Skatt är stöld!

DN:s förre chefredaktör Hans Bergström, skriver i Skattebetalarnas tidning Sunt Förnuft nr 5 om skatterna i USA. Jag visste inte att de har en av världens högsta bolgasskatter, 35%. Arvsskatten har i en kompromiss sänkts från 50% till 35%, men Obama vill höja den igen. De har en kraftigt progressiv inkomstskatt. När Romney beskrev att 47% av folket inte ville rösta på honom för att han ville jämna ut skatten hade han helt rätt i sak. Dessa 47% betalar ingen statlig skatt. Men de som betalar gör det rejält och Obama vill krama ur dem ännu mer. Detta berättade inte svenska MSM sakligt. Skatten på reavinster är 15%, gissa vem som vill höja den rejält? Obamacare är en ”punktskatt” på 4%. Det unika är att den utgår på allt, både löneinkomster och kapitalinkomster.

Moderaterna Kent Persson och Per Schlingmann har varit i USA för att lära av Obama. Man undrar vad de lärt som de tänkt kopiera till Sverige? Förhoppningsvis har de lärt sig något om vad vi inte behöver här!

I Sverige var skattetrycket för 60 år sedan cirka 15% om jag är rätt informerad. När jag var i USA för 40 år sedan var det inte högre där. Arvs och gåvoskatt var inget som bekymrade den relativt välbärgade medelklass jag träffade. Därefter har de alltså höjt en mängd skatter men inte fått särskilt mycket tillbaks i form av generell välfärd. Detta bevisar utomordentligt tydligt att ett högt skatteuttag inte är någon garanti för god välfärd. Däremot är det alltid en garanti för en omfattande och allt för ofta samhällsfientlig byråkrati.

Nu kan man ju inte bara häva ur sig att skatt är stöld och bli tagen på allvar. För om folk blev rånade rakt upp och ner skulle de naturligtvis protestera. Skatterna behövs ju för att … för att … eh.

Därför finns en myriad små och stora lagar på plats för att motivera att pengarna tas. Det är inte minst alla små korporativistiska nålstick som likt akupunktur bedövar det naturliga motståndet mot konformismen, ofriheten och övergreppen. De där nålarna som säger, visst svider det lite, men tänk så nyttigt det är för dig, det kommer att kännas bättre efteråt!

Skatt är stöld för att det tar medborgarnas möjlighet att själv bestämma. Inte bara vad de ska göra med sina pengar. För att rättfärdiga stölden tar staten ifrån medborgaren möjligheten att själv bestämma vad hon vill göra över huvud taget, oavsett pengarna! Skatt är således stöld av både pengar och frihet.

 

Det här inlägget postades i Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Skatt är stöld!

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Det är fullt förståeligt att de s.k. ”Riksblaskorna” agerar som de gör men knappast försvarbart. Därför är all information om missbruk av skatter droppen som urholkar stenen. Den största och värsta stölden står dock oavsättliga, skattefinansierade så kallade tjänstemän för. I det perversa och dekadenta Sverige jagar man individer som sätter en ära i att inte ligga samhället till last.

 2. Niklas skriver:

  Helt rätt att skatt är stöld. Svenskarna har sedan länge blivit trygghetsnarkomaner, där farbror stat, farbror landsting, farbror kommun, farbror fack och farbror arbetsgivare ombesörjer allt mer – till ett allt högre skattetryck! Uppenbarligen vill inte folket behöva tänka själva, utan de vill istället blint följa en massa lagar och förordningar. Detta är INTE samhällsutveckling, utan snarare samhällsinveckling.

  Om man nu får tro på budskapet i Neale Walsch utmärkta trilogi ”Samtal med Gud”, så kännetecknas högt utvecklade samhällen av ytterst få, men bra och tydliga övergripande lagar, samt ett lågt och frivilligt skatteuttag på ca 10%. Primitiva samhällen däremot kännetecknas utav många snåriga och detaljerade lagar, samt ett högt och obligatoriskt skatteuttag. Denna skillnad gäller oavsett om samhällets tekniska nivå är på jägar och samlarstadiet eller om samhället klarar av att styra vädret (vi kan ju inte ens förutsäga vädret särskilt bra).

 3. Steve skriver:

  ”The 2012 Legatum Prosperity Index” (UK) listar 142 länder efter ”välfärd”.
  Norge kommer först. Visst. Sedan Danmark. Jo. Och så – Sverige !
  (Finland kommer som nr 7 efter AU NZ CA)
  Sverige är nr 2 (i världen) i ”Entrepreneurship Opportunity”, nr 4 i ”Governance”, och nr 5 i ”Economy” och ”Personal Freedom”.
  http://www.prosperity.com/Ranking.aspx

  Det som förvånat mig mest är att storstads-murvlarna inte kan, inte vill fatta USA:s ekonomiska kris. Om man lånat upp 105% (av BNP) – över 100% f.f.g. sedan andra världskriget – är det kris. Men det där går inte in, i svennemedia. Och inte i USA heller! – 43% av federala budgeten ”betalas” nu med lån… Kul för barn och barnbarn!
  – 2006 var lånesiffran 63%. Sedan fick Demokraterna kontroll över kongressen.
  – (I Sverige är statsskulden 32%, och ökar inte nämnvärt…)
  – I USA är 58,6% av befolkningen med i arbetskraften; lägsta på 25 år.
  – (I Sverige är siffran 72,9%…)

  • mats skriver:

   Välkommen Steve!
   Och så hurrar europeiska kommentatorer över att Obama vann på löften att spendera ännu mer pengar.
   Den mer än 200 år gamla insikten från världens första moderna demokrati har inte slagit igenom i skolan, politiken eller media. Vilken insikt då?
   James Madison och Thomas Jeffersons gemensamma slutsats att när medborgarna får för sig att ”the treasury” (skatteintäkterna) är ”a public trough” (matho), då är det slut med demokratin. När mer än hälften av de röstande är beroende av bidrag eller subventioner, kan de bestämma sig för att använda det ”demokratiskt styrda” statliga våldsmonopolet för att tillskansa sig all egendom.
   Det är därför jag under lång tid har krävt begränsningar för demokratin, gränser för vilka frågor som får avgöras genom omröstning bland dem som inte är sakägare.

 4. Niklas skriver:

  Apropå skatt! Vad sägs om detta danska tilltag? http://www.atl.nu/skog/dubbelt-s-dyr-br-nnved

  • mats skriver:

   Vilket bara visar att det är skatten som är helig för den stora staten, inte rättvisa eller något annat.

Kommentarer är stängda.