Diktatur som är så enkelt

I Gomorron Sverige måndag 7/10 sitter programledarna och talar med nyhetsspanaren Andreas Utterström. När de kommer till striden mellan Kongressen och presidenten i USA, avslöjar de sin totala okunskap. Utterström hävdar att (inga citattecken för det är inte ordagrant) i Sverige gör vi det smart, när det behövs så går partierna samman och beslutar gemensamt. Han påstår att det är Tea party rörelsen som styr republikanerna och förmår dem att säga blankt nej till Obama, bara för att Tea party ogillar honom.

Det är verkligen att göra det enkelt för sig. Programledaren, Anders Holmberg, försöker moderera “expertens” dogmatiska och enkelspåriga uttalande. Han säger, det är väl inte bara ovilja, amerikanerna vill ju ha maktdelning även om det är ett trögare system. Varpå Utterström svarar, när man läste statsvetenskap så läste man ju om det där med maktdelning och hur bra det var i teorin, men det blir ju så här och Tea party rörelsen vill inte samarbeta, de vill inte spendera pengar.

Gôtt mä diktatur! Man vet vem som bestämmer och det blir som det är bestämt.

 

http://www.svtplay.se/klipp/1511854/lopsedeln?tab=klipp&sida=6

 

Som kontrast till SVTs “djupsinnigheter” kan vi ta  några av Will Rogers (mina översättningar): Demokrater håller inte med om nånting. Det är därför de är demokrater. Om de skulle komma överens skulle de vara republikaner.

Alexander Hamilton startade U.S. Treasury (finansdepartementet) med ingenting. Det är det närmaste vi varit skuldfrihet.

Det är inte vad vi inte vet som ger oss problem. Det är vad vi vet, men inte är så, som gör det.

This entry was posted in Frihet and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Diktatur som är så enkelt

  1. Michael says:

    Jag vill i detta sammanhang tipsa om en klargörande text av Thomas Sowell: http://townhall.com/columnists/thomassowell/2013/10/04/who-shut-down-the-government-n1716292

    • mats says:

      Se där, enkelt och rättfram på ett sätt som svenska PKP inte klarar av att redovisa!

Comments are closed.