Man vänjer sig?

Peter Kadhammar, journalist/kolumnist på Aftonbladet har gjort ett besök i verkligheten. Men han verkar inte ha förstått den. Det är ett reportage om Hässleholm. Han börjar med att moskén i Hässleholm har brunnit. Det är väl för hemskt, att någon ger sig på att anlägga en mordbrand? Ja, det är det, men det är inte en händelse utan sammanhang. Det är en handling sprungen ur en desperation över det Kadhammar berättar om, men inte verkar förstå. Han kopplar det till en demonstration av NMR, men vågar inte stå för sin egen insinuation.

Kadhammar berättar om Ismail Darragi, som är ordförande för det islamiska kulturcentret som driver moskén. Darragi har bott i Sverige i tolv år, men talar inte ett ord svenska. Han har sin unga son med sig som tolk.

Kadhammar träffar både det socialdemokratiska och det moderata kommunalrådet, Lena Wallentheim och Lars Johnsson, respektive. De uppskattar andelen utlandsfödda kommuninvånare till 25%. Det har blivit stökigare på järnvägsstationen och torget. Kommunen har anställt trygghetsvärdar och ordningsvakter.

Det är parallella kulturer som lever sida vid sida i Hässleholm, utan att någonsin umgås. Varför upprörs inte Kadhammar över det? Varför formulerar han inte ens en undran varför man kommer till Sverige från Irak och startar en moské, men inte lär sig svenska på mer än tio år? Vad är det för förakt för den svenska kulturen, det svenska samhället, man visar med sådant uppförande? Man vänjer sig, skriver han. Vilket svek mot de svenska läsarna!

Varken i Frankrike eller Storbritannien, som har haft stor muslimsk invandring betydligt längre än Sverige, har det gått att vänja sig. Muslimerna där har inte integrerats, inte anpassat sig. Nu kräver de mer positiv särbehandling. De uppträder allt mer fientligt mot den ursprungliga inhemska, icke muslimska befolkningen. De stöder aktivt eller passivt muslimska jihadister, terrorister. Vad är det Kadhammar tror att man kan vänja sig vid?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Man vänjer sig?

 1. Göran skriver:

  Sverige måste satsa på akutsjukvård. Det grova våldet kommer att öka, med misshandlar, knivdåd och skjutvapen. Ska svenska folket vänja sig, då behöver vi bättre akutsjukvård som kan lappa ihop trasiga svenskar i framtiden.

  Jag får tacka Mats, som vågar besöka MSM:s verklighet eller värld. Jag gör det sällan. Det måste vara en desperat kamp som Expressen, Aftonbladet, SVT, DN, SvD och resten av träsket för, för att hålla uppe en kuliss, som åtminstone minst 25 % av Svenska folket redan har tittat bakom.

  NCC ska bygga Sveriges största moské. “Det ska bli väldigt roligt att byggnadstekniskt få uppföra en moské”, säger Fredrik Anheim, avdelningschef på NCC Building. Jag tycker han ska börja med att läsa koranen och sedan fundera på vad som är så roligt.

 2. Stefan Eriksson skriver:

  Jag har nödgats vänja mig vid att det MSM presterar har inget med en allsidig rapportering satt i sitt sammanhang att göra.
  Den informationen får man försöka hitta på annat håll, om man överhuvudtaget är intresserad av en mer nyanserad bild av verkligheten.
  Vi får väl se hur länge den möjligheten står till buds.
  20,21 Juni skall Europaparlamentet rösta om begränsningar i att “använda” internet.
  Ett “uppladdningsfilter” skall konstrueras, med en “länkskatt” därtill.

  • Göran skriver:

   Sedan kommer det ta några år att implementera filter och sedan kommer ingen förstå hur det ska användas. Mats kommer att bli ansvarig för vad vi skriver. Men Mats kan göra oss ansvariga mot honom för vad vi skriver.

   Det är även så att det jag skriver har upphovsrättsskydd. Så mina inlägg måste det där filtret även kontrollera så ingen citerar mitt inlägg. Hur ska det gå till.

   Det blir som med GDPR, som är skapat för att underlätta myndigheternas snokande i företags uppgifter om sina kunder, att detta filter är till för att snoka rätt på vem och var inlägg skrivs, att hålla reda på i realtid vad som publiceras på Internet.

   Sedan blir det en avgift på att köra sitt material genom det där filtret.

   Vad fan är det för genetiska fel på politiker? Kan inte genusforskningen avskaffas och ersättas med forskning om genetiska fel på politiker. Kan man undersök foster och se om de har det genetiska felet som politiker har, så sådan foster kan aborteras. Det vore nog det största vetenskapliga framsteget för mänskligheten.

 3. Tege Tornvall skriver:

  Själva ordet islam betyder underkastelse. Jag vill inte underkasta mig något. Vem vill det?

  • Göran skriver:

   Det är okej att underkasta sig om det görs frivilligt och det går att utträda. Är det inte lite likheter mellan islam och det vi i Sverige benämner samhällskontraktet? I Sverige och många länder är vi underkastade skatter även om de skulle vara 100 % eller mer.

 4. Sten-Arne Persson skriver:

  Ett delat Sverige med var sin maktfullkomlighet den ”politiska” och den ”religionsbaserade” maktfullkomligheten i oskön gemenskap..

  Den nu sedan länge pågående avkristningen av svenska folket till förmån för den ende allsmäktige guden Allah enligt den kulturberikning som pressats in i Sverige av dessa ulvar i fårakläder som besitter makten i Svenska kyrkan riksdag regering och alla dessa NGO:s understödda av massmedia.

  Samma marxistiskt kommunistiska maffia som med hjälp av deras politiskt korrekta massmedia även på statsministern och social ”demokraten” Per Albin Hanssons tid 1917 vid kommunismens införande i Ryssland. Denna statskupp gjord med hjälp av Per Albin Hansson (frimurare enligt estländaren Jüri Linas bok “Sovjetiskt inflytande i Sverige”). Kuppmakarna som på svensk mark under vår statsministers beskydd förberedde det som felaktigt kom att kallas den ryska revolutionen. Jüri Linas bok ”Under skorpionens tecken” redogör utförligt för det som fortfarande felaktigt benämns revolution (folkresning). Det förefaller ha varit en total förintelse av makthavarna i Vinterpalatset, som Per Albin Hanssons kompisar åstadkom i marxistisk anda. Hur mycket blod har inte socialismen på sina händer. Hur mycket blodsspillan har inte Per Albin Hansson och hans socialism varit orsak till genom sitt stöd till Lenin och hans kompisar?

  • mats skriver:

   Ja, socialister har svårt att förstå religion och religiös övertygelse. Tyvärr gäller det även kristna och inte minst Svenska Kyrkan. De tror att alla religioner är lika goda, lika mycket lagom mellanmjölk som den egna.
   Men det gäller inte islam. Islam är en obevekligt totalitär ideologi. Den kan verka undfallande och undergiven när den möter en övermakt, men den är ständigt redo att hugga dig i ryggen vid första tillfälle då så kan ske ostraffat. Sanktionerat av Koranen och prästerskapet.

 5. Niklas skriver:

  Tydligen är SD näst största parti i senaste Novus. MN kan ju undra varför…

Kommentarer är stängda.