I fängelse för brandgator

Ett exempel på hur det kan gå när klåfingriga myndigheter ger sig in på att detaljstyra privat ägande. I Australien har de, som vi får höra när vi går här hemma och fryser, ofta sommarbränder i vissa delar av landet. Det är normalt och typiskt för deras natur. Maxwell Szulc är en markägare vars mark flera gånger drabbats av dessa bränder. För några år sedan tog han sig för att mot gällande förbud röja brandgator på sin mark. Detta för att eventuella bränder inte skulle ödelägga allt, utan kunna begränsas till delar av egendomen. För det tilltaget fick han 3 månaders fängelse år 2010.

Till saken hör att hans mark gränsar mot ett statligt reservat och det är främst i gränsen mot detta reservat han röjt brandgator. I reservatet gör man naturligtvis ingenting för att hindra elden. Det är ju skapat för att visa att naturen sköter sig bäst själv, din dummer! Szulc mark har varit brukad så sent som 1983, men därefter fått växa igen, något han själv inte är helt tillfreds med. Så vid 62 års ålder utan familj eller arvingar beslöt han sig för att upprepa åtgärden med brandgator år 2011. För detta tilltag, det upprepade brottet att utnyttja sin äganderätt och sköta sin egendom på annat sätt än det av staten anvisade, dömdes han till 15 månader i fängelse!

Att lagstiftningen är tillkommen i ideologisk yra om holistisk intrinsikalism, Gaiavördnad och klimatneuros (symbolhandlingar utan förankring i vetenskap eller rättstatens juridiska fundamenta) gör inte saken bättre. Denna typ av lagstiftning, som vi redan har i övermått i både Sverige och EU är ren och skär fascism. För den som inte kan sin historia och politiska ideologiernas särdrag, så är ett av fascimens att det är en kommandoekonomi med privat ägande. Du får äga mark, som i det här fallet, eller industrier eller företag, men du gör som staten befallt.

När får vi den första fängelsedomen i Sverige för att någon i ett försök att hålla näsan över vattenytan avtappat för mycket vatten från sin egendom? När ska svenskarna inse att eko-fascismen är fascism alldeles oavsett vilken färg man målar den i? När ska centern inse att deras gröna politik går precis käpprätt på tvärs mot sina gamla kärnväljares intressen och rättigheter?

Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på I fängelse för brandgator

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Ett varnande exempel på hur skattefinansierade tjänstemän genom maktövergrepp kränker medborgare finns att studera på ön Marsholm i sjön Möckeln.
    Ön ägs av den Heurlinska familjestifteilsen och länsstyrelsen har konfiskerat delar av ön, för vilka ändamål kan ifrågasättas. Stormen Gudrun fällde mycket skog som fortfarande inte lär vara upparbetat på grund av försumliga tjänstemän med grumliga motiv.

  2. Niklas skriver:

    Jo, den sistnämnda frågan är berättigad, så länge vi har den horribla (o)ordningen i södra Sverige med både tillståndsplikt och förbud mot markavvattning. Ty vad ska man med en dispens från markavvattningsförbudet, om man sedan inte får tillstånd till markavvattning?

Kommentarer är stängda.