Skarpt läge

Justitieminister Ask är beredd att skärpa vapenlagen för att komma åt dödskjutningar som de i Malmö på sistone. Det låter ju logiskt, vi gör det ännu svårare att ha legala vapen så blir det ännu mindre risk att med illegala vapen skjuta på folk.

Jag väntar bara på att det ska komma propåer om att få bära med sig ett skjutvapen när man nyttjar allemansrätten. Ja, när det finns varg i varenda buske alltså. För allemansrätten kan ju politikerna inte tänka sig att inskränka på. Men allmänheten måste skyddas och få skydda sig. Vi avväpnar alltså jägarna och beväpnar allmänheten.

Men då står hon där, justitieministern Beatrice Ask från Sveg i Härjedalen och säger stopp och belägg! Hellre en inskränkt allemansrättslig tillgänglighet till mark än att folk har vapen allemansrättsligt tillgängligt. Vem vet, det kanske är den enda vägen för att få till en balans mellan äganderätt och allemansrätt, att föreslå allmän beväpning för att kunna nyttja den beordrade allemansrätten fullt ut?

Det här inlägget postades i Äganderätt och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Skarpt läge

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    Det är alltid de oskyldiga som drabbas när skattefinansierade skrupulösa politiker försöker att kliva uppåt på samhällsstegen, det gäller i krig såväl som ifred.
    Det är således landsbygdsbefolkningen som får sina rättigheter kränkta och begränsade.

Kommentarer är stängda.