Bilhatarbyråkratin

I Göteborg ska införas trängselskatt för att djävlas med bilisterna. När man ändå är igång har Göteborgs stad och Skatteverket kommer överens om att alla parkeringsavgifter ska höjas rejält. Man kräver till och med att privata parkeringsplatsägare, som exempelvis företag med parkering för de anställda ska höja sina avgifter rejält. Detta för att det ska vara lika (solidariskt) dyrt för alla!

Varför blir det så? Jo, tydligen tänker SKV upptaxera dem som till äventyrs har gratis eller billig parkering på sitt jobb för att de då får en tjänsteförmån som anställda på andra företag inte får när deras parkeringsavgift höjs. Vi talar här om höjningar på flera tusen kronor per år och anställd. Om företaget inte tar ut avgiften så läggs dessutom löneskatter på mellanskillnaden.

Med det våldsmonopolet i ryggen är det klart att Göteborgs gröna khmerer får som de vill. Man kan ju undra hur deras väljare känner sig idag? Och ännu mer de som inte röstade på dem men fick dem på halsen via de partier som gjort sig beroende av dem.

Vart tog den fria konkurrensen och marknadskrafterna vägen? Är det verkligen lagligt för några lägre tjänstemän att besluta om upphävande av konkurrensen?

Brukade inte Göteborg kalla sig den vänliga staden, eller något liknande. De sjöng ”Du är välkommen till Göteborg!” Förslag till ny text: ”Du är felkommen till Göteborg!!!”

Det här inlägget postades i Trafik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.