SVT/SR lögner om Sveriges historia

Dagens gästskribent är Bernd Stymer.

Skrivet med anledning av att jag tvingas bekosta svenska statens propaganda TV-kanal, SVT/SR, när den beljuger befolkningen om Sveriges Historia.

På planeten Jorden uppstod liv genom en kombination av fysiska och kemiska tillfälligheter. Det livet kunde genom förmågan till fortplantning och ett ständigt urval av mest lämpade livsformer täcka hela planeten. Fortplantningen och urvalet ledde till livsformen människa för en miljon år sedan efter miljarder kretslopp runt Solen. Fortplantningen och urvalet skapade då flera olika sorters människa.

Kretsloppet runt Solen ändrar ständigt Jordens klimat som ledde till att hela norra delen av Jorden var täckt av kilometer tjockt is för 20 000 år sedan.

När klimatet blev varmare smälte istäcket och den då till antal största gruppen människor, Neandertalare, följde den smältande iskanten därför att där fanns deras bytesdjur. Gruppen Neandertalare ersattes av den genom urvalet mera lämpliga gruppen Cromagnonmänniskor, nutida folks ursprung, som befolkade hela Jorden och efterlämnade bevis för sin existens i form av byggnadsverk och sent om sider också skrivna berättelser av jordbrukande folk runt de stora floderna.

Detta skrivna är grunden för det som per definition kallas historia, ett vetande som skiljer sig klar och tydligt från historier som är fria fantasier utan vetenskapliga bevis.

Godtar man den definitionen av historia är den redogörelsen som svenska statens bolag SVT/SR nu har använt befolkningens skatter till 10 program ”Historien om Sverige. Från istiden till våra dagar” fria fantasier och inte vetenskapen Historia som är en skriftlig redogörelse för inträffade händelser som förklarar det som händer nu och som ger möjlighet att förutse kommande händelser.

Den skillnaden måste klargöras annars blir det fråga om bedrägeri av SVT/SR.

Enligt vetenskapen Historia grundades staten Sverige på 1200-talet av Birger Jarl som då kunde övertala dalkarlarna och folk i norr att bilda en förening med Svea- och Götaland under namnet Svea Rike, Sverige, och godta att en enda lag skulle gälla där. I den Sveriges Historia spelar kvinnan ingen avgörande roll före 1900-talet.

SVT/SR anger tonen av fria fantasier redan i första programmet där man påstår att de första ”människor” i ”Sverige” var ”mörkhyade med blåa ögon”. Precis så vill multikulifolket lura på befolkningen sina fobier. I fortsättningen under programmen skildras kvinnornas vedermödor som förtryckta, som trälar, som häxor, som omyndiga och inte ens kvinnornas frihet under 1900-talet visades bero på det enkla faktum att kvinnan genom Preventivmedel och p-piller kunde slippa barnafödandet och frigöra sig från mannens övertag av sin större muskelstyrka. Frontfiguren Elise Ottesen-Jensen visades bara i förbigående på bild.

Sedan klippte SVT/SR helt enkelt av sina historier 1990 utan att beröra dagens saboterade stat Sverige med befolkningsutbyte, med klansamhällets kvinnoförtryck, med det besinningslösa våldet, med hela förvaltningens och politikens tygellösa korruption, som tillsammans visar staten Sveriges förfall. SVT/SR:s fobi om klimatet kom först efteråt i ett s.k. Eftersnack.

Åter tänker jag – stackars svenskar som inte får lära sig sin Historia utan bara informeras av okunniga och obildade anställda på statens SVT/SR om nonsenshistorier -. Och det gör mig verkligen upprört att SVT/SR:s multikulti marodörer med hjälp av mina skattepengar får beljuga skolbarnen i programmet

Historien om Sverige med Farah, Från istiden till våra dagar. Barnversionen av storsatsningen Historien om Sverige med Farah Abadi – istället för att låta barnen njuta av Grimbergs spännande historier t.ex om Gustav Wasas äventyr i Dalarna.

Magister Stymer

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Gästlistan, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på SVT/SR lögner om Sveriges historia

 1. Jan Andersson skriver:

  Berör mig inte inte eftersom jag inte ”sett på TV” på många år. Äger ingen radio utom i bilen, men jag vet inte ens hur man knäpper på den.

  • Göran skriver:

   Instämmer. Det enda konstiga är att jag inte förstår vilket mål journalisterna på SVT, Expressen, Aftonbladet, SvD, DN eller DI vill uppnå? Det enda jag ser är att de vill uppnå ett slags slavliknande samhälle. På vilket sätt blir Sverige ett bättre land att leva i om invandrare till Skandinavien för 10.000 år sedan var svarta?

   Å andra sidan förstår vi nog inte hur korkade de är. Vi vet att de är korkade, men inte hur mycket.

   Jag tror alla här förstår hur de vänsterblivna är nyttiga idioter åt kapital och makt, men när jag tar upp det med en vänsterbliven förstår denne inte.

   • Benny skriver:

    Det är en myt att invandrare till Europa skulle varit svarta! Generna för vit hy, ljust och rött hår, blå ögon, förmåga till långsiktig planering m m ärvde folken i Europa av allt att döma från Neandertalmänniskan då dessa egenskaper endast finns hos vita människor från Europa. Vit hy är ett resultat av tiotusentals är av evolution och inga andra folk har utvecklat dessa egenskaper trots att de bott långa tider i solfattiga arktiska klimat runt om i världen. Detta vet givetvis forskarna om men det är inte PK att tala om det uppenbara. Neandertalarna bodde i Europa under den värsta istiden då de blev ”inlåsta” i Europa av Reiss-istiden som räknas som en av de längsta och svåraste.

    • Jan Andersson skriver:

     Thor Heyerdahl (med Kon-Tikiflotten) säger i en av sina böcker att blont hår är en mycket speciell egenskap sett till hela världen och en tydlig sammanlänkande faktor i vårt ursprung. Blonda fanns för tiotusen år sedan mest i Skandinavien och på Kanarieöarna. Längre tillbaka bara hos fenicierna i östra Medelhavet. Idag är blonda vanligast i Norden, Storbritannien, USA och Ryssland.

     Fenicierna var de erkänt bästa skeppsbyggarna och de enda som kunde segla till Kanarieöarna. De försvann ”spårlöst” från Medelhavet efter att Santorini norr om Kreta exploderat och skapat en jättetsunami, ”syndafloden”. I teorin drog sig de överlevande inåt land till de nådde de ryska floderna och kunde fortsätta med sin specialitet, båtbygge.

     Ett vikingaskepp är en helt perfekt konstruerad havsgående träbåt och skulle inte göras det minsta annorlunda i dag än för tusen år sedan om vi bara hade tillgång till samma material och samma verktyg som då.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Det jobbiga med manipulerad svensk historia är att det blir extremt svårt att mana kvinnors emotionella yttringar i jorden. Men det kanske är idén med Hanna Stjärnes upplägg?

  • Jan Andersson skriver:

   Psykologen Jordan Peterson från Kanada säger att den genetiska skillnaden mellan män och kvinnor är tydligast i Skandinavien. Det måste klart bero på att feminismen har haft störst spelrum just här och att kvinnliga (och manliga) egenskapsskillnader under åren visat sig allt tydligare och frågan är om denna uppdelning är bra och om utvecklingen kommer att fortsätta. Kontrasten mot invandrarnas kultur med mansdominans kunde inte vara större.

   • Göran skriver:

    Skandinavien har den tydligaste uppdelningen på kvinnliga och manliga yrken.

    När kvinnor ska leka män, då mår de psykiskt dåligt.

 3. Pingback: SVT/SR lögner om Sveriges historia | ulsansblogg

Kommentarer är stängda.