Clowner i uniform

Svenska officerare älskar Nato, kanske inte så mycket Nato i sig, men för vad det innebär för deras karriär och status. De slipper krig, tror de, för Nato sägs ju vara en fredsorganisation. De sägs ju upprepat om EU också, men det krigshetsas som aldrig förr från det hållet.

Som officer i ett medlemsland i Nato får de chans till fler streck, högre grad, högre lön, traktamente i Bryssel och tillgång till kärnvapensäker bunker. De får frottera sig med ”hjältar” med faktisk erfarenhet av krig. Visst, en del svenskar har gjort FN-tjänst i uniform, men det är inte riktigt samma sak.

Samtidigt visar det sig att Sverige på så många områden levt på rost och röta för att upprätthålla en nimbus av välfärdsstat. Men nu avslöjar Natos granskning av vår beredskap, mätt i förmåga till omställning och anpassning till ett land på krigsfot, att allt är förött. Uttryckt på annat sätt, Sverige hålls igång med najtråd och silvertejp. Precis som många konursbon där de ansvariga vägrar inse faktum.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Clowner i uniform

 1. Benny skriver:

  Ja, det känns som medlemskapet i Nato bara är till för att boosta vissa militärers och politikers ”karriärer” som reträttplats precis som alla andra internationella organisationer som Sverige är med i? Sverige har inget i Nato att göra förutom som uppställningsplats för vapen och militär personal från USA. Att Sverige gjorts till mål för attacker vid ett eventuellt krig tar man lätt på hos regimen i Stockholm.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  När RYSSEN skjutit ner den första JAS-Gripen är svensk flyghistoria all.
  Ett par anpassade ”kvartersbomber” i SAAB’s fabrikslokaler räcker.
  NATO insatser på det?
  Frågor?

 3. Jan Andersson skriver:

  Det har tydligen pågått stora saker som vi enkla människor inte ska bry våra små hjärnor med, fast nu ser vi hur Ungerns ledarskap i EU kommer att bli något helt annat än att kamma ledningen i Bryssel medhårs. Sedan har tydligen hela befolkningen i den asiatiska delen av Ryssland (Sibirien) sagt att de vill helst bli en egen nation. Och bara Thailand har fått ta emot en halv million ryssar. De har bara trettio dagar utan visum, nu av Thailand förlängt till 60 dagar…

  Dessutom har 95% av befolkningen i Kaliningrad röstat för självständighet, vilket är högst anmärkningsvärt.

  Och NATO:s ökade vapenskrammel i Nordeuropa ökar naturligtvis riskerna för Ryssland om de hittar på något dumt…

  De har sina kärnvapen redan riktade mot alla större metropoler i Europa (säger NATO) men frågan är vad Ryssland tjänar på det – dag två kommer även Kreml att vara pulvriserat.

  Att Rysslands enda sanna vän är Nordkorea säger väl allt om läget.
  Ryssland var inget vidare ställe före Ukrainakriget, nu dessutom försvagat.

  Allt detta vet naturligtvis Viktor Orbán. Nu kanske det kommer ett fredsavtal i Ukraina till att börja med?

  • Glenn skriver:

   Brics visar på annan tänkbar utveckling. Vi får nog inse att väst under överskådlig framtid är i stark stagnation och att dollarns och USAs makt nu säckar ihop. Det handlar om tid -inte om det kommer att ske. Men liket lever och ger inte upp.

  • Mats Jangdal skriver:

   All information om interna strömningar i Ryssland bör tas med en nypa salt. Att folket i Kaliningrad vill säkra en plats i Europa är nog korrekt, det har ju alltid varit mer en del av Europa än av Ryssland.

   USA pressar på i ett chicken race. Det kan sluta illa för hela världen.

   För Orbán vore det en enorm prestigevinst om han under sitt ordförandeskap kan mäkla en fred. Kanske kan man hoppas att både Putin och Zelensky är villiga att ge honom den segern. Det är i vart fall inte omöjligt att de ger den hellre till honom än till någon annan tänkbar fredsmäklare.

   • Samuel af Ugglas skriver:

    Vi hör inte någon KORRUPT svensk POLITIKER tala om FRED?
    Vilket säger allt!

  • Göran skriver:

   Kärnvapen är i första hand riktade mot militära mål än att döda en massa människor i t.ex. Stockholm.

   • Jan Andersson skriver:

    På min tid omgrupperade vi hela kompaniet med fordon och hela rasket var 6-8 timme. Radio kortvåg, radiolänk, telefoni – allt (det fanns två kompanier som växlades).

  • Benny skriver:

   Läst för mycket MSM Jan? Men vissa vill gärna tro på en del av sagorna MSM sprider samtidigt är man skeptiska till andra sagor som media sprider typ klimatalarmism, covid, invandringens välsignelser och annat. Sanningen är väl den att EU kommer att kollapsa långt innan Ryssland och det gör nog USA också! Men visst det är tillåtet att drömma men jag tror ju inte det blir lugnare i världen om Ryssland styckas upp tvärtom kommer Kina och USA att bara bli än mer krigiska och buffliga.

 4. Pingback: Clowner i uniform | ulsansblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *