Darwin och socialdemokratin

Ensam är inte stark, det fick jag höra hela min uppväxt. Vad lärare och kamrater egentligen sa är att de inte tillåter någon ensam att vara stark. Det skulle allt för illa utmana kollektivet och dess makt över individen, det vill säga utmana doktrinen om socialismens välsignelser.

Därför har svenska socialister envist hävdat att Darwins teori påstår att det är den starkaste som överlever och att det är något fult om det gäller individer. Män får inte vara starkare än kvinnor, tex. I deras idébygge är det dock helt i sin ordning med det allsmäktiga starka kollektivet, som LO, till exempel.

Att de har fel om Darwin vet de flesta, men orkar inte utmana socialisterna. Darwin sa survival of the fit eller fittest, den bäst lämpade eller bäst anpassade, torde en korrekt översättning lyda, inte den starkaste. Verkligheten har nu sprungit ifrån socialismen, trots deras styrka på många samhällsområden faller de i popularitet och makt.

Orsaken är enkel och redan förklarad av Darwin, socialismen är inte bäst anpassad, inte lämpad att styra världen. Det märks inte minst på de har inga idéer annat än mer av samma i varje fråga där problem uppstått. Socialismens tid är förbi. Liksom andra dinosaurier som levt förbi sitt historiska fönster av tillfälle är de nu en utdöende art.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Darwin och socialdemokratin

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Därför ger det vulgärsocialistiska uttrycket ALLEMANSRÄTT de oinvigda ett lyckorus.
  Tragiskt!

 2. Pingback: Darwin och socialdemokratin | ulsansblogg

 3. Jan Andersson skriver:

  Alla stora upptäckter och uppfinningar har haft endast en eldsjäl som upphovsman (ofta hånad och kritiserad). Listan kan göras lång, och innehåller även en del kvinnonamn. I grupper och sammanslutningar kompromissar man och väljer en redan etablerad lösning.

 4. Jan Andersson skriver:

  Jag är övertygad om att Darwins ”survival of the fittest” varit avgörande för vår kultur här uppe i norr. De som inte kunde planera och lägga upp förråd för vintern överlevde inte.

 5. Claes-Erik Simonsbacka skriver:

  Vem är bäst anpassad att styra världen?

  De rikaste amerikanerna äger den stora majoriteten av den amerikanska aktiemarknaden, enligt Fed-data.

  De översta 10 % av amerikanerna hade 93 % av alla aktier, den högsta nivån som någonsin registrerats.

  Samtidigt hade de nedre 50 % av amerikanerna bara 1 % av alla aktier under tredje kvartalet 2023.

  Mvh,

  • Benny skriver:

   Oligarkerna runt om i världen anser de ska styra och numera har de så mycket pengar att de verkligen kan muta de flesta politiker att springa med i deras globala agenda. Sveriges politiker är i främsta ledet när det gäller att springa oligarkernas ärenden…

Kommentarer är stängda.