En installation

Lars Vilks har sitt Nimis och sina rondellhundar, Anna Odell har sitt psykbryt. Jag har ibland funderat på vad jag skulle göra för politisk installation, om jag fick chansen. Nu har jag en idé. I väntan på ännu bättre idéer får ni hålla till godo med denna.

Hot air (varm luft) kallar amerikanerna det när politiker svamlar. Varm luft är alltså det enda som kommer över deras läppar, oavsett vad de säger.

Min idé är att alla europaparlamentariker skulle vara församlade i plenisalen. Mitt på golvet står hela Kommissionen. Alla är de fullt sysselsatta med att blåsa upp valfritt antal ballonger. På en given signal börjar de alla koordinerat dansa ballongdansen, spritt språngande nakna. Allt filmas för redovisning till eftervärlden.

Var och en får göra sin egen tolkning av vilket mitt politiska budskap är med denna installation.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på En installation

  1. Josef Boberg skriver:

    Strålande idé !

Kommentarer är stängda.