Energiska lögnare

Kriget i Libyen har avslöjat vilka åtgärder västregeringarna är beredda att ta till för att få makten över sina respektive länders energiförbrukning. Man är beredda att tvinga sitt eget folk till underkastelse med lögnen om klimathotet. För att därigenom minska oljeberoendet. Man är beredda att stödja diktaturer som plågar sitt folk för att kunna sko sig på olja till väst.
Man är beredda att satsa bortkastade skattepengar på i det närmaste verkningslös vindkraft. Man är beredda att stänga väl fungerande kärnkraft på i det närmaste riskfri mark. Bara för att tillfredsställa gröna muppars skrämselhicka efter tsunamin i Japan. Man är beredda att göra stora bioenergisatsningar som i bästa fall bara är ett nollsummespel med oljeförbrukningen.
Men man är inte beredd att säga sanningen eller vidta nödvändiga åtgärder. Man är beredda att göra allting fel bara för att man tror att folket hellre vill höra en bra lögn istället för en ärlig sanning.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.