Metoo och helige ande

Nu är vi inne i den månad där de kristna firar den obefläckade avelsen. Den förmodade oskulden Maria blev gravid och skyllde hela förhållandet på Guds helige ande, som enligt henne hade uppfyllt henne och gjorde att hon nu väntade Guds son. Ännu 2000 år senare finns det folk som tror på den blåsningen.

Bara för att förekomma dem som vill kasta all skuld på män och därför kunde tänkas komma med förklaringen att hon skylde över ett sexuellt övergrepp med att skylla på den helige ande. En annan utväg ur ett dilemma helt enkelt. Men då återstår likväl det faktum att hon ljög om det verkliga förhållandet.

Nu har det dessutom tillkommit en massa kvinnor som kräver att vi ska tro dem på deras ord, för att de är kvinnor och för att det bara är de som vet vad som hänt. De kräver monopol på tolkningsföreträde och kräver blind efterrättelse för att de är kvinnor och vi andra är lägre stående varelser. Jösses Amalia!

I USA har det avslöjats att de anklagelser som riktats mot Roy Moore är rakt igenom falska. Men de har ändå påverkat det val han ställde upp i. Så bara det faktum att osubstansierade beskyllningar kunde kastas fram i valrörelsens slutskede, fick följdverkningar. Visst, ryssar och kineser är säkert med och lägger sig i andras val. Men våra egna kvinnors ageranden är nog så allvarliga.

Gunwer Bergqvist naiva framförande av Povel text och melodi kan låta oskyldigt, men när det raljanta blir blodigt allvar är det inte fullt så roligt längre.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Metoo och helige ande

 1. Göran skriver:

  Jag säger som amerikanskan Tomi Lahren: ”if you touch me and I don’t want to be touched it will be the last time you touch me. I can promise you that one.”

  Jag undrar vad föräldrar lär sina döttrar? Hålla käften, eller? Att vara mentalt förberedd är något föräldrar bör lära ut till sina barn.

  Fråga en kvinna hur det kommer sig att hon visar upp större delen av sina bröst eller delar av rumpan? Jag tror inte att ni får något svar. Hur kommer det sig att kvinnor går omkring med trosor som är som snören?

  En del kvinnor säger att de vill ha intelligenta män, samtidigt som de agerar för att i första hand väcka upp mannens sexuella instinkter.

  Många män vet att kvinnors intresse för dem väcks när de gör antydningar och inte när de beter sig ”normalt” eller ”mesigt”.

 2. Rikard skriver:

  Hej.

  Jan Myrdal, av alla människor, drar en lans för rätts-samhället:

  [http://www.janmyrdalsallskapet.se/av-jan-myrdal/item/744-jan-myrdal-tva-papekanden-apropa-metoo.html]

  De kvinnor som i bakgrunden piskar på #metoo kommer inte bara de att ångra sig; alla kvinnor kommer att få lida när bräschen är genombruten och pöbelvälde råder.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Göran skriver:

   Jag får påpeka att pöbelvälde redan råder. Det finnare ordet är: demokrati.

  • mats skriver:

   Förutom att Jan Myrdal drar en lans för rättssamhället, vilket jag faktiskt förväntar mig av honom numera, drar han en för knullkompisar, inte heller att förakta!

Kommentarer är stängda.