Coronapandemin – en ödesmättad tid för mänskligheten

Dagens gästskribent är Christer Nilsson

I Sverige har vi enligt grundlagen yttrande-och åsiktsfrihet. Vad gäller att få komma till tals om pandemins alla aspekter i medierna har detta visat sig vara problematiskt och är närmast minerad mark om man har avvikande åsikter gentemot exempelvis WHO:s, statens, Folkhälsomyndighetens eller vaccinindustrins agendor. Åsiktsfriheten sitter närmast fjättrad i dessa avseenden. Men låt mig ändå få pröva om jag har fel.

I dagarna har ett brev från två läkare, Hanna Åsberg och Glenn Dormer, sänts till generaldirektören för FHM med 14 stycken punkter som innehåller ”beska” sanningar. Har de två läkarna rätt eller fel? Punkterna bör synliggöras i medierna och nagelfaras där; det är deras uppdrag och skyldighet att kritiskt granska både myndigheter och så kallade experter. Jag tänker här bara ta upp en del punkter i brevet (alla 14 kan läsas på läkarnas hemsida: botasverige.se)

Först en allmän reflexion: Viruset Sars-CoV-2 anses vara tillverkat i laboratorium i Wuhan i Kina. Släpptes viruset, som orsakar Covid -19, avsiktligt ut eller slank det ut av misstag? Ingen vet.

Så till punkt ett: ”Det finns ingen signifikant ökning av dödstalen under 2020, jämfört med de senaste 20 åren”. Kommentar: Sant enligt SCB. Varför har det då bråkats så mycket om den höga dödligheten?

Punkt tre: ”Under vinterhalvåret 2020-2021 har FHM rapporterat nästan noll fall av Influensa”. Kommentar: Medicinhistoriskt sett är detta helt osannolikt och FHM borde förklara varför.

Punkt fyra: ”PCR-tester som körs i 35 cykler eller fler ger 97 procent falskt positivt svar. I Sverige körs 45-50 cykler”. Kommentar: ”Doktorsgruppen” misstänks ha förfalskat 100 000 Covid-19 resultat och har tagit betalt utan att analysera provsvaren.

Punkt fem: ”Munskydd begränsar inte spridning av luftvägsvirus. Istället ökar de risken för bakteriella luftvägsinfektioner”. Kommentar: Det finns en rad invändningar mot att allmänheten skulle bära munskydd. ”Fel använda skyddar de inte alls”, säger Åsa Melhus, professor i klinisk bakteriologi, Uppsala universitet.

Punkterna sju och åtta: ”Hydroxiklorokin och Ivermektin är beprövade mediciner som effektivt förebygger eller behandlar Covid-19. Dock får svenska läkare inte skriva ut dessa”. Kommentar: Det är upprörande att Läkemedelsverket förbjudit dessa mediciner trots att man vet att beslutet grundats på en genomfalsk studie publicerad i ”The Lancet” där den sedan snabbt drogs tillbaka – och tystades ner.

Punkt tio: ”Friska barn dör inte i Covid-19. Det finns ingen anledning att ge barnen en experimentell injektion”. Kommentar: Ingen glömmer narkolepsiskandalen 2009 då hundratals barn och ungdomar fick livslånga neurologiska skador av influensavaccinet.

Punkt 11: Covid-injektionen är inte ett vaccin i traditionell mening, utan en form av genterapi där individen fortfarande kan bli smittad”.

Punkt 14: Vaccinationspass kommer att leda till ett apartheidsystem och ytterligare minska den individuella friheten.

Somliga tycker kanske att allt detta är fel, eller kontroversiellt. Framför då gärna din åsikt här.

Christer Nilsson
medicinhistoriker, författare

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Gästlistan och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Coronapandemin – en ödesmättad tid för mänskligheten

 1. Thomas skriver:

  Kinaspåret har sina aktuella poänger..
  Det amerikanska inflytandet, ja, tydligen även visst svenskt, som då Fauchi står för är en intressant tråd att följa.. (Hur länge får han gå lös?)
  Vad händer framöver?
  Att pesten 1350 var förödande, men då en bakterie, medan dagens “pest” tydligen är ett virus som vi får leva med.. På den tiden var man lika förskräckt, fast dödligheten var klart värre…så… Är det så att “någon” kan sin historia?

 2. Göran skriver:

  Kontroversiellt? Inte alls. Det kan dock bero på att jag har läst en hel del om det hela.

  Angående punkt 4. Ska det inte vara cykler över 20 som ger felaktiga svar?

  Angående punkt 5. En liten test för var och en som råkar ha några munskydd hemma.

  A. Andas på ett par glasögon. Det blir imma på dem.
  B. Sätt på ett munskydd och upprepa punkt A. Blir det imma på glasögonen?
  C. Vid imma under punkt B, sätt på ytterligare ett munskydd och upprepa punkt A.
  D. Sätt på munskydd och upprepa punkt A-C tills ingen imma längre uppstår.

  Hur många munskydd behövde ni sätta på innan imman upphörde.

  Poängen är: vattendropparna som bildar imman är mycket större än viruset.

  • Jan Andersson skriver:

   Tja, och så ska man andas också. Svårt med ett enda munskydd mer än en halvtimme när papperet blivit fuktigt av utandningen. Det känns som högsta vinsten att få ta av sig eländet igen.

 3. Göran skriver:

  Av vilken anledning skriver gammelmedia inte om vilka nackdelar som finns med vaccinen mot Sars-CoV-2?

  Min teori är de helt enkelt har målat in sig i ett hörn. De har påstått att vaccinen är mer eller mindre ofarliga. Kan de nu då skriva om hur farliga de egentligen är?

  De har uppmuntrat folk att vaccinera sig, att vara försökskaniner. Kan de nu avråda folk från att vaccinera sig?

  Kan de förklara för folk att mRNA-vaccinerna är felkonstruerade. Tillverkarna trodde att det så kallade spikproteinet var ofarligt och mRNA-vaccinerna ska tillverka ofarliga spikproteiner som kroppen sedan ska bila antikroppar mot. Nu visar det sig att det är spikproteinet som är den farliga beståndsdelen av viruset, den del som förmodligen orsakar sådana skador att individen dör.

  Vidare så ska ett normalt vaccin stanna i den muskel där vaccinet injekteras. Nu visar det sig mRNA-vaccinet eller spikproteinet vandrar runt i hela kroppen och hamnar där det inte är önskvärt, såsom hjärnan, äggstockar, ryggmärgen m.m.

  Hade mRNA-vaccinerna varit vanliga vacciner, så hade de varit stoppade för länge sedan på grund av för många fall av allvarliga biverkningar och dödsfall. Hur kommer det sig att mRNA-vaccinerna inte stoppas?

  För 99,9 % procent av jordens befolkning är Sars-CoV-2 ofarligt. Av vilken anledning ska då alla dessa vaccineras?

  Av sjukvårdspersonal har jag hört att de flesta av de patienter de behandlar för covid-19 har underliggande problem.

  • Jan Andersson skriver:

   Gammelmedia har ingen annan agenda än att sälja sin produkt. Vad som än lockar några att öppna portmonnän än en gång hamnar på första sidan. Finns det absolut inget som har hänt i verkligheten hittar man på något. Att dessa får statligt stöd för sin verksamhet är djupt störande och har förvandlat massmedia till en bisarr underhållning för pöbeln.

   Vem kan man lita på i det svenska samhället? Möjligen vissa alternativmedia, högst sannolikt Mats och de flesta kunniga erfarna kommentatorer på denns blogg.

 4. Jan Andersson skriver:

  Hela målsättningen med vaccinerna är att slippa få in och vårda en mängd nya patienter med covid 19-komplikationer till sjukhusen och effektivt spärra för alla andra, bara något mindre livshotande behandlingar som nu fått vänta. Helst inga covid 19-patienter alls och inga experiment med veterinärmediciner på sjuka eftersom de inte behöver komma in överhuvudtaget!

  Totalt sett en överbeläggnings- och prioriteringsproblematik som jag sannerligen är glad att jag (som patient) sluppit att ha haft problem med.

  Man kan likna problemet med att “någon elak jävel” (som nu meningslöst eftersöks med ljus och lykta) har tappat ut en större mängd pappspik på genomfartsleden i en stad. Många bilar får punktering, men de flesta spikar fastnar bara ytligt i däcken en stund och kastas sedan ut på en annan gata så att snart finns ingen säker gata i stadscentrum. Men en del bilister har dåliga däck med minimalt mönsterdjup…

  Bil- och gummiverkstäder får långa köer med punkterade bilar som måste åtgärdas fort. Men alla andra mer normala verksamheter hamnar sist i kön, för effekterna av dålig service märks inte förrän på sikt.

  Verkstadsägarna är inga dumskallar utan såg problemet tidigt. Hur kan man enkelt fixa så att ingen får punktering när inte många har lust eller möjlighet att köra bakvägar eller ställa bilen?

  Svaret är att det är omöjligt fast vägverket har sopat eftersom merparten av all pappspik nu sitter latent i bildäck överallt i staden, bilisterna är huvudsakligen ovetande och de flesta har varken lust, tid eller möjlighet att lägga sig under bilen morgon, middag och kväll för att slippa verkstadsköerna. För man riskerar ändå att få punka nästa dag.

  Verkstadsägarna kommer snart på att det enda snabba är att spruta i förebyggande punkteringsspray i alla bilar, på det sättet når man alla kunder med bil utan spontan köbildning och tjänar grova pengar ändå på fem minuters jobb, utan att hålla på att jaga nya däck och fälgar hos grossisterna när det ändå är slut i alla lager överallt.

  Nackdelarna med gummilösning i däcken får kunderna upptäcka själva: obalans, större rullmotstånd och sämre väggrepp i hög fart. Några kör i diket, andra anser sig ha fått sina dyra sportdäck permanent “förstörda” fast de aldrig varit inne staden. (Jämför med att snurra på ett kokt och ett rått ägg.)

  Långsamt kommer pappspiken att slitas eller rosta bort, och läkarna kan återgå till sitt normala värv, låt vara med en längre kö än förut och större risk för feldiagnoser. Och alla med punkteringsspray kan åka till jobbet eller butikerna som vanligt, fast kanske saktare.

  Problemet löst, eller?

  • Thomas skriver:

   Man kan också konstatera att Vägverket som sköter nyinvesteringar inom trafiken aldrig tycks revidera sina projekt utan kör på och det innebär att allt blir mycket dyrare än vad man tänkt sig.. Och därför kräver mer från statskassan.. Därför att den egna verksamheten är viktigast, som en byråkratisk koloss som rör sig av egen kraft..Där staten, som betalar, har förlorat kontrollen över byråkratin och dess lierade ekonomiska intressen.. Samma gäller nog allt i dessa coronatider, frågan är bara vilka som ligger bakom processen…

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  Ingen vågar ifrågasätta varför POLITIKERNA beslagtog läkarens rätt att avgöra livsöden för den enskilde medborgaren.
  Varför annars skulle vi drabbas av ett “kinesvirus”?

  • Thomas skriver:

   “Läkare” är hantverkare utan egen moral… har de någon moral så sitter de löst.. Det du efterfrågar är ett “Prästerskap i vita rockar”, det som uppstod för hundar år sedan… De som lutar sig mot Darwin.. Eller hur menar du?

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Under tidigare perioder i mitt liv har jag kunnat resonera logiskt med läkare, på senare tid max två stycken som ansåg jag resonerade klokt om att jag skyddade mitt immunförsvar mot politikerfantasier och det där med “ångerveckan” sitter nog ännu djupare.
    När kunde en socialist svälja grodan som hoppade ur hans mun?

    • Thomas skriver:

     Som fd lantbrukare så lärde jag att omgivningen är totalt styrd av politiska trender, vilket jag som lantbrukare inte kunde följa men däremot drabbades av… Så ta ett snack med din veterinär så blir svaret kanske klarare..

 6. Rikard skriver:

  Hej.

  Ang. Ivermektin och Klorokinin hade Läkemdelsverket tidigare information på sin hemsida som förklarade att Ivermektin inte var testat för den typen av sjukdom/behandling det gäller avs. Corona, varför det inte kunde rekommenderas – varför man sen inte testar, eller går på andra länders tester kan jag inte svara på, det borde man ju kunna göra eftersom man gör det med vaccinen.

  Klorokinin används till folk med vissa immunbristsjukdomar eller folk som har nedsatt immunförsvar och inte kan använda standardpreparat, detta också enligt Läkemedelsverket. Eftersom tillgången på Klorokinin är baserad på detta kan man inte rekommendera det utan att orsaka brist för personer för vilka det är livsviktigt. Åter, snabba enkla tester och en offert om ökad produktion borde lätt kunnat ha gjort i januari förra året, men verket gör som den politiska ledningen beslutar, så är det att vara tjänsteman.

  Sen kan man om man ids läsa i FASS om Ivermektins biverkningar. Ämnet förekommer i Scatol, en medicin som sätts in mot maskinfektion (intestinal strongylodiasis). Gravida kan inte ta det då det utsöndras i bröstmjölk. Överst på listan med möjliga biverkningar står annars två ord som borde få även den mest skeptiske att besinna sig om Ivermektinets kraft som panacea: akut hepatit.

  Munskydd ska vara av rätt sort och hanteras korrekt samt bytas med jämna intervall. Det finns varken lager eller produktionskapacitet att förse befolkningen med den sort som faktiskt stoppar virus. (Och hur man gör med gubbar med extra heliga profet-skägg…)

  Den som inte, av religiösa eller folierelaterade skäl, tror på masker kan läsa på här:

  [https://science.sciencemag.org/content/372/6549/1439.full]

  Den som vill lära sig något spännande om hur farlig Corona är, särskilt på lång sikt, kan läsa här:

  [https://www.fau.eu/2021/06/21/news/research/long-term-changes-to-blood-cells-triggered-by-covid-19-infection/]

  Den som vill veta hur kapitalismen ser till att produktionen av vaccin tar onödigt lång tid och är onödigt dyr kan läsa om hur läkemedelsbolagen och deras politiker stoppar fattigare länders försök at få tag på dessa -enligt samma politiker och bolag- livsviktiga vaccin:

  [https://www.politico.com/news/2021/03/21/coronavirus-vaccine-wto-477272]

  Och den som på riktigt tror att Den Onde Gates har sagt att han vill sänka planetens befolkning med 10%-15% och som sett ett suddigt citat från en nu nedlagd tidning kan läsa hela texten den lösryckta meningen kommer ur, eller lyssna på föredraget:

  [https://www.ted.com/talks/bill_gates_innovating_to_zero/transcript] (04:21)

  Det är alltså frågan om att via bättre levnadsstandard och därmed (hypotetiskt) sjunkande barnafödande planetens folkmängd ska stabiliseras på ca 6 300 000 000. Gates gör dock samma tankefel som salig prof. Rosling: han utgår från det mönster västvärlden uppvisat, med “fred vaccin och potäter” och därmed efter initial ökning en minskning till under 2 barn/kvinna. Varken afrikanska eller MENA-folkgrupper följer det mönstret: migranter till väst fortsätter även i tredje och fjärde generationen skaffa 6 barn/kvinna, minst.

  Vilket egentligen är värre än Den Onda Planen. Det finns färre än en miljard vita och vi blir färre för varje år. Den vite mannens vetenskap och teknik gör att Asien och Afrika och MENA flödar över av folk nu när spädbarnsdödligheten i fyrtio år sjunkit. Däremot förgiftar de inte sitt grundvatten med östrogen via p-piller, eller använder preventivmedel.

  Hur många som dött går att undersöka i Socialstyrelsens register, bara att sätta igång och skapa datasamling för den som vill bevisa att 15 000 döda i, av eller med Corona skulle dött samtidigt som de gjorde lik förbannat. Det är rent kommunistiskt inhumant att bortse från 15 000 dödsfall där de flesta kunnat förhindras om man valt att agera rätt från början. Se på Sölvesborgs siffror och jämför med någon annan kommun.

  Applicera gärna samma resonemang om döda i, av och med Corona på skjutningar, knivmord på öppen gata, bomber med mera som invandrares står för. Med er logik sker inte fler brott tack vare invandringen och de som blir offer för den hade ändå blivit offer för brott.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikad, fd lärare

  • Göran skriver:

   Portugal: Myndigheterna påstod att 17.000 dött positiva i covid-19. Undersökning visade att 152 av dessa dött orsakat av covid-19

   Jag gissar att samma gäller för Sverige och större delen av övriga världen.

   Vaccinerna kommer att döda fler människor.

   Se på denna video [https://www.youtube.com/watch?v=u9bmRiyBjL8] om vad unga svarar på om de ska vaccinera sig. Total okunnighet. Hur kan folk bara låta vaccinera sig utan att veta det minsta om vaccinerna?

   • Thomas skriver:

    Allt är en fråga om den enskildes intelligens.. som en tysk sade…

Kommentarer är stängda.