Jordbruksaktuellt och lögnen

Gratistidningen Jordbruksaktuellt som går ut till alla lantbruk i Sverige håller sig med en ”krönikör” vid namn Erik Jacobsson. Det anges i hans byline att han tillhör Energifabriken. Han ges alltså år efter år tillträde till redaktionell plats cirka en gång i kvartalet, för marknadsföring av kommersiell verksamhet vars affärsidé bygger på klimatlögnen!

Här är sökrutan (fyll i hans namn) för att se vad han skrivit inom Jordbruksaktuellt. Man kan läsa krönikan på nätet, men det är sådan där besvärlig blädder-app som erbjuds, jag har kopierat den senaste och lägger upp krönikan här nedan.

I sina krönikor berättar Jacobsson om klimathotet, självklart inga sanningar utan endast alarmism. Samtidigt passar han på att snacka skit om konkurrensen. Nu senast hakade han på smutskastningen av Ryssland i allmänhet och rysk olja i synnerhet.

När tidningen så ogenerat släpper fram alarmistiska särintressen är det inte underligt att det aldrig gått att få in en klimathotskritisk kommentar, eller få chefredaktören Stefan Ljungdahl att lyssna på ett enda sakargument.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Jordbruksaktuellt och lögnen

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Skall vi verkligen skylla perversa uttalanden om Ryssland på Stefan Ljungdahl eller Erik Jacobsson när det i verkligheten är den för oss okända, oåtkomliga och ansvarslösa ledningen för böndernas egen organisation, LRF som borde grovsanerat JA?

  • Göran skriver:

   Klassisk sak att skylla på andra för att inte prata om sina egna problem.

 2. Niklas skriver:

  Det är väl inget tvång att läsa Jordbruksaktuellt, vad jag vet. Sedan har de ju hittills haft den goda smaken att inte lägga artiklar bakom betalvägg, till skillnad från ATL och Land Lantbruk.

 3. Åke Sundström skriver:

  Visst var krönikan ren rappakalja, men varför inte nämna orsakssammanhanget – att allt dyrare olja (via dagens extrema koldioxidskatt) gynnar konkurrenterna; både elbranschen och producenterna av biobränslen. Återigen: låt oss fokusera på de stora skurkarna, Kungl Vetenskapsakademin, klimatboksförfattaren tillika socialdemokraten Klas Eklund m fl Det är i skuggan av deras mer kvalificerade ljugande som klimatnojan kunnat sjösättas och fortleva. Men gärna också en känga åt toppskiktet i RLF, som Samuel tipsar om. Dessa höjdare kan inte skylla på att de ingenting begriper. De talar mot bättre vetande, men som språkrör för ett särintresse. Det är allvarligare att vår förmenta kunskapselit prostituerar sig.

  • Mats Jangdal skriver:

   Jo, det är ett helt kompani kängor som skall delas ut. Men jag tror effekten blir bättre om man inte försöker dela ut dem allihop på en och samma gång.

   • Åke Sundström skriver:

    Men min poäng var ju att lämna de vilseledda småskojarna därhän och jaga tiotaggarna, de med ett REELLT ansvar

    • Mats Jangdal skriver:

     Tiotaggarna är beroende av apologeter, medlöpare och nyttiga idioter av alla sorter. Alla som kan avslöjas som delaktiga gör det enklare för varje observatör att, som det heter på engelska: connect the dots.

     • Åke Sundström skriver:

      Här är vi oeniga: jag menar att jakten på småbuset gör det svårare för väljarna att förstå skeendet och identifiera de stora skurkarna. Jag tror inte att mer än enstaka procent inser vilken central KVA och Klas Eklund har spelat. Utan den insikten blir det omöjligt att greppa vidden av det vetenskapliga bedrägeriet.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  I flera tidningar och annorstädes läser vi om hur ministrar, partigängare och annat löst folk vill dela ut plundrade/indrivna skattepengar för att blidka landets livsmedelsproducenter.
  Hur skulle det vara om LRF tillsammans med fria och oberoende bönder nagelfor den monstruösa socialistiska regelhydran som sakta men säkert kväver vår livsmedelsproduktion?
  Slå ifrån er på alla fronter och säg ifrån på skarpen att vi bönder är inte intresserade av häleri.
  Vi vill ha en fri marknad för varor och tjänster.

  • Åke Sundsström skriver:

   Frågan bör riktas till de partier som kallar sig borgerliga och marknadsekonomins bästa vänner, typ M,L,C och KD. Att vänsterpartiet gillar socialism är mindre konstigt.

Kommentarer är stängda.