Tomtar på loftet

På några skolor har man bestämt sig för att idag på Lucia enbart tillåta lucior och deras följe av tärnor. Inga pepparkakegubbar tillåts. Det kan ju uppfattas som rasism! Inga tomtar tillåts, nej inte för att det kan uppfattas som åldersdiskriminering, utan för att de inte hör hemma i lucians kristna krets.

Inga gossar får således vara tomtar, nissar eller bruna. I en del fall får de inte ens vara stjärngossar med dumstrut på huvudet och stjärna på ett spö. Nej alla, precis alla ska vara klädda i vit särk och vara tärnan hen. Som svar på vissa föräldrars protester har minst en rektor bestämt att närvaro är obligatorisk, eftersom spektaklet ingår i musikundervisningen.

Det är nog lika bra att lägga ner hela luciafirandet. Lär inte barnet något om vanor och traditioner. De något äldre barnen uthyttjar det ju ändå bara som förevändning till att supa sig fulla. Som deras föräldrar en gång gjorde.

Dessutom har flera skolor infört fotoförbud för att inga föräldrar ska lockas att lägga upp bilder på sina telningar på Facebook eller Instagram och av misstag råka röja andra barn med skyddad identitet eller störa deras integritet.

Föräldrar eller vårdnadshavare till barn med integritetskris eller identitetsluckor gör nog klokast i att hålla sina barn hemma och sjukanmäla skolan.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.