Klimatfascismen slår till

Om vi utgår ifrån att Jorden värms upp just nu. Det är troligen alldeles sant, även om mätserien är lite för kort för att jag ska känna mig säker på omfattningen, styrkan och långvarigheten i uppvärmningen. Om vi dessutom för argumentationens skull, går med på att uppvärmningen är orsakad av människan och att vi dessutom kan göra något för att hejda eller reversera uppvärmningen.

Då infinner sig den obekväma sanningen att vi är för många människor på Jorden. Som en konsekvens av det måste någon, vi, bestämma vilka som ska bort. I ett första steg kan vi ju välja att inte rädda de som inte klarar sig på egen hand. För tidigt födda, åldringar och andra sjuka. De minskar i viss mån behovet av resurser. Resurser som idag ger upphov till uppvärmning.
I nästa steg kan vi alla göra som kineserna redan gjort, införa ett-barnspolitik. Men inte heller det kommer förmodligen att räcka om vi vill ha snabb effekt. Vad återstår då? Ättestupa? Aktiv utrensning av sjuka, av fattiga?
Den gröna politiken, klimatorons logiskt-cyniska konsekvens kommer att bli som ett mellanting mellan kommunism och fascism. Det kommer att krävas av var och en efter förmåga, men inte ges åt var och en efter behov. För det större goda, samhället, kommer uppoffringar utan begränsningar att krävas av de enskilda.
Även om ingen öppet erkänner att sådan populationspolitik kommer att bli aktuell, så kommer den konsumtionspolitik som i verkligheten införs, och redan nu efterfrågas, att ge dessa effekter. Frihet, mänskliga rättigheter, medborgerlig rätt i förhållande till staten, allt kommer att försvinna illa kvickt när klimatet blir överordnad ideologi.
Varför tror du annars att de som har makt och pengar, så skyndsamt ser till att skaffa sig äganderätten all teknologi som har att göra med energi? Oavsett om det rör sig om energislagen som sådana eller distribution, eller styr-och reglerteknik.
Mark Twain får just nu rätt i en omfattning som aldrig tidigare skådats i global skala. Han sa, ”köp land mitt barn, för det görs ingen ny”.

Det här inlägget postades i Klimat & miljö, äldre text och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.