Aniara ur kurs

Klimatfrågan har skrämt iväg många demokratier på en fåfäng flykt undan ett inbillat klimathot och en till synes säker kollaps av vår värld. I panik skickades hela samhället iväg på en felaktig kurs, till en garanterat evig ökenvandring. EUs ledning, med Connie Hedegaard i spetsen, gläds nu åt att man i Warszawa beslutat hålla fast vid den galna kursen. Ingen information går längre fram genom Miman till de beslutande. Goptaverkets uppenbart felprogrammerade prognoser saluteras till förhärligande av det egoistiska världsförbättrarkorstågets självbelåtenhet.

Vår allvisa Europeiska höga ledning anser det vara väl investerade skattemedel att lägga 20% av EUs totala budget på åtgärder som ska åtgärda problemet med klimatet. Ingen justering tillåts längre av Tensorklasserna. Nedräkningen för uppskjutningen av Doris ätt har inletts och skall till varje pris fullföljas. Budskapet om att tillståndet i Doris dal är bättre än någonsin kommer inte fram till varken Aniaras besättning eller hennes passagerare. Är vår Isagel en simpel förrädare eller en själv intet ont anande nyttig idiot, för vad, för vem?

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Aniara ur kurs

 1. Mike skriver:

  Ändå får man läsa sådana propaganda dagligen: http://www.metro.se/skane/sa-ska-skanes-skyddas-mot-oversvamningar/EVHmkz!EIzZYrjrOm9YY/

  • mats skriver:

   Ja, man undrar om det går att stämma Metro och i synnerhet de andra tidningar som man betalar för. Som konsument har man ju ingått ett underförstått avtal med tidningen när man köper ett exemplar. Nämligen att tredje statsmakten som fått särskilda tryckfrihetsprivilegier är skyldiga att skriva och säga sanningen. Detta för att demokratin ska kunna fungera. När de inte sköter denna del av samhällsfördraget, är de då värda sina privilegier? Ska medborgaren kunna stämma dem för avtalsbrott?

  • Anders Rydén skriver:

   + en meters höjning 3297 byggnader drabbas.
   Om vi säger att de flyttar husen á en miljon vardera blir det knappt 3,3 miljarder.
   Vad kostar Friends arena 2,8 miljarder?

 2. robert skriver:

  Aniara Sång 79

  Vi kom från Jorden, Doris land,
  klenoden i vårt solsystem,
  det enda klot där Livet fått
  ett land av mjölk och honung.
  Beskriv de landskap som där fanns,
  de dagar som där grydde.
  Beskriv den människa som i glans sitt släktes likdräkt sydde
  tills Gud och Satan hand i hand
  i ett förstört, förgiftat land
  kring berg och backar flydde
  för människan:askans konung.

  • mats skriver:

   Precis! Men tänk om informationen om den förödda Jorden är en medveten lögn, en villfarelse, eller någon annan typ av felaktig verklighetsbeskrivning och människorna därför tvingas iväg på en helt onödig resa.

   Den onödiga resan kan vara oljesvält, industrisamhällets nedmontering, superskattesamhället eller något annat för demokrati, frihet och rättvisa skadligt.

Kommentarer är stängda.