var ett insiderjobb eller avhandlar militärindustriella bank Illuminati kartell krigs vaccination komplexet med mera.

  Är den gamla MSM cointel pro betalda Astroturf journalist före upplysningen tiden internet problemformulering privilegiet avleda titta en fågel tekniken av att diskutera mera UFO ödlor jorden är platt desperatförsök en andra skyddsmur av klassen second grade internet deep Web, gatekeepers.

Comments are closed.