Sock puppets kräver tribut

Funktionssocialismen får ett tydligt ansikte på åtminstone en av vänsterns mest brukade sock puppets. Naturskyddsföreningen vill ha en lag som tvingar skogsägare att avsätta 20% av sin produktiva skogsmark till skog som är äldre än 140 år. Yes box! De menar 20% av den PRODUKTIVA skogsmarken. Impediment och andra frivilliga eller påtvingade avsättningar till naturvård ska inte få räknas in i denna konfiskation.

Alla som har det minsta hum om företagsekonomi, eller bara ekonomi på minsta vis, inser naturligtvis vilket enormt ingrepp detta skulle innebära i äganderätten.
Alla som har det minsta hum om rättsstaten, samhällsfördraget och äganderätten, bör naturligtvis bli orolig över den totalitära statens framryckning.

Sist jag kollade betydde demokrati INTE att galningarna har rätt att i majoritetens namn begå övergrepp på dem de ogillar. Tyvärr verkar vi ha politiker som tror och tycker att det är så demokrati ska fungera.

Det jag skrivit här har inte nyhetsaktualitet, åtminstone inte för dem som hänger med i jord- och skogsbrukspress. Men det har ständig aktualitet i kampen mot kleptokraterna och om någon utanför markägarnas krets nås av detta för första gången finns det en poäng i att skriva om det.

Det här inlägget postades i Äganderätt, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Sock puppets kräver tribut

 1. Niklas skriver:

  Man tar sig för pannan! En katastrof för skogsägarna och ett hårt slag mot skogsindustrin.

  Herman Sundquists tog upp ämnet i sin blogg och påvisar en hel del tankevurpor i SNF:s program http://hermansundqvist.wordpress.com/2014/04/13/intressanta-tankar-fran-snf-men-vad-hander-sen/

  Lite mer tankar om liknande tema http://hermansundqvist.wordpress.com/2014/05/18/gullighetsfaktorn/ och http://hermansundqvist.wordpress.com/2014/05/08/naturvard-kostar-da-ar-det-viktigt-att-inte-slosa/

 2. Niklas skriver:

  Naturskyddsföreningen har svarat Axdorff, som dessutom gav en effektiv slutreplik http://www.skogsaktuellt.se/?p=44814&m=1422&pt=108&content=article
  /Niklas

  • mats skriver:

   SNF ställer upp ett antal axiom utan att kunna visa på giltigheten i dem. Rickard missar att påpeka detta.
   Jag vill dessutom upprepa min grundläggande syn i ärendet. Vill du, eller en intresseförening du tillhör, bestämma över ett stycke land, köp det och bär själv hela ansvaret och kostnaden för era beslut. Försök inte stjäla beslutsrätten från ägaren. Det finns inga moraliskt relevanta ursäkter för sådan stöld.

   • Niklas skriver:

    Det beror ju på vilken moral man har. Dock delar jag din grundtes om att själv köpa den mark man vill ha – på öppna marknaden istället för expropriering!

Kommentarer är stängda.