Civilkurage hos JRF

Jag har tidigare vid flera tillfällen skrivit om sock puppets, till synes oberoende organisationer som egentligen styrs av politiker. Många är de organsiationer som gärna tar emot bidrag och sedan förklarar att de gärna försvarar politiska förslag som går på tvärs mot medlemmarnas grundläggande intressen. Jägarnas riksförbund är dock ingen sådan sock puppet. De får 200.000 kr i minskat anslag från staten av den “jägartia” som jägarna betalat i avgifter till staten. Sänkningen motiveras med JRF:s vägran att sprida regeringens vargpropaganda.

Det är JRF:s skyldighet som medlemsdriven organisation att berätta vad statens anser om deras verksamhet, men de har ingen skydlighet att tala om för medlemmarna att de ska gilla statens påbud. Det hedrar JRF att de som enda jägarorganisation stått på sig i denna fråga och framför allt stått på medlemmarnas sida. Vi behöver fler föreningar i Sverige med sådan integritet.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Civilkurage hos JRF

  1. Samuel af Ugglas skriver:

    JRF var ju inte precis den organisationen som man sökte sig till som markägare. Det har tydligen Solveig Larson resolut ändrat på, bra klarat. Jägareförbundet måste släppa förankringen till de korrupta politikerna.

Kommentarer inaktiverade.