Självspäkning anbefalt

Varifrån kommer självspäkarkulturen i Sverige? Enligt en undersökning om barnfattigdom i västvärlden är svenska barn inte fattiga. Endast om man lyfter fram två parametrar som inte är riktigt aktuella eller applicerbara på svenska förhållanden så framstår svenska barn som fattiga. Det är denna konstruerade fattigdom som basuneras ut i media.

Enligt en annan undersökning är svenska skolungdomar inte tillräckligt bra i främmande språk. Våra ungdomar är visserligen bäst i Europa på engelska som främmande språk. Men de franska ungdomarna är bättre på spanska som främmande språk. Jaha, det är väl inte mycket att förvånas över Spanien är ett grannland till Frankrike, båda språken har en latinsk stomme. Tror någon att man i fransk media skulle oroas över att franska ungdomar är sämre än svenska på norska? Ändå blir det anmärkning i media för dåligt resultat i språktestet.

Sverige är jättedåligt på omställning från fossilbränsleanvändning för elproduktion, hävdar miljömupparna. Men vi har redan till 95% fossilfri elproduktion, så vad menar de att vi ska ställa om? De får ohemult mycket utrymme i media för sin kampanj.

Samma muppar hävdar att Sverige är sämst på skogsvård i förhållande till jämförbara länder. Vi lämnar mindre andel orörd skog vid avverkningar. Men skärskådar man redovisningen kanske vi inte är jämförbara. Inom EU är det bara Sverige och Finland som har så stor andel skog, sett till total areal. Jämfört med de flesta Europeiska länder lämnar vi mer skog än de överhuvud taget har skog! Jämför vi med Kanada och Ryssland så är i stort sett all vår skogsareal avverkad minst en gång. Vi har ingen så kallad gammelskog som naturmupparna efterlyser. Kanada och Ryssland har mycket sådan skog kvar och kan alltså lämna sådan om de känner för det.

Men egentligen kanske det inte handlar om självspäkning. Egentligen kanske det handlar om offentlig internkommunikation mellan den politiska makten och deras kasperdockor? Av samma typ som jag beskrivit i de två artiklarna om Sock Puppets. Om det är så är vi utsatta för ett bedrägeri. Ett kapitalt misslyckande för MSM som den tredje statsmakten i deras uppdrag att spåra upp och berätta sanningen. För de har väl inte slutit upp med makten för att manipulera allmänheten?

This entry was posted in Frihet and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Självspäkning anbefalt

 1. Samuel af Ugglas says:

  Mats, äntligen någon som vågar att säga eller fråga rent ut; “För de har väl inte slutit upp med makten för att manipulera allmänheten”?
  Och samtidigt lägga till; MSM parasiterar på politikernas vilja att finansiera dem.
  SvD plus många andra blaskor uppbär ju miljoner i skatteplundring, SvD ca 60 miljoner!

 2. allemand says:

  Huvudet på spiken. Inte äter man upp de som göder en. Mer än 40% av skribenterna röstar på det parti du kritiserar, vad kan man dra för slutsats av det? Samma som du drog, naturligtvis.

 3. Niklas says:

  Det är väl den vanliga visan i debatter. Man för helt enkelt bara fram de argument och den statistik som gynnar den egna agendan. Inget nytt under solen, med andra ord.

Comments are closed.