Om Vindkraftverk, Plastskatt och Kolsänkor

Dagens gästskribent är Bertil Persson, som sammanställt ett antal graverande länkar om falsariet med vindkraft.

FlytVKV ger 273 ton plast

Plasterosion faller med regnet ned ganska nära verken, men m.h.t. de stora djup som råder på platsen, så förs den med strömmen längs hela västkusten – under ca 20 år.

https://zephyrvind.se/projekt/poseidon

Världens största kolsänka

Jubeldoktorn i matematik om hur skutan kan vändas på dess väg ned mot det största vattenfall världen skådat: en enorm koldioxidskuld, som bara skjuts framåt i tiden.

https://tidningensyre.se/2021/7-juni-2021/vi-behover-kolsankor-och-skatt-pa-koldioxid-for-att-halla-parisavtalet/

VKV plastspridare av rang

Cancerframkallande tvåkomponentsystem i tillverkning av turbinblad, byggda på balsaträ, klarar inte erosion på sikt, utan plastbitar sprids efter kavitation.

https://www.gd.se/artikel/debatt-mp-s-argument-ar-sa-tokigt-att-det-inte-ar-vart-att-debattera

Tidens pyramid fördärvar

Utveckling drivs ofta av myter, just nu om vindkraft, som sakrosankt, med okända följder för ekonomi, klimat, miljö och system som följd – med girighet som enda bas.

https://folkbladet.se/nyheter/artikel/ar-inte-hallbart-klimatsmart-eller-miljovanligt/l6vpk0ej

Liten kranplats gav stopp

MKB gav 1500-2000 kvm – 6-MW-verk kräver 6000 kvm för att kunna resas med Jönköping LST-inhibition (2021-06-24 dnr 555-4262-2021) och krav på ny MPD-ansökan som följd

https://skillingaryd.nu/tag/vindkraftverk-boarp/

Ekonomisk livslängd < 10 år

WIND Re-Powering krävs för, för låga verk Dalarna dvs. resten av naturen förstörs, då högre, större verk ger glesare torn. Kommunerna ombeds ge Ja före analys värd namnet!

https://www.lansstyrelsen.se/dalarna/tjanster/publikationer/2021/vagledning-for-hallbar-vindkraft.html

Plastskatt på VKV = 50 Mkr/år

VKV som jättelik förorenare av plast belagt 2021 t.o.m. på norska glaciärer – Miljönämnden tiger, MPD blundar och MMD slår dövörat till – plastVKVskatt logisk!

https://doi.org/10.1007/s40735-021-00472-0

37 dB(A) i friluftsområde

VKV på Sjollen belägger V Hamnens, Ribersborg och Ön friluftsområden i Malmö med otillåten bullernivå >35 dB(A) jämfört med Naturvårdsverket riktlinjer, 2020-12-01.

https://www.naturvardsverket.se/upload/stod-i-miljoarbetet/vagledning/buller/buller-vindkraft/vagledning-om-buller-fran-vindkraftverk.pdf

 

Bilder härtill finns på min hemsida www@bertil-persson.se

Vänliga hälsningar/Kind regards

Bertil

Det här inlägget postades i Gästlistan, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Om Vindkraftverk, Plastskatt och Kolsänkor

 1. Göran skriver:

  Enligt Suzana Stamenkovic, ordförande i Centerpartiet Gävle: ”Påverkan från ledningsdragning blir inte större från vindkraft, som kan placeras nära konsumenterna, än från till exempel centraliserad kärnkraft.”

  När det inte blåser, vilka ledningar kommer då energin ifrån? Jag gissar att det blir ledningar från nya gaskraftverk.

  Det är patetisk att läsa att de som förespråkar vindkraftverk och solceller inte förstår att dessa måste kompenseras med annan kraftproduktion som kan leverera energi när det inte blåser, när solen inte skiner och ser till att frekvensen upprätthålls.

  • ivarandersson skriver:

   Bra att Suzana Stamenkovic, ordförande i Centerpartiet Gävle, vill bygga vindkraftverk i städerna för att få korta ledningar så att landsbygden inte förorenas med vindkraftverk. I städerna kan alla njuta av ljud- och ljusstörningar från vindkraftverken dygnet runt.

 2. Jan Andersson skriver:

  Ja nu blev det inget Parisavtal, så varför måste vi följa något som inte ens existerar? Och dessutom för att ta bort förutsättningen för livet på Jorden – koldioxid som dessutom ger oss syret vi andas.
  En elementärkurs i kemi och biologi (naturvetenskaper!) behövs nog för alla bokstavstroende. För alla vi som fick detta som yrke är klimatdebatten helt och fullt löjeväckande.

  • Åke Sundström skriver:

   Rätt i sak, Jan, men hur kan du tro att en elementärkurs i kemi och biologi hjälper i kampen mot de politiska makter som har klimathotet som ett av sina allra viktigaste vapen i kampen om de grundlurade väljarnas gunst?

   Varken Löfven, Kristersson eller Svenskt Näringslivs direktörer bryr sig det minsta om logik och saklighet. Så inte heller den växande kåren av korrumperade ”forskare”. Inte bara naturvetare utan numera även rader av ekonomer, med Klas Eklund i spetsen som s-märkt storskojare; en hejare i konsten att ljuga utan att kunna beslås med direkta osanningar.

   • Jan Andersson skriver:

    Jag har aldrig under min utbildningstid och karriär mött andra än raka och tydliga sanningssägare, som ibland saknat rätt sakkunskap och bakgrund, men varit snabba på att erkänna faktum och delegera om de haft den rollen.

    Det funnits ett par mytomaner som ställt till stor oreda. Samt ett större antal chefer som nått sin inkompetensnivå, men befordrats ändå eftersom de haft förmågan att utan egna betänkligheter göra karriär. Men även de har varit snabba att delegera i sina stora kontaktnät, annars hade de inte kunna hålla sig kvar särskilt länge.

    Jag har aldrig mött någon som har gjort karriär genom att hävda en tydlig osanning, det gjorde inte ens mytomanerna som bara ljög om sådant som svårligen kunde kontrolleras.

    Det har alltså inte funnits några postmodernister, woke-anhängare eller politiska broilers i min värld, för de skulle snabbt ha blivit avslöjade och petats ur arbetsgrupper och bekantsskapskretsar. Det fanns några 68-or men de var så tydligt udda att de betraktades som knäppskallar.

    Naturligtvis tror jag därför på att överallt i Sverige finns det gott om personer som har kunskap, vilja och förmåga att rätta till alla önsketänkanden, utopier, trender, lögner och missförstånd om de bara fick chansen och kunde välja medarbetare själva.

    Frågan är om de vill, eftersom det skulle innebära svåra personliga avbräck, inte minst i relationen till kvinnor och ungdomar, som varit de mest lättpåverkade eftersom de har minst att förlora enligt egen utsago.

    Men kurvorna möts så småningom, fast varje dag som går utan protester och åtgärder ökar galenskapen i kvadrat, och likaså kostnaderna, tidsutdräkten, lidandena och alla personliga uppoffringar som krävs för att kunna återgå till ett rimligt liv igen.

    Vi har alla ingredienser för att ge varje ung människa en fantastisk livskarriär, rätt couchad. Men vi gör ingenting. Om Stefan Löfvén nu kommer tillbaka till makten är det det slutgiltiga beviset för den politiska klassens katastrofala oförmåga att styra Sverige och hur paniken växer hos alldeles för många medborgare.

    Någon annan eller annat måste ta över, men innan hela folket inser det måste det först bli mycket sämre. Hemingway skrev om ”The Lost Generation” och det har förstås funnits många, men varför måste våra ungdomar offras att bli en sådan nu igen?

    Du har förstås rätt om vår förljugna och inkompetenta nomenklatura, men hur kommer man åt dem med etablerad sanning och vanliga allmängiltiga förnuftsskäl? Hur får man dem att intressera sig ett ögonblick för medborgarnas väl och ve (demokrati)?

    Det enda jag kan komma på är att först slänga ut dem, samtliga. Sämre kan det knappast bli.

Kommentarer är stängda.