Röd pip

Riksdagsledamoten Mats Pertoft MP från Södertälje är upprörd över att polisen skjutit ihjäl en juvelbutiksrånare. Rånaren hade ju ”bara” en vapenattrapp! Tydligen lämnade Pertoft in en motion till riksdagen redan i höstas om att alla oäkta vapen, replikor, soft airgun osv. ska märkas med en  orange plastbit på pipan. Då kan alla känna sig säkra om någon råkar hala fram ett dylikt vapen.

Somliga har verkligen otur när de tänker, eller så är de bara lite eljest (se gårdagens artikel). Dels är det inget som hindrar en brottsling från att avlägsna plastbiten för att få vapnet att framstå som äkta och hotfullt. Än värre är om de sätter en dylik plastbit på ett riktigt vapen och på så sätt får ett övertag innan skjutandet börjar på riktigt.

Kanske Pertoft fått sin idé från tant gredelin? Gemensamt för dessa förslag är att deras upphovsmän borde åläggas att ständigt bära en röd plastbulle på näsan. Så att vi vet vilka vi inte ska rösta på i nästa val. Ett slags varningssignal: Om du ser en person med clownnäsa på annan plats än en cirkus eller ett barnkalas, så är det en opålitlig person!

Jag avstår från andra referenser till vattenmeloner där det röda trängt ut genom skalet eller att det dumma med julen är att det då är mycket svårare att skilja de falska tomtarna från de riktiga. Idag är det tjugondag Knut och alla tomtar ska väck.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Röd pip

  1. Niklas skriver:

    Japp! Bort med alla skattefinansierade rödgröna tomtar som dels hotar äganderätten titt som tätt och som dessutom bara kostar markägarna en massa pengar.

  2. Samuel af Ugglas skriver:

    Det är tur att genierna inte styr världen?

Kommentarer är stängda.