Organiserade snyltare

Det är makalöst så många föreningar det finns som förutom att organsiera det egna intresset även organsierar ansträngningarna att annektera makten över det de inte äger. Dels finns paraplyorganisationen Svenskt Friluftsliv med 23 medlemsorganisationer. Därtill finns sådana mer direkt konfrontativa som SNF, WWF, Greenpeace, Rovdjursföreningen, Naturens Bästa, Ornitologiska föreningen. Kommuner, länsstyrelser och staten ska inte förbises. Jag har säkert missat några.
Mot dessa står ett fåtal, dåligt samspelta föreningar och ett antal enskilda drabbade medborgare. LRF, Skogsägarföreningen, Markägareföreningen, Villaägarna, Medborgarrättsrörelsen är föreningar som i viss mån kämpar mot orättvisorna, men inte för någon av dem är det huvuduppgiften.
Poängen med äganderätt, inte minst äganderätten till mark och fast egendom, är att man i betydande grad ska få bestämma fritt över det man äger, inte att man ska vara livegen förvaltare på andras villkor.

Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.