Har man tagit Fan i båten får man ro honom iland

Dagens gästskribent är Christer Nilsson

Magdalena Andersson tycks tro att det är en Nato-relaterad pr-vinst inför svenskarna och omvärlden att sitta och gulla med diverse makthavare i Harpsundsekan – nu senast med premiärminister Boris Johnson och Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg med vilka det gick att diskutera Nato-ansökan utom hörhåll för obehöriga. Sammanlagt har ett drygt tiotal potentater kajkat runt i Harpsundssjön bland andra Kofi Annan samt tillsammans Fredrik Reinfeldt, Angela Merkel, David Cameron och Mark Rutte (NL) alla samtidigt i ekan.

Men är Magdalena Andersson ovetande om att jippot med ekan har en nattsvart historia, som smetar över på henne, och att hon borde betacka sig för fler dylika åkturer? År 1964 hade Tage Erlander under stor vånda – och med högljudd kritik från partiet – bjudit in Nikita Chrusjtjov och för första gången placerat en politiker i ekan. Chrusjtjov hade tidigare varit partichef i ukrainska SSR (sic). Det går inte att hitta en mer fanatisk, bloddrypande, stalinistisk terrorist än Chrusjtjov och hans ansträngningar, men ofta misslyckade försök, att undanröja för honom komprometterande dokument. Vi vet i dag att han gav order om att skjuta 55 741 offentliganställda och partifunktionärer, men tyckte inte att det räckte utan bad Stalin den 10 juni 1937 om tillstånd att få skjuta ytterligare 2000 före detta kulaker för att uppfylla kvoten.

Vi vet nu också att Magdalena Andersson har stora svårigheter att ro Nato-spöket Erdogan iland. Blev ansökan en snabb process? Nej, en långdragen offentlig förnedring av Sverige. Det sätter fokus på socialdemokratins bristande omsorg om sitt folk. Vid valet 2018 gick alla partier till val med att Sverige skulle vara alliansfritt som vi varit de senaste 200 åren. Så sent som i höstas sa försvarsminister Peter Hultqvist: ”Jag kommer aldrig så länge jag är försvarsminister att medverka i en sån process. Det blir ingen ansökan så länge vi har en S-regering, det kan jag garantera alla”.

Även efter invasionen av Ukraina den 24 februari försvarade regeringen sitt Nato-motstånd. Fortfarande en månad senare i mars var Magdalena Andersson glasklar: ”Om Sverige skulle skicka in en Nato-ansökan i det här läget, så skulle det ytterligare destabilisera den här delen av Europa”. Plötsligt hände sedan något internt i regeringen och nu skulle man huvudstupa gå med i Nato. Varför har alla fåkunniga undrat? Ingen utomstående vet. Svaret har uteblivit. Man har smusslat i slutna rum. Försöket att förankra och legitimera beslutet hos partimedlemmarna var en skandalös, arrogant skenprocess enligt gamle sossen Pierre Schori som var med och röstade. Beslutet var då redan fattat, ansökningsdagen spikad och uppgörelsen med Sanna Marins Finland redan i hemlighet klar. Något mer skamligt maktfullkomligt söker sin like i svensk politisk historia. ”All offentlig makt utgår från folket”, enligt 1 § i regeringsformen, det är vår demokratiska grundbult. ”All makt utgår från oss”, det är demokrati enligt socialdemokraterna. Någon som protesterar hos det sovande folket?

Christer Nilsson

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Har man tagit Fan i båten får man ro honom iland

 1. Göran skriver:

  Det är nog ett tryckfel i grundlagen. Det ska stå: All offentlig makt går ut över folket.

  • Samuel af Ugglas skriver:

   Ge oss tips om hur vi med ”röstsedelns” hjälp kan sparka ut POLITIKER som missbrukar medborgarnas förtroende!
   I många andra länder kan medborgare göra det på ett fredligt vis men tydligen inte i Sverige?
   Att bryta BIDRAGSNARKOMANIN vore långsiktigt det bästa.

   • Göran skriver:

    Vill du sparka ut politiker med röstsedeln måste de som röstar först vara medvetna. Det kommer aldrig att existera ett så stort antal medvetna att det de kan påverka med röstsedeln.

    Däremot kan en större grupp medvetna sparka dem med andra metoder. Låt säga att 250.000 medvetna stod utanför riksdagshuset och krävde Morgan Johanssons avgång och alla dessa medvetna har tagit med sig verktyg så de kan storma och bryta sig in i riksdagshuset.

 2. ivarandersson skriver:

  Blev ansökan en snabb process? Nej, en långdragen offentlig förnedring av Sveriges socialdemokratiska regering. Regeringen har avtal med den kurdiska vilden Kakabaveh
  https://www.socialdemokraterna.se/download/18.f50969e17cdf8deec0ea9a/1637740782503/SC3-19-MPC21112408290.pdf .

 3. Benny skriver:

  All makt i Sverige utgår från Bryssel och Washington och sossarnas partistyrelse ser till att direktiven därifrån följs till punkt och pricka! Nu har vi väl lite nytta av massmördaren och odågan Erdogan som nog kommer att fördröja Nato-tvångsanslutningen betydligt.

 4. Thomas skriver:

  Skall man anan något så kan en indisk kommentar vara en förklaring…
  Att man vill från västs sida skapa en ny front…
  Som man kallade ”Ukraina 2.0″…
  Ett samarbete mellan UK, Polen och Baltikum…och kanske då skall ske i Baltikum..
  Hur känns det?
  Och vad säger Myndigheten för Psykologiskt Försvar angående denna min kommentar..?

  • Thomas skriver:

   Det måste ha skett något runt början av april, eller strax innan den interna omröstningen skedde…
   Hur gick det i Ukraina då? Var det redan då klart att Elensky skulle förlora?
   Och man insåg att det behövdes en andra front…..
   Är det därför en del ukrainare lämnar Sverige… (efter vad som sägs..)
   Sitter vi risigt till?!

 5. Pingback: Har man tagit Fan i båten får man ro honom iland | ulsansblogg

Kommentarer är stängda.