Klimatbluffen och kulturen

Bara en liten reflektion över flödet av ”besserwissers” som med glädje visar att de inget kan, för det större nöjet att få synas och bli omtalade.

Våra ”kulturpersonligheter” tycks alla tro på klimathotet och inser inte att det i verkligheten är en klimatbluff. Så om man ger dem några kulturella referenser kanske de förstår.

Att peka på att klimatpolitiken leder till 1984 kan de nog förstå, även om frihet kanske känns lite för mycket höger för deras smak.

Så här kommer ytterligare förslag. IPCC är en genomrutten bedragare, precis som Tartuffe. De som litar på allt IPCC/Tartuffe säger är istället de löjliga preciöserna. Klimatbluffen lever alltså i en värld beskriven av Molière. Det måste ända vara referenser som kulturfolk förstår.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på Klimatbluffen och kulturen

 1. Benny skriver:

  De här ”kulturpersonligheterna” är till stor del beroende av politikers och medias stöd för sin verksamhet och man biter inte den hand som föder! Visst finns det även mer frispråkiga bland ”kulturpersonligheterna” men då är det frågan om sådana som kan stå på egna ben utan medias lismande eller bidrag till ”kulturen”.

  • Göran skriver:

   Många så kallade ideella organisationer vet hur de ska ljuga för att få bidrag och är experter på att läsa av trender för att stoppa in floskler i sin verksamhet för att få bidrag.

 2. Ivar Andersson skriver:

  IPCC och övriga FN-organ är genomruttna bedragare som bara är ute efter dina och mina pengar för att leva i sus och dus. FN domineras av diktaturer som kräver mer pengar av demokratierna. Enligt FN-chefen brinner jorden upp och haven kokar om demokratierna inte späker sig för att rädda klimatet. Klimatpolitiken gör skada på de demokratiska staterna.

  • Benny skriver:

   Skulle vara intressant med vilka länder som Ivar anser vara demokratier eftersom du nämner dem hela tiden? Jag vet bara ett land som kvalar in, än så länge, och det är Schweiz även om det börjar hårdna där också från maktens sida mot folket!

   • Ivar Andersson skriver:

    EU, USA, Kanada, Japan, Australien, Nya Zealand, Israel. Finns säkert några till som jag glömt.

    • Benny skriver:

     Du skämtar va? Inget av dessa länder är i närheten av att kvala in som demokratier…EU är ju det värsta skämtet ur demokratisk synpunkt!

Kommentarer är stängda.