Bilderberg och Reinfeldt

Vad vet du om Bilderberggruppen? Nej, de är varken konstnärer eller artister. Det är en löst sammansatt grupp ur samhällets elit. Namnet kommer från hotell Bilderberg där man träffades första gången 1954. Man har hållit ett möte per år sedan dess. En mycket liten kärna av personer bjuder in de höjdare de vill se för tillfället.

Inget officiellt kommer ut från mötena, inte ens när välkända journalister deltar. Detta har gett upphov till många spekulationer och en del protester. Men aldrig tidigare har protesterna kommit från inbjudna. Den här gången har tre italienska gäster protesterade mot hemlighetsmakeriet vid gruppen möte i Köpenhamn i maj i år. Bland annat anser de det väldigt misstänkt att två av de tre senaste italienska premiärminstrarna deltog i ett bilderbergmöte strax innan blev utsedda, inte valda. De påstår också att det gäller nomineraingar till amerikanska presidentval, som exempelvis Bill Clinton.

Fredrik Reinfeldt deltog i årets möte som hölls i Köpenhamn. Om italienarnas teorier håller, kanske det finns substans bakom spekulationerna om att Reinfeldt kommer att utses till Barrosos efterträdare. Det blir inte mindre troligt efter veckans roddtur i Harpsund. Kan de bar hålla på och käbbla om ordförandeposten i EU-kommissionen till det svenska riksdagsvalet är över så kan Reinfeldt med hedern i behåll acceptera jobbet i Bryssel, oavsett valutgång i Sverige.

Om Bilderberg har intressen av att få Reinfeldt till europaledare, beror det då på att de vill ha honom till ledare i Europa eller på att de vill ha Stefan Lövén till statsminister i Sverige?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Bilderberg och Reinfeldt

 1. Thomas Gunnarson skriver:

  Det är alltid kul med en spekulation.
  Ungefär som den måttliga striden mellan S och M, som man kan ana kan bli en samlingsregering…
  Så din spekulation om Reinfeldts framtid skall jag komma ihåg för resultatet bör väl komma ganska snart…

 2. Sten-Arne Persson skriver:

  Varför finns det ingen tidning i Sverige med presstöd som skriver om Bilderbergergruppens möten, och hur många tidningar utan presstöd finns det som kan komma in på deras möten. Har gruppen någon gång omnämnts i Sveriges radio och TV? Om man i Sverige nämner Bilderbergsgruppen och vilka som förekommer på dessa möten blir man omgående benämnd konspirationsteoretiker.
  Sverige torde vara det säkraste stället att bedriva konspiration i mot Svenska folket eftersom ingen konspiration förekommer här, eller hur?

  • mats skriver:

   Jo, den nämns väl ibland. Men eftersom ingen som vet något säger något blir det bara gissningar. Här har ju det hänt att tre inbjudna, som jag förstod det, kritiserar upplägget och hemlighetsmakeriet. När italienare börjar kritisera omvärlden för korruption av ena eller andra arten, då har vi något slags brytpunkt som jag ser det.
   Att våra svenska duktiga grävande journalister inte finner något vettigt att skriva om Bilderberg säger kanske mer om journalisterna än om Bilderberg.

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  I Sverige jobbar ju ”Alliansen” stenhårt på att göra Sverige Demokraterna till det största partiet och då är det väl lämpligt att förpassa Reinfeldt till ett Europa utan Sverige. Bilderbergruppen har väl lika stor rätt att ha sina sekreta möten som vilket Verkställande Utskott bland socialister världen över, eller? Förstår inte uppståndelsen därvid lag.

  • mats skriver:

   Samuel, visst har alla privata samfund rätt till hemliga möten. Men är det så att de bestämmer vilka våra politiker ska vara och vilka beslut de ska fatta, då har vi en rätt att få veta det. Så behöver vi inte gå och rösta mer, alternativt göra revolution.

 4. Samuel af Ugglas skriver:

  Hav tröst, nu när Bilderberggruppen släpper in alla möjliga ”personligheter” kommer den att ruttna inifrån och förlorar säkert murvlarnas intresse på lång sikt. Möjligtvis kommer murvlarna inte att behöva styra gruppen lika effektivt som dom styr ”nationen” Sverige.

 5. JIMMY skriver:

  Tack för din vakna informativa blogg på Svenska!!

  Jag följer dagligen med mp3 video infoflödet om vad som skrivs utanför det kommentaravstängda censurerade DDR Svenska ankdamm MSM media demokraturen!!! och där det ju finns riktig substans information och då mestadels på frihetliga USA nätsidor bland annat Infowar och hittade nyligen ikväll hit genom forna rätta namnet The Climate scam.

  Du är klockrent informativ och skriver på Svenska tack!!!.

  http://www.prisonplanet.com/bilderberg-takeover-could-spark-1776-worldwide.html

  http://www.youtube.com/playlist?list=UUvsye7V9psc-APX6wV1twLg

Kommentarer är stängda.