Det pep till i klaveret

EU har börjat dra öronen åt sig i klimatfrågan. Den centrala byråkratin har insett att klimathotet är över. Nu håller man på och säkrar reträtten för de centralt placerade och högst avlönade tjänstemännen. Av ett memo från en chefstjänsteman till klimatkommissionären Connie Hedegaard framgår att man slår ihop budgetarna för klimatåtgärder och bevarandeåtgärder. På det viset ser det ut som om man ökar anslagen. Men i verkligheten blir totalen en minskning av budgeten.

Därmed stryks ett antal projekt som bedöms ligga för perifert inom intresseområdet. Till det väsentligaste som stryks hör projekt för att minska klimatpåverkan från skogsbruk och torvbrytning, samt klimatutsläpp från boskap. Tjänstemannen ger anvisningar för att förklara hur den hopslagna budgeten innebär en ökning av pengarna till klimatåtgärder.

Det är tänkt att de “ökade” pengarna till klimatåtgärder ska komma från privatpersoner och företag som luras att “låna ut” pengar till klimatprojekt. Pengar som de med största säkerhet aldrig mer kommer att se skymten av.

Så här kommer de att fortsätta tills de säkrat egna reträttposter. Klaveret väsnas lite när de drar in pengar från verksamhet ute i spenaten, medan de hävdar att klimathotet fortfarande gäller och att de satsar stora pengar på att stoppa hotet. Kollapsen för klimathotet kommer när de funnit nya lönsamma hjärtefrågor att svindla skattebetalarna med.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Det pep till i klaveret

 1. Lasse skriver:

  Historiska temperaturvariationer talar inte för en större temperaturpåverkan av CO2.
  Leker med tillgängliga siffror och ser ingen större CO2 inverkan mellan 1900 talets första och andra värmeperiod. En CO2 inverkan som därtill är logaritmisk så den är i avtagande!
  http://www.woodfortrees.org/plot/hadsst3gl/from:1905/to:1945/trend/offset:0.3/plot/hadsst3gl/from:1965/to:2005/trend

  • mats skriver:

   Ja, det finns några sanningar som klimathotarna måste motbevisa innan de kan tas på allvar. Det räcker inte med att visa på kritik mot en av dessa för att göra klimathotet trovärdigt. Man måste motbevisa giltigheten för dem allihop samtidigt. Såvitt jag kan se är det en omöjlighet.
   1. Koldioxidens logaritmiskt avtagande effekt.
   2. Temperaturens verkliga utveckling.
   3. Den långa historiens temperaturvariationer där perioder med höga temperaturer varit välgörande.
   4. Koldioxid är via fotosyntesen livets gas.

 2. Thomas Gunnarson skriver:

  Det gäller då att fundera på vilka som tjänat på det som hittills skett och vad deras motiv egentligen var/är…..

  Är det säkert att allt syns?

Kommentarer är stängda.