Separerade barn

När Jenny Alversjö på midsommardagens morgon i TV4 kastar så mycket skit på Donald Trump att till och med Ann Tiberg på plats i Washington måste säga emot henne, förstår man hur djupt trumphatet går i svensk media.

De migranter som tar sig in i USA illegalt bryter mot lagen, amerikansk lag. Eftersom skyddet av gränsen mot andra nationer är ett federalt ansvar, är det ett federalt brott att ta sig övergränsen olagligt. Har de barn med sig när de begår brott tas dessa om hand för sig vid federalt brott. Denna grundprincip har gällt länge och sköttes så även under Obamas tid.

Det som hänt här är tydligen att fler migranter än vanligt har med sig barnen vid gränsöverträdelsen, troligen i förhoppning om en annan bedömning och behandling. Att Trump valde att tillfälligt låta lagen om separation vila, kan ses som en eftergift mot media. Enligt en opinionsundersökning anser 54% av amerikanerna att det är de som tar barnen med sig när de begår brott, som är skyldiga till separationen, inte myndigheterna eller Trump. Men så många som 35% kan inte se så klart, de anser Trump vara orsak till det. Mike Lester har illustrerat vänsterns hyckleri i frågan.

I denna hysteri kommer jag att tänka på andra separationer, här i Sverige till exempel. Här mer eller mindre tvingas föräldrar, av ekonomiska skäl, separera från sina barn större delen av dagen, varje vardag. Medan barnen är skilda från föräldrarna utsätts de för systematisk statlig propaganda om socialismens förtjänster. Här finns politiker som vill göra det obligatoriskt att separera barnen från sina föräldrar från 3 års ålder

Om det inte inträffat en markant förändring nyligt, behöver en kvinna vid en vårdnadstvist bara antyda att mannen är våldsam eller på annat sätt olämplig, så får hon ensam vårdnad om barnen. Barnen separeras alltså med svenska myndigheters aktiva medverkan från sina fäder.

Varför upprörs inte svenska media över dessa separationer?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Separerade barn

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Allt för att hålla maktgalna socialister kvar på taburetterna och möjligheten att plundra medborgarna på egendom, Reinfeldt med en årslön om 23.000.000:kr i årslön. Inga mutor där inte.

 2. Göran skriver:

  Mats! Suveränt att jämföra med separationen av barn i Sverige. Det är sådant som behöver lyftas fram för att se vårt eget hyckleri. Vänsterns ideologi när det gäller barn är att barn inte tillhör föräldrarna utan staten. Vänstern vill inte att barn ska utsättas för föräldrar.

  Vad jag har förstått var det Bill Clinton som hittade på separationen av barn. Det blir så när vänstern inte kritiserar sig själv. Alla lever i en skyddad värld och när sedan den bubblan spricker då får den som står på vakt just då skulden även om denne inte varit med och byggt bubblan.

 3. Rikard skriver:

  Hej.

  Lügenpresse var det någon som sade förra årtusendet.

  Visst kan det funka att pumpa ut lögner för att styra oss, den allt bredare massan, men om den som gör det tror på sina egna lögner?

  Då blir det totalt bunkerläge, rent mentalt.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

Kommentarer inaktiverade.