Sanningen måste fram

Somliga klimatrealister påstår att det inte är lönt att säga sanningen om klimatet innan valet. De säger så, för att de tror att bränderna får folk att tro på oundvikliga klimatförändringar och att ett avslöjande om sanningen kan få motsatt verkan. Nämligen att folk ser sanningssägarna inte bara som lögnare, utan som farliga lögnare.

Inget kan vara mer fel! Nu om någonsin måste sanningen fram. Vi kan inte ha fyra eller åtta år till med MP i riksdagen som regeringsunderlag till något av blocken eller partierna. Där övriga partier tror att de vinner godhetspoäng genom låta MP diktera. Det vore katastrof. Här är mina argument:

Det vi bevittnat är väder, inte klimatförändring orsakad av våra koldioxidutsläpp.

Att vi uppfattar det som extremt är bara en följd av variationer i årsmån. Mannaminnet är för de flesta kortare än det senaste decenniet, men det bryr sig naturen och verkligheten inte om. Den skickar oss den ena naturliga årsmånsvariationen efter en andra. Variationer som många mannaminnen inte har åtkomst till.

Ingen vid sunda vätskor kan väl föreställa sig att dessa bränder kunnat hejdas av högre skatter på bensin och diesel, eller av högre subventioner till elcyklar. Inte heller gör det någon nytta med de tiotusentals klimatrådgivare, klimatkonsulter och klimatinformatörer i föreningar, företag, myndigheter, kommuner, landsting, riksdag och regering, som försörjer sig på att rapa upp lögnaktiga dogmer från IPCC och diverse andra propagandainstitut. Dogmer, påståenden vars naturvetenskapliga bakgrund de inte kan förklara, dels för att de inget egentligen kan om saken, dels för att antagandet om AGW är falskt.

Att det brinner som det gör beror huvudsakligen på helt andra saker, som förändrad artsammansättning i skogen, förändrade brukningsmetoder i både skogs- och jordbruk, avfolkning av landsbygden, sämre bevakning, sämre beredskap, sämre kunskaper hos de som tillfälligt vistas i markerna.

Brand är också ett naturligt fenomen, andra förutsättningar givna av annat brukande skulle ge annat förlopp och andra konsekvenser.

Sjuklöverpartierna har talat om detta klimathot i över 20 år och att något måste göras politiskt åt det. Lika fullt har de avrustat, inte upprustat, kapacitet att möta extremsituationer. Det måste vara fullständigt bortkastat att rösta på dessa partier i tron att de kan göra något för framtiden. De har ju haft 20-30 år på sig att göra något åt det vi sett om och om igen, utan att göra något rätt. Vid Estoniaförlisningen 1994, tsunamin 2004, branden 2014, var regeringskansliet i princip tömt och ingen iddes komma in för att sköta sitt jobb. Det var ju helg, storhelg eller vanlig semestertid. Då har våra politiker från gammelpartierna rätt att inte ta det ansvar de är betrodda med, tror de. Likadant vid årets brand.

Det som varit räddningen i denna situation är att det funnits lastbilar, pumpar, traktorer, helikoptrar och flygplan som drivs med det bränsle man vill förbjuda. Tänk bort den resursen, och inse hur mycket värre det kunnat bli om total avrustning och totalt förbud mot sk. fossila bränslen redan inträtt.

Av det exemplet kan vi lära att den som klarar en omställning och beredskap bäst, är den som nyttjar befintlig teknik och befintligt bränsle så länge som möjligt. De som ställer om utan att ha alternativen på plats kommer att gå under och skrivas ut ur historien som bortglömda förlorare. De kommer att ha uttömt sina ekonomiska resurser långt innan det kritiska läget uppstår då de verkligen skulle behövas

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Sanningen måste fram

 1. oppti skriver:

  Värme och torka i år, kyla och nederbörd förra sommaren.
  Vädret varierar vi reagerar.
  Lite mindre kött så blir det stabilt-klimatsmart mat!
  Våra experter har förklarat hur utvecklingen kommer att bli framöver.
  Skeptiker hängs ut som förbrytare-se här vad som köttätare orsakar!
  Trons makt är stor!

 2. Göran skriver:

  Bränderna i Sverige i år är inte speciellt unika sett till antal och area som brinner. Faktiskt är det mindre area som brinner och färre bränder rent historiskt. Det som kanske är unikt är att det blivit ett antal större bränder samtidigt.

  Vad som händer idag är att generationers och århundradens kunskaper håller på att överges. I hundratals år har svenskarna lärt sig var de inte ska bygga hus, hur de ska bruka sin skog för att dels undvika skogsbränder. Idag struntar man i allt sådant. Storstadsakademiker kör över all kunskap som finns hos generationer av människor i landsbygden.

  Inte tu tal om saken att det finns en samling översittande akademiker, journalister eller kändisar med näsan i vädret som tror att de kan och vet allt. De lyssnar på ingen, utan vräker ogenerat ut sin okunskap över oss alla.

 3. Åke Sundström skriver:

  Ett beriktigande bara. I en intern runda inom Clexit har några menat att dagens värmebölja ger skojarna vatten på sina lögnkvarnar, vilket förmodas försvåra eller blockera en upplysningsinsats inför valet. Jag hör inte dit, även om så antyds i ett mail från Niklas Mörner. Däremot har jag synpunkter på argumenteringen: mer om pengar, mindre om snåriga naturvetenskapliga diskurser. Välkommen att kommentera, Mats.

  • Mats Jangdal skriver:

   Jag tycker att dagens inlägg innehåller både naturvetenskap och ekonomi. Men jag välkomnar all redovisning om ekonomi som kan hjälpa till att få stopp på vansinnespolitiken.
   En sådan redovisning skulle jag med glädje publicera här!

   Att envetet stå upp för det man finner rätt och rimligt, även när det är inopportunt i snålblåsten, anser jag vara ett bra mätvärde på vilken resiliens och uthållighet man besitter. Därför ska vi inte tystna under valrörelsen.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Så här flyttar socialisten Bucht fram partiets positioner: ”1.2 miljarder till lantbruket
  Efter sommarens torka tilldelar nu regeringen drabbade lantbrukare ett nationellt krispaket på 1.2 miljarder kronor”.
  Har just läst en sammanfattning om/av Yuri Bezmenov, finns säkra förklaringar varför socialisten agerar som han gör.
  Varför tillskansade han (Bucht) sig rätten att plundra landsbygdsbefolkningen överhuvudtaget? Kunde de inte få behålla dessa allmosor och till exempel förbättra landets åkerkultur, de katastrofalt försummade dikningsföretagen? Man har totalt glömt de i vintras dränkta, översvämmade grödorna.
  Flyg en drönare över nyligen tröskade höstvetefält och beskåda förödelsen. Det är inte bara torkan som orsakat årets förluster i spannmål och vallväxter.

 5. Gunnar Littmarck skriver:

  Jag tog Ring P1 med byxorna nere i år.

  De klippte då jag förklarade varför CO2-hotet är vetenskapligt avvisat med eftertryck.

  Men det startade en debatt där allt fler inser att statsmedia mörkar.

  Tyvärr tvingades jag starta min Facebooksida men den kommer jag lägga ner runt den nionde september,

 6. Niklas skriver:

  Det kan ju också nämnas att skogsbruket har ju halverat antalet bränder jämfört med innan industialiseringen https://skogsforum.se/viewtopic.php?f=15&t=32735

Kommentarer är stängda.