Institutionaliserat våld i framtidens Europa

EU intresserar sig allt mer för AI, Artificiell Intelligens. Det vill säga något som datorer tros ha eller få inom kort. De politiska ”visionärerna” i EU tänker sig bland annat att man kan ge medborgarstatus till AI. Med AI skulle man kunna övervaka hela samhället och få alla människor att alltid göra rätt. AI skulle kunna bli en integrerad del i automatiserat rättsskipning. Det finns redan sensorstyrda och automatiserade vapen. Sådana skulle kunna placeras ut i den allmänna miljön där automatiserad rättsskipning tillämpas.

Från ett annat håll kommer en våldsförhärligande religion, islam. Dess spridning över Europa är troligen oöverträffad, kalifatet i Cordoba och Osmanska riket inräknade. När tillräckligt stor andel av befolkningen svär trohet till Allah, kommer kraven på islamsk rättstillämpning att bli för starka för att stå emot. Inträffar det före eller efter det att 50% av befolkningen är muslimer?

Kommer striden en dag att stå mellan datoriserat och islamiserat våld? Nej, troligen kommer det att vara allt för enkelt för muslimerna att ta över datorerna med den Artificiella Intelligensen (den är ju inte äkta). Islam och datoriserad rättstillämpning passar dessutom ovanligt bra ihop, sett ur ett datoriserat perspektiv. Båda är ovillkorliga på ett sätt som andra religioner eller politiska ideologier och styressätt inte är, med få undantag.

Den kombinerade datoriserade muslimska ”rättsstaten” vill jag inte vara del av.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Institutionaliserat våld i framtidens Europa

 1. Göran skriver:

  Sharialagar i Sverige behöver inte vänta tills det blir 50 % muslimer. Det räcker med 10-20 %. Garanterat vid 20 %. Att det behövs så lite beror på att i det område där de kommer att kräva sharialagar kommer det att bo närmare 100 % muslimer. Naturligtvis kommer svenska politiker eller myndigheter att vika ner sig för det.

  Vad gäller utvecklingen av AI och robotar kan man se en klar skillnad mellan hur den utvecklas i Japan mot västvärlden då främst USA. Japan har sin robotutveckling och AI riktad på att hjälpa människor såsom att vara ett verktyg i äldreomsorgen( ingen import av kompetens med andra ord). USA har sin robotutveckling och AI inriktad på våld, kontroll av människor, robotpoliser och robotmilitärer.

  Jag kan mer eller mindre slå vad om att det flesta som avfärdar varningar om EU:s toppstyrning avfärdar dem med att hur ska de i toppen skydda sig om de gör alla medborgaren till skatteslavar. Ja, svaret finns nog i AI.

 2. Jan Andersson skriver:

  En dator måste alltid programmeras av en människa. Om man har skapat en tillämpning som kan skriva datakod, så är det fortfarande i högsta grad en människa bakom, men kanske tyvärr en datanörd.

  Om AI betyder att ”datorn” kan söka i allt flera allt mer omfattande databaser innan den ger svaret på en viss fråga så är det fortfarande bara en dator helt utan all intelligens om man med ”intelligens” menar mänsklig fattningsförmåga.

  Liksom ordet ”hållbar” är ett felanvändande av ordet ”sustainable” så betyder ”intelligence” förutom ”fattningsförmåga” även ”upplysning” och ”information”, vilket inte det svenska ordet ”intelligens” normalt betyder.

  Internet är väl det närmaste AI man kan komma idag som vanlig medborgare. Helt klart upplysning och information, men intelligens?

  Aldrig.

  • mats skriver:

   Det hindrar inte exempelvis politiker att tro att datasystemen kan bli intelligenta eller smarta. Liksom att elnäten och prylarna blir det.
   Det är som om de tror att det kommer befria både medborgare och politiker från beslut och ansvar. Ytterst oansvarigt tänkt och det kommer att ställa till stor skada.

  • Göran skriver:

   Ett AI-datorprogram kan förbättra sin egen kod så att den blir effektivare, eller rättare sagt att koden kan prova många olika alternativ och sedan välja det som är bäst. Rent praktiskt kan det vara att att en robot lär sig gå bättre och bättre. Datorprogrammet provar olika sätt att gå och väljer det som är bäst.

   Rent vetenskapligt kan intelligens vara ett mått på förmåga att lära sig. Därav kan vi kalla AI för intelligens, dvs. programmets förmåga att lära sig. Men detta sker bara efter givna förutsättningar till skillnad mot en människa som kan prova saker på ren nyckfullhet utan att känna till några parametrar från början, där den enda begränsningen är fantasin.

   • mats skriver:

    Men någon måste väl definiera för datorn vad som är ett mål söka närma sig, exempelvis ren förbränning.

   • Jan Andersson skriver:

    Det är enkelt att prioritera sökningar som används ofta och städa bort de som aldrig används. Bara att villkora med datum. Google Chrome vräker in banners som baseras på mina egna sökningar de senaste veckorna, YouTube också. Om Google vore en köksmästare skulle jag bara äta blodpudding i fjorton dagar om jag sökt på det en måndag. Intelligens? Knappast.

 3. Errbe skriver:

  Kalla inte islam en ”våldsförhärligande religion”.

  Det är en krigarkult, som använder begreppet ”religion” som skynke framför sig i avsikt att lura omvärlden.

  • Göran skriver:

   Helt rätt. Islam ska således inte omfattas av religionsfrihet.

 4. Risto Matinen skriver:

  ISLAM är en främmande totalitär hat- och våldsideologi, klent maskerad till religion! Väldigt lik socialismens globala diktatur som mål. De möttes redan hos Adolf…

  Numera vurmar folkmordsmarxisterna för muhammedaner, som inte vill annat än att förstöra vårt samhälle.

  Låt dem fortsätta förstöra sina egna skitsamhällen, och vi fortsätta förbättra våra egna…

Kommentarer är stängda.