Tillåts män sexualitet?

Ett byggföretag har i en hälsning till kunder och medarbetare tillåtit sig inkludera en kåserande text där man hyllar våren och hur det påverkar livssafterna hos män och kvinnor. För det får de utstå spott och spe för påstått unken sexism.

Kulturprofilen Arnault har tydligen i 20 års tid uppvaktat flera kvinnor andra än sin hustru. Osmakligt måhända, men ingalunda olagligt. Vid något tillfälle har han kanske, kanske inte, obevisat vilket, gått över gränsen för vad som kan vara ett övergrepp. Även sådana handlingar har preskriptionstid och vi allmänheten vet för lite för att kunna ta ställning. Det som kan väcka mer berättigade frågor om olagligheter är de ekonomiska förhållanden som rått och råder mellan hans hustru tillika akademiledamoten Katarina Frostensson och Akademien i sig.

I kulturprofilens fall rasar en feministisk opinion även mot Horace Engdahl för att han med en elegant formulering, som det anstår en ledamot av Akademien sagt att, “Det är inte olagligt att leva ett vivörliv.” De kvinnor som förfasar sig över sådant leverne gör klokt i att erkänna att för att kunna leva ett sådant liv krävs det samarbete med kvinnor som uppskattar och kanske även uppmuntrar vivörens leverne.

I nyheter, konst och litteratur idag, pekas män som bejakar sin sexualitet ut som perversa snuskgubbar. Samtidigt visas kvinnor som lever ut sin sexualitet upp som föredömen.

Detta tillsammans med andra linjer i offentlig debatt gör att man undrar om män inte längre omfattas av FNs mänskliga rättigheter. Alla människor ska som bekant enligt dessa ha rätt till sin egen sexualitet.

Det här inlägget postades i Jämlikhet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Tillåts män sexualitet?

 1. oppti skriver:

  Vi är ändå för många på vår jord.
  Lägg av-lägg ner!

  • mats skriver:

   På vilket sätt skulle vi vara för många?
   Snacket om att vi förbrukar 1,5 jordklot per år och annat nonsens kan vi lämna åt sidan helt enkelt för att det brister i logik och saknar förankring i observerad verklighet.

   Är det jag eller män generellt som ska lägga av?

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Socialisterna har gjort hyckleriet till sitt levebröd och det går ju hem bland medborgarna.
  Sexualitet och könssituationen i Svenska Akademien är gefundeness fressen, för med Hr. Arnault i spetsen är det ett dröm läge för socialistiska partigängare, ett effektivt och snaskigt sätt att tillsvina den högsta svenska statsledningen.

  • Åke Sundström skriver:

   Inte en enda Allians-snubbe bland de apostroferade? Kan vara läge att upplysa nytillkomna läsare om att du betraktar även moderater och andra förmenta borgare som “socialistiska partigängare”.

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Vad skall man säga Åke, ingen av dem har fått lära sig att skilja på Din, min och andras egegendon och rättigheter!!!
    ”Dom” är ju betalda för att vara hycklare, nu senast Löfven själv.

Kommentarer inaktiverade.