Hur tänker de?

Alla partier och alla människor som anammat ett visst partis ideologi och politik återspeglar dessas ställningstaganden som värderingar i stort och smått så snart de yttrar sig. Här är ett litet försök fördela vanliga ställningstaganden mellan dem.

S solidaritet, partiet, staten, socioekonomiska faktorer, funktionssocialism, islam
M skatten, pengarna, bidragen, parasiterna, militären, kyrkan
SD nationen, främlingarna, medborgarna
L skolan, världen, spriten, frikyrkan, men håller alltid med föregående talare
MP klimat=miljö=klimat, diktatur i naturens namn
C anti-SD, bönder som symbol, LBTQI som praktik, islam som ny kompis
V, VPK, klasskampen, marxistisk analys, klimat, socialism, kapitalet, islam
KD kyrkan, vården, gamlingarna, pengarna,

Men det är värre än så. De flesta politiker, även de i partitopparna alternativt i synnerhet de, tycks leva i en föreställning att politiken är definierad ideologiskt så som skolundervisningen meddelade i ämnet samhällskunskap på högstadiet för femtio år sedan. Det var inte ens sant då, men i politikernas värld var det sant då och inget har förändrats sedan dess. En oerhört naiv inställning, som tyvärr inte ger någon näring alls till de insikter och idéer som krävs för att hantera dagens frågor. Det hela förvärras också ständigt av MSM= mardrömsmedia.

De mest rabiata feministerna ser naturens ordning, den att kvinnor föder barn, som ett sexövergrepp. Får de styra dör mänskligheten ut. Men de går gärna ut i naturen, sätter sig på ändalykten och kräver att våtmarkerna ska bevaras. Samma inställning har lamslagit politiken i en falsk föreställning att människans utsläpp av CO2 inom kort kommer leda till planetens död.

Politiken har blivit korrupt för att den tillåter en korrupt elit att verka vid sidan av demokratin, i strid med rättsstatens principer. Denna elit tål varken granskning eller sanning. Covidsmittan och dess ”vacciner” är ett belysande exempel. Det har gett eliten närmast oinskränkt makt över vanligt folk. Politiken bjuder inget motstånd.

Sålunda har en av de starkaste kritikerna, advokat Reiner Füllmich häktats i Mexiko. Han togs från tyska ambassaden när han var där för att förnya sitt pass. Bara det ett övergrepp i sig som borde fått alla människorättsorganisationer, nobelkommittéer och andra att skrika i högan sky. Men det är knäpptyst. Är det en långsökt konspirationsteori att påstå att läkemedelsföretagen köpt att den genomkorrupta mexikanska staten ska tysta honom?

I Sverige lovar vår statsminister och hans partibroder försvarsministern bort krigsmateriel till Ukraina. Trots att vår ÖB hävdar att vi behöver den själva och trots att trovärdiga internationella bedömare menar att det kriget i praktiken är över. Det finns inte fler soldater att sätta in, så ny materiel gör ingen skillnad. Det är goda och sansade fredsförhandlingar som nu måste till. Men de två krigshetsande kvartsfigurerna i Sveriges ledning vill känna sig stora ännu en tid.

Kriminella gäng som terroriserar varandra och i förlängningen hela riket hanteras av politikerna alltid på samma sätt som skötsamma medborgare hanteras, inte med lagar och åtgärder anpassade för att stoppa de kriminella. Det sätter bara vanligt folk i kläm, inte de kriminella. Jag insåg att det var något fel på islam när Cassius Clay blev muslim efter att ha träffat Malcolm X. Den insikten har aldrig lämnat mig. Terrorister, både här hemma och utomlands bemöts som om de hade något berättigande i vårt samhälle. Det har de inte. En terrorist som skjuter svenska fotbollssupportrar i Bryssel lär inte ändra på det, heller.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Hur tänker de?

 1. Jan Andersson skriver:

  Frågan har varit uppe många gånger tidigare, men vad är det jag som medborgare i ett bra land behöver hjälp med (läs: ett land med god stabil export, vi kan inte köpa mer på import än vi säljer på export = handelsbalans)? Alltså ett väl fungerade näringsliv som får använda sina vinster till att bli ännu bättre och större. De mesta tjänsterna och varorna kan jag alltså köpa från olika leverantörer i konkurrens, och det är jag själv som avgör vilka jag väljer. Priset är långt ifrån det enda kriteriet.

  Uppenbart är nattväkteriet, för jag har ingen koll när jag sover. Samt en polismakt som tar hand om de 10 % kriminella som måste låsas in för att inte jag ska dra istället.

  Sedan är det gränspolisen (och tullen om det är någon skillnad) som håller sådant borta från våra gränser, det vill säga import en stor majoritet av invånarna inte vill ha.

  Och förstås, allmän vård för de som aldrig har klarat sig själva.

  Sedan kommer problemet: all övrig privat verksamhet måste vara kontinuerligt lönsam. Därför måste vården i huvudsak också vara finansierad skattevägen så att kostnaderna kan fördelas bland alla fattiga och rika kommuner.

  Sedan behövs inte så mycket mer. Varje medborgare får klart för sig från unga år att inkomst = köpkraft vilket innebär att man måste kunna (göra) något som efterfrågas, och skaffa sig den kunskapen. Skolan idag är bara början på ett livslångt lärande, som aldrig tar slut. Att sitta stilla i en skolbänk i fjorton år passade inte mig, jag lärde mig saker mycket snabbare om jag fick vara rörlig och använda händerna. Fortfarande minns jag tydligt hur det kändes att ta i vissa föremål för sextio år sedan.

 2. Benny skriver:

  En bra sammanfattning av vanvettet i Sverige och världen! Det är nog dessvärre så att det enda politikerna tänker på numera är att fylla den egna kassan med feta löner och alla korruptionspengar man kan sno åt sig. De vet om att globalisterna planerar för bistra tider för vanligt folk så det gäller att snabbt bli en del av 1% som är rika och som tänkt sig styra världen.

  • Göran skriver:

   Om vi är 8 miljarder människor på jorden så är 1 % av dem 80 miljoner. Vad hindrar dig att vara en av dessa 80 miljoner människor?

   • Benny skriver:

    Givetvis måste man ha rymligt samvete och massor av pengar för att tillhöra procenten! Sen är det nog så att det egentligen blir frågan om en procent av procenten d v s ungefär 8 miljoner som det kan vara frågan om. Det säger sig självt att inte många från Sverige kommer att kvala in i det gänget?

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Varför behöver Mats skriva en så utmärkt sammanfattning?
  För att de flesta av oss andra har tillåtit politiker OSTRAFFAT ljuga och bedraga Folket och
  Folket har fråntagits rätten att sparka dessa i ALLMÄNNA val.
  Har sagt det flera gånger här, den s k RIKSDAGEN består av 348 ”GÄNGKRIMINELLA” minus en som faktiskt har ”gjort” sig själv till VALD AV FOLKET, Elsa Widding.
  Nämnde det bland vänner och blev naturligtvis idiot och nästan dödförklarad vilket får mig att tänka på Mikail Yuksel och vad dessa åstadkommit i bl.a. Botkyrka och i övrigt runt om i det av Bildt och Reinfeldt m. fl. ödelagda Sverige.

 4. Pingback: Hur tänker de? | ulsansblogg

 5. Benny skriver:

  Råkade se en ”expert” som kommenterade valet i Polen där den korrumperade Donald Tusk tydligen påstås ”vunnit” valet? Man kallade den förre regeringen i Polen för konservativ höger och anklagade den för att vilja styra utnämningen av domare, utbudet i deras statliga TV, försöka begränsa yttrandefriheten m m alltså exakt det som man redan gör/gjort i Sverige? Det hela blir ju ofrivillig komik men de arma krakarna i studion verkar inte ens förstå eller reflektera över det? Är verkligen folk så här hjärntvättade så man inte ser skiten framför sin egen dörr? Nog borde väl ”experten” kunnat säga något som att man i Polen ville kopiera det svenska systemet? Fast då hade nog ”experten” snabbt fått sparken kan man tänka!

  • Jan Andersson skriver:

   Mer än en skjuten varje dag, är vi inte värre ute än Israel? Varför kallas inte flyktingdebaclet vid sitt rätta namn, inbördeskrig?

  • Göran skriver:

   Vill man bli hux flux expert i Sverige är det bara att se till att bli inbjuden till SVT. Så fort man kliver över tröskeln är man upphöjd till expert.

 6. Jan Andersson skriver:

  Skulle nog tro att man i de rika länderna väntat att en folkvandring skulle sätta i gång en vacker dag. De fattiga folken vill självklart ha del av välståndet, och många här tycker att det är rättmätigt och självklart. Vi har haft tur, de har haft otur. Vänstern har som vanligt inte en susning om hur vi lyckats bli så välmående, det har i vilket fall inget med de rika riskkapitalisterna och näringslivet att göra.

  Mobiltelefonerna och Internet gjorde den nya folkvandringstiden möjlig. Nu kunde extremvänstern i västerlandet för första gången lägga ut (på folkens egna hemspråk) vilka förmåner som hägrade, utan att man behövde göra någonting alls för att få allt detta. Bara att ta sig dit, kasta sitt pass och säga ordet ree-fuu-gee och sitt namn, inget annat.

  Smarta affärsmän på plats i deras hemländer gjorde veckovisa ”säljresor” i en gammal Landrover till byarna och förklarade villkoren; helst skulle man vara en ung kille i rätt ålder, för de hade störst chans att få stanna och till och med erbjudas gymnasieutbildning. Hade de månntro någon sådan i klanen, ca 16 år? Ju bättre det gick för honom i det nya landet desto mer pengar kunde han ju skicka hem varje månad, och nämnde att bara hälften av flyktingunderstödet var mer pengar än någon i hans hemklan någonsin hade sett på en och samma dag, och det kunde bli mycket mera om killen var smart och fick de rätta kontakterna i något smugglargäng. Hade de någon kandidat nu då? Affärsmannen skulle betala i förskott för resan, så killen slapp att gå hela vägen, men ville naturligvis ha halva den hemskickade summan varje månad för att slippa ligga ute med pengarna i evighet, flyktingsmugglare är dyra.

  Nästa vecka väntade tre resklara 16-åriga killar på Landrovern sittande på ett varsitt knyte.

  Sedan kom affärsmannen tillbaka månadsvis till samma by för att möta samma klanledare och för att hämta sin provision och ta med nya kandidater.

  En sådan ung kille som kom tillbaka till hembyn på semester efter att ha lyckats bli medborgare i ett nytt rikt land firades av klanen med sång och dans hela natten eftersom han hade skickat hem pengar punktligt varje månad i flera år och kunde förväntas fortsätta med det i framtiden.

  En annan som blivit utvisad och inte kunnat skicka hem ett öre sågs som en paria eller en hund och var inget värd, ingen pratade med en sådan skam för klanen. Ingen hade ju tjänat ett öre på hans flyktingresa, bara förlorat alla pengar som flyktingsmugglaren fått!

  • Benny skriver:

   Det är knappast ”tur” att vissa länder lyckas bättre! Sverige t ex kan mer eller mindre liknas vid en ö och har sluppit krig, invasioner och annat i över 200 år. Till på det en hyffsat homogen plikttrogen befolkning, naturtillgångar och inte för tättbefolkat har varit receptet för framgången. De nordiska länderna har det gemensamt att de klarat av att bygga välfärd för de flesta men de senaste årtiondena har globalismens spöke drabbat Skandinavien även om det skett i olika takt. Sverige som ”Bror Duktig” har gått i bräschen och har nu sämst förutsättningar trots att vi hade ett försprång efter andra världskriget som sedan länge förslösats av inkompetenta politiker. Invandringen håller på att knäcka Sverige totalt och trotts att vi har en ny regim fortsätter vanvettet med importen av dysfunktionella från Mellanöstern och Afrika.

 7. Glenn skriver:

  Ja, Politikernas symbios med en elit i ”skuggan” har ändrat på allt vad vanliga människor tror är demokrati. Nu råder en totalitär grundsyn hos dem som ”bestämmer” och denna är tillsynes synkad hos de flesta staters ledare. Sett till skeenden i Kanada så är det en Nazi variant.

  Det har bestämts vad som skall förmedlas , vilken agenda man skall köra och därvidlag blir den stora massan människor okunniga om många skeende på världsarenan. Massan kontrolleras. Media har inga frihetsgrader utan är med , medvetet eller inte i detta spel.

  Världen brinner nu och att lägga pusslet är minst sagt krångligt. Något maktcentra vill blåsa rent , börja kontrollera oss alla, och införa ett nytt ekonomisk system. En ”Great reset” är målet. Men vägen dit skall tyvärr kantas av tragik, krig och elände.

 8. Glenn skriver:

  Reiner Fuellmich fängslad. Oklar anklagelse.

  https://www.armstrongeconomics.com/world-news/corruption/german-authorities-kidnap-reiner-fuellmich-in-mexico-interview-with-fuellmich-and-the-covid-investigation-committee/

  Admin hade väl också nån länk postad i detta.

  Läs, bedöm , förkasta.
  Har han inte begått något uppenbart brott så är detta ytterligare en röst man vill tysta.
  Vi får se.

 9. villvaraanonym skriver:

  Jag skulle vilja komplettera Jangdals lista över riksdagspartiernas (’7-klöverns’) ideolog (”värderingar”)/hur de tänker, med detta:

  — Samtliga bekämpade/bekämpar svenskars förmodade ’rasism’/’främlingsfientlighet’ och deras politiska representanter… …

  # Wikipedia: ”SVERIGEDEMOKRATERNA bildades 6 februari 1988 i Stockholm. Bland partiets grundare och tidiga medlemmar fanns flera personer tidigare verksamma i högerextrema och nazistiska partier och organisationer som Framstegspartiet, Sverigepartiet och Bevara Sverige Svenskt (BSS). I partiprogrammet antaget 1989 skriver partiet ”Vi tror att en nationellt inriktad politik är lösningen på många av de problem som Sverige har idag”.”

  # Wikipedia: ”Partiet [NY DEMOKRATI, NyD, 1991–2000] krävde kraftigt minskad invandring och med tiden övergick retoriken i främlingsfientliga övertoner och välfärdschauvinism.”
  [fr.o.m. 2022-12-01 är ordet ”främlingsfientliga” borttaget]

  (Se Twitter(@farbodjalali)-videon ”Varför vågar ni inte tala klarspråk”: SVT Valdebatt 1994, med NyD:s partiordförande Vivianne Franzén.)

  # Wikipedia: ”NATIONALDEMOKRATERNA (ND) [2001–2014] var ett högerextremt, nationalistiskt politiskt parti i Sverige, bildat 2001 som en utbrytning ur Sverigedemokraterna”

  # Wikipedia: ”ALTERNATIV FÖR SVERIGE (AFS) är ett svenskt nationalistiskt politiskt parti. Partiet har beskrivits som högerextremt och högerpopulistiskt Själva har partiet beskrivit sig som nationalkonservativt […] Enligt Expo har partiet under sin existens allt mer flutit ihop med den svenska vit makt-rörelsen, och partiet beskrevs 2021 som ”den rasideologiska miljöns tydliga parlamentariska alternativ”.”

  … … som, när ett röstades in i Riksdagen 2010, blockerades från politiskt inflytande…

  -’MÖK’ 2011: M MP med C L KD
  -’DÖK’ 2014: S MP M C L (KD)
  -JÖK 2018: S C MP L

  (Wikipedia: ”Avsikten var att stänga ute Sverigedemokraterna [Som såg samhällsproblemen komma, vilket ansågs bero på deras pessimism och ’rasism’/fel ’värdegrund’, MIN ANM.] från inflytande”.)

  … vilket understöddes av ”MSM= mardrömsmedia” (Expressen Ledare, 2010-09-19: ”Rösta nej till hatet”).

  DESSA två parters (riksdagspartierna och media) ställningstaganden mot svenskars så kallade rasism…

  (vilkas människosyn jämförs med historiens nazister, men inte med dagens somalier, irakier eller syrianer, i resp. länder och de som har flyttat till Sverige)

  … har varit avgörande
  — Ref. 1974 års Grundlag: Regeringsformen, RF, 1 kap. 1§: ”All offentlig makt i Sverige utgår [Via riksdagsvalen, MIN ANM.] från folket.” —
  för Sveriges samhällsutveckling…

  # 2016-01-27 Expressen Debatt
  ”Om kvinnor vågat åsiktsrösta som männen hade SD varit störst”
  forskare vid Göteborg universitet:
  – ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit sverige största parti.”
  – ”Det visar sig nämligen att män och kvinnor inte alls skiljer sig särskilt mycket åt när det gäller inställning till invandring eller politiskt förtroende. Tvärtom visar undersökningar att kvinnor sympatiserar med invandringskritiska partiers budskap i samma utsträckning som män.”

  … och (avgörande orsak) för brister i statsförvaltningen, till exempel:

  # 2023-06-07 Riks.se (Richard Sörman)
  ”Efter avslöjandena: Därför funkar inte Migrationsverket”
  Video, tid 43:10–45:11
  Henrik SJÖGREN (Fokus.se):
  – ”Att YTTRA NÅGON form av KRITIK MOT hur MIGRATIONSPOLITIKEN fungerar har varit LIKSTÄLLT MED RASISM tidigare.” [Menar Sjögren på fullt allvar att denna rädsla inte längre finns?, Min fråga]
  – ”Och att över huvud taget tidigare har andats kritik över migrationspolitiken har… FOLK HAR VARIT RÄDDA för det här. Att ta upp det, framför allt i media, men TILL OCH MED VID MIDDAGSBORD OCH SÅ VIDARE.”

  # 2022-05-09 Socionomen.se (Akademikerförbundet SSR)
  ”TYSTNADSKULTUR tvingar duktiga medarbetare att bli passiva vittnen”
  Krönika: Maria Wallin (gängexpert):
  – ”ANSTÄLLDA som påtalar problem anses illojala och utsätts för olika SOCIALA BESTRAFFNINGAR. De kan bli UTESLUTNA från samverkansgrupper, fråntagna uppdrag, isolerade och STÄMPLADE som PROBLEMATISKA. I vissa fall kan de bli av med sitt arbete.”
  – ”Den omfattande sociala problematiken i de UTSATTA OMRÅDENA är särskilt omgärdad av normer om tystnad.”
  – ”HEDERSPROBLEMATIK, normalisering av aga i uppfostringssyfte, social oro, liksom ISLAMISM, parallella system, traditionalism, SLÄKTBASERADE och territoriella kriminella nätverk har under längre tid tydligt utpekats som ”politiskt känsliga” arbetsfält.”

  (KOMMENTAR: de blir STÄMPLADE som rasister:
  # 2021-08-11 Göteborgs-Posten Ledare: ”Så åt sig rädslan in i Göteborg”
  [ang. rapporten ’Finns det en tystnadskultur i Göteborg Stad?’]
  – ”Personal i stadens tjänst har ’ifrågasatt utbildningsinsatser inom staden då de anser att hedersfrågor inte är ett verkligt problem’ och anklagat kollegor för att vara rasister när de lyfter hedersfrågor.”)

  I ÖVRIGT, håller jag med Jangdal om bl.a. CO2, korruption och ’vacciner’.

Kommentarer är stängda.