Hur man använder myndigheterna i politiska kampanjer

När handskarna åker av i ”blodig” kamp om makten finns det många sätt att utnyttja myndigheterna för att få väljarna på sin sida. Störst möjlighet att göra sådant har naturligtvis det parti som har makten, även om de ställer upp med en ny kandidat.

Hillarys e-mails via en osäker privat server blev ett av slagträna i presidentvalskampanjen. Hon bedyrade under ed att alla hade redovisats. Nu tror man sig ha hittat fler.

Trump-ryssland-kopplingen var ett annat slagträ i debatten. Förre FBI-chefen Robert Mueller fick i uppdrag att utreda vad som var sant. Han väntas snart redovisa med sina resultat. Se händelseutvecklingen nedan. Han har inte presenterat sin utredning ännu.

Eller är det Hillary-rysslandkopplingen? Nya avslöjanden visar att Hillarys kampanjkontor samt demokratiska partiet betalade för att hitta en smutskastande koppling mellan Trump och Ryssland. Vad som verkar klart så långt, är att man inte redovisade denna smutsgrävning på ett korrekt sätt så att en revision skulle kunna härleda kostnader och fynd till samma beställare. Kvarstår gör också frågan om planterade uppgifter.

Missgynna utvalda grupper. Under valet 2012 använde Obama skattemyndigheten för att smutskasta och även försvåra för konservativa organsiationer att bidra till McCains kampanj. Den misstanken kastades fram redan då, men det är först nu bevisen verkar komma fram.

Trumps kampanjledare, Paul Manafort, har varit måltavla för demokraterna och förre FBI-chefen Robert Muellers utredning en rysslandskoppling. Han har nu överlämnat sig själv till myndigheterna, men nekar till brott. Det var i rådande läge ett klokt drag eftersom han på det viset tills vidare kan vistas i hemmet med reserestriktioner.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Hur man använder myndigheterna i politiska kampanjer

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Och det är TABU att nämna personerna som gömmer sig bakom Obama och framför allt Obama själv. Har sagt det tidigare, är man inte en erkänd socialist och inte hyllar dessa samhällsomstörtare är man allt annat, rasist t.ex.
  Det blir ingen ändring till det bättre förrän folket fråntager politikerna möjligheten att plundra medborgarna på deras egendom och rättigheter.

  • Göran skriver:

   Så fantastiskt härligt att höra Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling säga på TV igår att välfärden inte fungerar när han utfrågades om sina pengar.

   • mats skriver:

    Precis! Vi gick ju med i EU bland annat för fri rörlighet för människor, pengar och produkter.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  SVT´s ”Uppdrag granskning hånas” :http://www.friatider.se/uppdrag-granskning-h-nas-i-sociala-medier

  • Göran skriver:

   Haha! Läs vad DI skriver om samma sak. På DI har man riktat in sig på vad socialisterna tycker om Leif Östling. Via höga skatter får vi en massa saker gratis. Hur fasen går det till?

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Här kommer den verkliga grodan: Vem har plundrat vem på skattepengar?

  Karin Pettersson (Hälaren i AFTONBLADET uttalar sig)

  @AB_Karin

  Leif Östling har alltså fått två gratis universitetsutbildningar – som gjort att han kunnat göra karriär – tack vare ANDRAS skattepengar. https://twitter.com/svd/status/927243992491798529
  10:17 PM – Nov 5, 2017

  • Göran skriver:

   Tänk att universitetsutbildningarna är så värdelösa att man måste ha två stycken. LIte ironi där men faktiskt men en stor portion sanning faktiskt.

   Ingen i Sverige får en gratis utbildning. Alla får betala för den. Ingen i Sverige får gratis sjukvård. Alla får betala för den. Osv…

   Ovan är det socialistiska dilemmat som får folk att tro på en misslyckad socialism gång på gång. Socialister förstår inte att saker och ting kostar.

 4. Niklas skriver:

  Lite OT, men idag (7 november) är det 100 år sedan den blodiga ryska revolutionen. startas.

 5. Göran skriver:

  Jag måste bara kommentera vad det korkade regeringen i Sverige har att säga om Leif Östling. Regeringen menar att man ska betala så mycket skatt som man kan. Det innebär följande.

  Jag tjänar 100 kr. Jag betalar 30 kr i skatt. Jag spenderar 50 kr. Jag har kvar 20 kr. Dessa 20 kr faller då i kategorin ”pengar jag kan betala som skatt”.

  Ovan är ovanligt korkat. Stefan Löfven säger att han behöver skatt för att bygga Sverige. Nu är det inte så att staten bygger någonting utan det är privat kapital som gör det.

  Stefan Löfven, Magdalena Andersson och resten av begåvningsreserver i regeringen tror att statligt spenderade och konsumtion driver på ekonomi. Helt fel. De flesta människor tror även detsamma.

  Jag ska inte fördjupa mig i hur det fungerar rent ekonomiskt men in princip är det väldigt enkelt enligt följande modell.

  Kapital -> Produktion -> Konsumtion

  I produktion ovan ingår alla arbetares löner.

  När man tar ut skatter leder det till mindre kapital vilket leder till mindre produktion vilket leder till mindre antal arbetstillfällen.

  Det som politiker och 99 % av alla ekonomer tror driver ekonomin är det som ligger sist i kedjan ovan: konsumtion.

  Fundera lite på ovan och försök kasta om kedjan och fundera om det funkar. Kapital kan ni byta ut mot överskott om ni vill. Att producera något som bara räcker till sin egen konsumtion skapar i praktiken ingen ekonomi. Om jag drar upp en fisk om dagen som jag äter upp har jag inte skapat någon ekonom. Drar jag upp två fiskar, äter upp den ena och byter den andra fisken mot något annat har jag skapat ekonomi och det har jag gjort på grund av att jag har ett överskott eller ett kapital.

  När jag får ett kapital eller överskott kan jag byta det mot produktion. Och likaså för den som jag kan byta fisken med. Den andra personen får ett kapital som denne kan investera i produktion.

  Det är därför det är viktigt att bekämpa alla dessa skatteonanister och se på skatter som något ont. Varje skattehöjning är ett steg mot ett Sovjetunionen.

Kommentarer är stängda.