Alla SKA med

Nu kanske jag tänker konspiratoriskt, ser spöken på ljusan dag. Men när jag tänker på hur världen ser ut idag, vad som händer och sker, ser jag en massa diskrepanser mellan vad som sägs och vad som händer.

Om man tar ett land vilket som helst, med snart tusenårig tradition av att styra enligt lagarna, med sekelgammal demokrati, stabil geografi, homogen befolkning av strävsamma och skötsamma medborgare, som styrts merparten av de senaste hundra åren av samma parti som kallar sig själva det statsbärande partiet med den statsbärande ideologien; varför gör sig det partiet besväret att inte på bästa sätt förvalta det man har?

Varför litar inte det partiet på sin egen ideologi, på sina medlemmar? Varför litar de inte alls på det folk som röstat på dem i mängder av val? Har de tappat sin tro? Som när landets ledande personer övergav sin polyteistiska, närmast arketypiska, asatro för tusen år sedan när andra länders ledare sålde in en monoteistisk religion?

Istället för nationens väl eller folkets väl har detta statsbärande parti valt makten framför allt. För att behålla makten oavsett vad som händer, har de placerat partigängare i ledningen för all byråkrati. Alla offentliga verksamheter genomsyras av mantrat att det statsbärande partiet vet bäst, även när det vet varken ut eller in.

För att ingen ska falla ifrån den rätta läran har de bildat eller finansierar via medborgarnas pengar en rad stödorganisationer som ska plocka upp avvikare och återföra dem till fållan. Det är så kallat frivilliga eller idéburna rörelser som ABF, AFA, ETC, Expo, XR, FFF, BLM, IS, MB, wokerörelse, cancelculture, identitetspolitik, med flera. Dessa ger alternativa förklaringar till verkligheten för de medborgare som själva har svårt att se och begripa densamma. På det viset kan de sägas var en återgång till tro på vördnad för en polyteism.

För att ytterligare göra det svårt för andra partier, ideologier och ledare att komma fram i detta land har ledarna lierat sig med utländska organisationer som FN, EU, WEF, IPCC, WHO, CoR, BB. Dessa lanserar regler och direktiv som ledarna i det lilla tidigare skötsamma och självstyrande landet säger att man bara måste följa, för annars blir man isolerade och kanske rent av mobbade. Plötsligt finns det inget att vara stolt över på hemmaplan och inget som andra länders ledare och folk gillar och beundrar.

Därför har man öppnat gränserna och släpper in mängder med människor som inte tänker och handlar som de tidigare medborgarna gjort. Vinsten med det sägs ospecificerat komma senare. Partier över hela världen, med liknande ideologi, som det statsbärande partiet, har en gemensam slogan; Förändring!

Det sägs inget om vilken förändring som ska åstadkommas, inte varför. Märkligast av allt är att partiet som haft makten i hundra år vill förändra något odefinierat till något obestämt. Vad är det för nödvändig förändring de borde gjort tidigare och som det nu blivit så akut att genomföra?

För att marknadsföra sin egen storhet, historiska betydelse, lyfta fram stödorganisationernas splittrande budskap; samt hålla andra åsikter borta från rampljus och folkets medvetande betalar de, återigen med medborgarnas pengar, stora belopp till propagandainstitut som Public Service och MSM. Dessa tankepoliser fullgör sina uppdrag mycket väl, inte samvetsgrant utan istället samvetslöst.

Men skrapar man bara det allra minsta på det statsbärande partiets yta så ser man att det bär inte på någonting alls längre, utom möjligen hat. Hat mot alla som inte är som dem, mot alla som vill något annat. De har inga idéer alls om framtiden för staten, nationen, folket, välståndet (som de slarvat bort).

Så där sitter jag och funderar, men blir inte klokare. Det är då för väl att Sverige inte skulle kunna förvandlas så till oigenkännlighet som det land jag här beskrivit, denna halloweenvecka.

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Alla SKA med

 1. Ivar Andersson skriver:

  Själv beskriver Stone sina kampanjmetoder något annorlunda; som “attack, attack, attack – aldrig försvar” samt “erkänn ingenting, förneka allt, organisera en motattack”. Sedan 20 år tillbaka har detta förhållningssätt till politisk kommunikation kommit att etablera sig i svensk politik i allmänhet och inom Socialdemokraterna i synnerhet.
  https://ledarsidorna.se/sa-etablerades-dirty-campaigning-i-svensk-poli

 2. villvaraanonym skriver:

  Jag tycker inte det är konspiratoriskt att dra slutsatsen att:

  (Jangdal) –”Istället för nationens väl eller folkets väl har detta statsbärande parti valt makten framför allt.”

  Det synes logiskt, men är ändock fel, vilket kan beläggas genom att fråga den/de (t.ex. Socialdemokraterna) tilltalade om dennes/deras bevekelsegrund(er).

  Detta fel (subjektiva antagande om motpartens intentioner, dvs. tankeläsning) gör även socialdemokrater om sverigedemokraterna, vilka själva (om tillfrågad) inte har rasism som motivation/grund för sin politik.

  (2021-03-30 Dagens Nyheter. (intervju)
  fd. statsminister Stefan Löfven (S):
  – ”Liberalernas öppning för att förhandla med SD riskerar att leda till att Sverige förs i en odemokratisk riktning”
  – ”Stöd ska inte utgå från hur många procent man har [i riksdagsvalen] utan från vad man står för. SD är ett rasistiskt parti som kommer ur nazismen.”)

  (2021-09-23 Riksdagen (frågestund)
  fd. justitieminister Morgan Johansson (S):
  – ”Den grundläggande skillnaden här är människosynen.”
  – ”Ni [SD] är programmatiskt emot att människor med en annan härkomst över huvud taget ska befinna sig i Sverige”
  – ”Jo, därför att alla problem som över huvud taget kan finnas i ett samhälle skyller ni på ett eller annat sätt på invandrarna.”)

  SÅ, vem ska man tro på?: Den ’Kärande’, eller den ’Tilltalade’, som kanske ljuger, eller inte vill erkänna (p.g.a. skam?, rädsla?), eller inte förstår att denne är omedveten om sin ’rasism’?:

  (2017-01-04 Justitie- och Kulturdepartementet (Alice Bah Kuhnke, MP, 2014–2019):
  ”Samlat grepp mot rasism och hatbrott – Nationell plan mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott”)

  # 2020-07-02 Arbetsmarknadsdepartementet, pressmeddelande:
  ”Rasism på arbetsmarknaden ska synliggöras och motverkas”
  – ”Regeringen ger LÄNSSTYRELSERNA i uppdrag att utveckla arbetet mot rasism på arbetsmarknaden. I arbetet ska länsstyrelserna öka kunskap och medvetenhet bland aktörer på arbetsmarknaden om rasism, med fokus på afrofobi.”
  – ”Vi behöver lyfta fram den STRUKTURELLA RASISM som finns i Sverige och SOM MÅNGA OMEDVETET UPPRÄTTHÅLLER, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP).”

  VIDARE, säger Jangdal att…

  ”Det sägs [av bl.a. Socialdemokraterna] inget om vilken förändring
  [medelst ”öppna[-] gränserna och släpper in mängder med människor som inte tänker och handlar som de tidigare medborgarna gjort”]
  som ska åstadkommas, inte varför.”

  … men jag tror nog att han vet varför.

  Det har ”Partier [och företag] över hela [Väst]världen” deklarerat, år ut och år in:
  – Mångkultur, vilket i sig självt är den förment specifierade framtida vinsten, det vill säga kulturell berikning, vilken hävdas (utan belägg?) vara en ’styrka’:

  # 2018-09-25 Vattenfall AB: ”Våra olikheter är vår styrka.”:
  – ”Vår målsättning är att ha med mångfald och inkludering i allt vi gör eftersom vi är övertygade om att olika perspektiv och delaktighet skapar goda resultat. det är bra för människor, bra för verksamheten och bra för samhället som helhet.”

  — Jag undrar hur stor andel av företagets personal (c:a 19.000) som inte håller med, och som håller tyst, av rädsla för att kallas ’rasist’? — 20% (ref. SD-röster 20,54%)?

  Denna svenskars rädsla har fått vissa verksamheter att inte fungera (väl).

  Till exempel:

  # 2023-06-07 Riks.se (Richard Sörman)
  ”Efter avslöjandena: Därför funkar inte Migrationsverket”
  Video, tid 43:10–45:11
  Henrik SJÖGREN (Fokus.se):
  – ”Att YTTRA NÅGON form av KRITIK MOT hur MIGRATIONSPOLITIKEN fungerar har varit LIKSTÄLLT MED RASISM tidigare.” [Menar Sjögren på fullt allvar att denna rädsla inte längre finns?, Min fråga]
  – ”Och att över huvud taget tidigare har andats kritik över migrationspolitiken har… FOLK HAR VARIT RÄDDA för det här. Att ta upp det, framför allt i media, men TILL OCH MED VID MIDDAGSBORD OCH SÅ VIDARE.”

  # 2022-05-09 Socionomen.se (Akademikerförbundet SSR)
  ”TYSTNADSKULTUR tvingar duktiga medarbetare att bli passiva vittnen”
  Krönika: Maria Wallin (gängexpert):
  – ”ANSTÄLLDA som påtalar problem anses illojala och utsätts för olika SOCIALA BESTRAFFNINGAR. De kan bli UTESLUTNA från samverkansgrupper, fråntagna uppdrag, isolerade och STÄMPLADE som PROBLEMATISKA. I vissa fall kan de bli av med sitt arbete.”
  – ”Den omfattande sociala problematiken i de UTSATTA OMRÅDENA är särskilt omgärdad av normer om tystnad.”
  – ”HEDERSPROBLEMATIK, normalisering av aga i uppfostringssyfte, social oro, liksom ISLAMISM, parallella system, traditionalism, SLÄKTBASERADE och territoriella kriminella nätverk har under längre tid tydligt utpekats som ”politiskt känsliga” arbetsfält.”

  (KOMMENTAR: de blir STÄMPLADE som rasister:
  # 2021-08-11 Göteborgs-Posten Ledare: ”Så åt sig rädslan in i Göteborg”
  [ang. rapporten ’Finns det en tystnadskultur i Göteborg Stad?’]
  – ”Personal i stadens tjänst har ’ifrågasatt utbildningsinsatser inom staden då de anser att hedersfrågor inte är ett verkligt problem’ och anklagat kollegor för att vara rasister när de lyfter hedersfrågor.”)

  ETT annat exempel på en ’verksamhet’ som heller inte har fungerat väl, på grund av svenskars rädsla för rasiststämpeln, är bl.a. Socialdemokraternas interna diskussioner om vad som är problemet/ämnet (Ref. nedan: ”Hur sjutton hamnade vi här?”)…

  # 2021-09-22 Aftonbladet
  ”S går fram med hårdare rättspolitik: Har funnits en ängslighet”
  fd. inrikesminister Mikael DAMBERG (S):
  – ”Det fanns en ängslighet tidigare att beskriva en del problem [gängbrottsligheten], MAN VILLE INTE SES SOM RASISTISK OCH SÅ VIDARE.”

  # 2023-09-01 Aftonbladet
  ”Vi har redan provat att blunda om integration”
  [om boken ”Ett farväl till Bullerbyn?”, Tankesmedjan Tiden, 2023]
  – Åtta år senare är Åsa Eriksson riksdagsledamot och en smula desillusionerad över den invandrings- och integrationspolitik Socialdemokraterna för fört sedan början av 1990-talet.
  – ”Hur sjutton hamnade vi här?” är den fråga som gnager genom ’Ett farväl till Bullerbyn?’.
  – ”Jag borde ha protesterat tidigare men JAG VAR SÅ RÄDD ATT KLASSAS SOM FRÄMLINGSFIENTLIG. Men jag har landat i att migrationen kan inte vara större än integrationen klarar av”, säger Åsa ERIKSSON.

  # 2023-09-16 Arbetarbladet.se
  ”LEDARE: Skjutningarna har blivit en väldig politisk kraft”
  Göran GREIDER:
  – ”Men det finns på vänsterkanten, även hos socialdemokratin, en onödig motvilja mot att erkänna sambandet mellan migrationen och den nu exploderande brottsligheten. RÄDSLAN FÖR ATT STÄMPLAS SOM RASIST HAR VARIT OCH ÄR ÄNNU STOR. Men att peka på ekvationen Stort flyktingmottagande multiplicerat med ett nedrustat samhälle=högerpopulism är inte rasistiskt. Det är en realistisk insikt. Och det innebär heller inte att (s) eller (v) ska börja samarbeta med ett rasistiskt SD; det innebär bara att man bör försöka hantera själva problemen och utmaningarna på ett så progressivt sätt som möjligt.”

  … SOM visar att Socialdemokraterna har så att säga ’fallit på eget grepp’ (och Sverige med det): – Kampen mot deras antagande om svenskars ’rasism’…

  # 2013-04-04 Socialdemokraternas kongress
  Installationstal, fd. statsminister Stefan Löfven (S):
  – ”… och RASISTISKA TÄNKESÄTT VISAR SIG I SAMHÄLLET [Hos svenskar i allmänhet/över allt, MIN ANM.] – till och med i regeringen – då ska vi agera. VI SKA TA KRAFTTAG MOT DEN STRUKTURELLA RASISMEN, OCH ÄVEN SE DEN I OSS SJÄLVA.”
  – ”Det är dags att intensifiera arbetet mot diskriminering och förtryck. Oavsett var den finns, i skolor, på torg, på arbetsplatser eller arbetsförmedlingar, eller i våra egna fördomar och beteenden, ska rasismen belysas, bemötas och bekämpas. Det är socialdemokratisk politik!”

  … OCH dessa svenskars politiska representanters förmodade bevekelsegrund/människosyn: ’rasism’:

  # Wikipedia: ”SVERIGEDEMOKRATERNA bildades 6 februari 1988 i Stockholm. Bland partiets grundare och tidiga medlemmar fanns flera personer tidigare verksamma i högerextrema och nazistiska partier och organisationer som Framstegspartiet, Sverigepartiet och Bevara Sverige Svenskt (BSS). I partiprogrammet antaget 1989 skriver partiet ”Vi tror att en nationellt inriktad politik är lösningen på många av de problem som Sverige har idag”.”

  # Wikipedia: ”Partiet [NY DEMOKRATI, NyD, 1991–2000] krävde kraftigt minskad invandring och med tiden övergick retoriken i främlingsfientliga övertoner och välfärdschauvinism.”
  [fr.o.m. 2022-12-01 är ordet ”främlingsfientliga” borttaget]

  (Se Twitter(@farbodjalali)-videon ”Varför vågar ni inte tala klarspråk”: SVT Valdebatt 1994, med NyD:s partiordförande Vivianne Franzén.)

  # Wikipedia: ”NATIONALDEMOKRATERNA (ND) [2001–2014] var ett högerextremt, nationalistiskt politiskt parti i Sverige, bildat 2001 som en utbrytning ur Sverigedemokraterna”

  # Wikipedia: ”ALTERNATIV FÖR SVERIGE (AFS) är ett svenskt nationalistiskt politiskt parti. Partiet har beskrivits som högerextremt och högerpopulistiskt Själva har partiet beskrivit sig som nationalkonservativt […] Enligt Expo har partiet under sin existens allt mer flutit ihop med den svenska vit makt-rörelsen, och partiet beskrevs 2021 som ”den rasideologiska miljöns tydliga parlamentariska alternativ”.”

  YTTERLIGARE ett exempel på en ’verksamhet’ som heller inte har fungerat väl, på grund av svenskars rädsla för rasiststämpeln, är… Demokratin (ref. 1974 års Grundlag: Regeringsformen, RF, 1 kap. 1§:
  ”All offentlig makt i Sverige utgår [Via riksdagsvalen, MIN ANM.] från folket.”):

  # 2016-01-27 Expressen Debatt
  ”Om kvinnor vågat åsiktsrösta som männen hade SD varit störst”
  – ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade sd enligt gängse väljarmodeller med råge varit sverige största parti.”
  – ”Det visar sig nämligen att män och kvinnor inte alls skiljer sig särskilt mycket åt när det gäller inställning till invandring eller politiskt förtroende. Tvärtom visar undersökningar att kvinnor sympatiserar med invandringskritiska partiers budskap i samma utsträckning som män.”

  SÅ även jag sitter här och funderar på varför ingen har märkt detta/tagit det på allvar/trott på det, och blir heller inte klokare, men ledsen… bedrövad.

  PS
  Vad man skulle kunna fundera på (för att bli klokare) är, varifrån bl.a. Socialdemokraterna fick intrycket att svenska folket ville få hit fler utlänningar/ville ha mångkultur.

  Uppfattade alltså partiet sådana strömningar hos svenskarna (apropå demokratin = folkviljan)?…

  # 2022-05-23 Kvartal.se
  ”Invandringsfrågan förklarad i en enda graf”
  Henrik Höjer, vetenskapsredaktör:
  – ”Demokratins mål är att förverkliga folkviljan. Därför bör det finnas en viss nivå av åsiktsöverenstämmelse mellan folkvalda och väljare.”
  – ”Men invandringsfrågan – som skapat så mycket friktion i svensk politik – är ett stort undantag.”

  # 2021-april Axess Magasin, nr. 3
  ”Det gick inte”
  Mauricio Rojas (FP/L):
  – ”Både opinionsundersökningarna och forskningen visade ganska tidigt att det fanns ett betydande folkligt missnöje. Sedan flera decennier tillbaka har omkring hälften av befolkningen ansett att invandringen varit för stor.”

  … vilket är mycket märkligt, ett ouppklarat rent av skrämmande mysterium…

  # Olof Palme (S, 1927–1986) i ”Gäst hos Hagge [Geigert]” 1977:
  – ”… vi svenskar är inte alls lätta att leva samman med”
  (SVT Play, YouTube)

  # Vilhelm Moberg (1898–1973, författare, historieskildrare):
  – ”Han [den svenska bonden] har genomgått [sedan 500 f.Kr] den ensamboendes härdning fysiskt och psykiskt. […] På en punkt är alla utlänningar eniga i sin karakteristik av oss: vi [svenskar] har kontaktsvårigheter.”
  (Min svenska historia, del 1, 1970)

  … kan det tyckas: – Detta svenskarnas kynne (här: förhållningssättet till främlingar, känt – även internationellt – långt innan Sverige blev ett invandrarland, på den tiden främlingen var en annan svensk) kom ett antal år senare att felaktigt betraktas som rasism, om man frågar de Tilltalade.

  Till exempel dessa kommuninvånare…

  # – ”På valdagen 1988 var det folkomröstning i Sjöbo om att ta emot flyktingar i kommunen. Nära 70% av kommuninvånarna röstade nej. DEN POLITISKA OCH KULTURELLA ELITEN TÄVLADE OM ATT TA AVSTÅND från händelserna [Dvs. RASISTSTÄMPLA människorna, de knappt 10.000 kommuninvånarna, och ÅSIKTERNA, Min anm.] i Sjöbo.”
  (2010-04-25 Sveriges Radio P3 dokumentär: ’Folkomröstningen i Sjöbo.)

  … vars åsikter beskrevs 10 år senare på följande sätt:

  – ”Rasism och främlingsfientlighet skall kriminaliseras och jagas. Det går inte att i en demokrati hitta några ursäkter, till exempel att det är fel på invandrar- och flyktingpolitiken.”
  (1997-05-21 Riksdagen, invandringsminister Pierre Schori, S)

  PPS
  Jangdal rubricerar sin krönika med Socialdemokraternas slagord ”Alla SKA med”, vilket inte inkluderar Sverigedemokrater, och en hel del svenskar.

  Uppskattningsvis hur många?

  Bengt Westerberg (FP/L) ger besked (vilket inspirerade Stefan Löfvens installatiostal (ovan) ett år senare?)…

  # (2012) Han gjorde bedömningen att mellan ”30–50%” av svenskarna är ”främlingsfientliga” (SOU 2012:74 ”Främlingsfienden inom oss [Svenskar, MIN ANM.]”).

  … och Fredrik Reinfeldt (M) håller nog med:

  # självbiografin ‘Halvvägs’ 2015, Svenska Dagbladet, Expressen, Aftonbladet:
  – ”Hur kan man förstå att 800.000 väljare röstade på Sverigedemokraterna?”
  (”[SD:s] kärna består av de flesta av landets rasister och kraftigt främlingsfientliga”)

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Sverige styr under någon märklig form för/med DEKRET som socialisterna snickrat ihop utan motstånd.
  M a o LAGLÖSHETEN kommer att bli svenskens undergång.

 4. Glenn skriver:

  Det tycks som att Sveriges maktelit sedan länge inlemmat sig under en ”högre auktoritet” vars ”mål” gemene man inte förstår eller får kunskap om. Därvidlag är röstningsproceduren vart fjärde år bara en formalitet för att fortsätta mot detta ”mål” oavsett partifärg. Så vem bestämmer eg?

  Krig, pandemi , klimatlarm ev härdsmälta på börserna å lite annat , vad får man då ?

 5. Pingback: Alla SKA med | ulsansblogg

Kommentarer är stängda.