Makten är allt!

S planerar för ett extraval. Målet är att splittra borgerligheten för gott. Som om Alliansen inte gjort vad de kunnat för att skjuta sig i foten. Liberalerna ska tvingas ur riksdagen, medan lojala sossar ska stödrösta på MP, så att de blir kvar.

För S är makten allt. Det viktiga är inte vad man gör med makten. Det viktiga är att man har den, för då styr man över de andra. I amerikansk juridik brukar man säga att innehav är nio tiondelar av lagen. I amerikansk fotboll brukar de öka på med att innehav (av bollen) är allt. För det är den som kontrollerar bollen som kan göra poäng och vinna matchen.

Med den M-KD budget som är lagd kan inte Löfven hantera makten som han vill. Han kan därför inte heller kontrollera myndigheterna som han vill. Löfven kallar den budgeten för en servettskiss. – Man kan inte regera på en servettsskiss, säger han. Det låter mycket likt Mosebacke Monarkis valturnébudskap. (Man kan inte flyta till framtidens land på en gummimadrass)

Makten är allt för Löfven. Söndra och härska, söndra för att härska. I väntan på att kunna vinna ett extraval kommer han att bedriva den brända jordens politik, så att en eventuell borgerlig regering inget har att regera över. Skulle S vinna extravalet kommer de att ta makten och de kommer att skylla den brända jorden på allians-och SD-väljare vars felaktiga val ledde till en maktlös expeditionsministär.

Nu har Talmannen bestämt att Stefan Löfven ska prövas som statsminister vid en omröstning i kammaren fredag den 14 december klockan 09.00. Då ska Löfven presentera vilka partier som ingår i regeringsunderlaget, innan omröstning förmodar jag. Ministerlistan kan presenteras tidigast lördag.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Makten är allt!

 1. Dandersan skriver:

  Det vore intressant om Löfven väljs , med en borgerlig budget!
  En uppvisning i regeringskonsten!

  • Mats Jangdal skriver:

   Det var ju den situation som rådde första året på förra mandatperioden. Löfven har redan visat vad den regeringskonsten duger till.

 2. Rikard skriver:

  Hej.

  Just nu packas alla hål som finns eller kan skapas inom myndigheter och verk; de fylls till brädden med trogna ‘parteigenossen’. Inte bara som sinekur och väntrum i väntan på Partiets återkomst till den absoluta makten (socialdemokraternas självbild är fortfarande att de är ett parti som skall samla 50%+ av rösterna varje val), utan även för att omöjliggöra reformer utöver kosmetiska sådana.

  Men: är det bara jag som är glad för detta schabbel och käbbel? Det är, tro’t eller ej, demokrati. De existerande statuterna följs, och de olika möjligheterna prövas enligt regelverk och valresultat. Politiskt sett råder faktiskt endast kris för partierna och för media; rent demokratiskt och folkligt är läget utmärkt. Demokratin fungerar och politiker som inte får mycket gjort är att föredra framför att de har tid och möjlighet att ligga med överallt.

  Det enda jag hade önskat mig är att Sverige varit sådant att vid sådant läge som nu råder, skulle riksdagen varit förhindrad från att klubba nya beslut. Det enda undantag som behövts hade varit möjligheten att upphäva rådande lagar (ev. för återgång till äldre).

  “Stor oreda råder; läget är utmärkt!”

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  • Mats Jangdal skriver:

   Håller med det mesta. Men framför allt skulle det vara förbjudet för en övergångsregering att fatta beslut om internationella avtal, exempelvis Global Compact eller klimatavtal.
   Ett sådant förbud skulle säkert öka motivationen att få komma fram till en regeringsbildning med utsikt att hålla hela mandatperioden.

  • Åke Sundström skriver:

   Håller med att det vi i dagarna genomlider är partiapparaternas kris. Men att läget därmed är utmärkt för demokratin är nog en synvilla, det sanna folkstyre som någonsin de senaste decennierna. Med 7 partier som till 95 procent är eniga och på tvärs mot sina EGNA partiers agerande. Och med spärren och statstödet till partierna som en utmärkt bromskloss för mot nya aktörer.

   • Åke Sundström skriver:

    Glöm det du nyss läste och av misstag postades. Här en mer läsbar version:

    Håller med om att det vi i dagarna genomlider är partiapparaternas kris. Men att läget därmed är utmärkt för demokratin är en synvilla, det sanna folkstyret är lika avlägset som någonsin de senaste decennierna. Med sju partier som till 95 procent är eniga och på tvärs mot sina EGNA medlemmars åsikter. Och med 4 procentspärren och statstödet till partierna som en effektiv bromskloss mot nya aktörer.

    • Rikard skriver:

     Hej.

     Det avslutande citatet tillskrivs en viss kines: Mao Zedong.

     Han menade att när stor oreda råder är läget utmärkt för den som vill ta makten.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

 3. Samuel af Ugglas skriver:

  Det som förvånar mig mest är att svenska folket, inte alla, men en majoritet utan att blinka ger upp rätten till sina LIV och tillåter korrupta politiker stjäla deras EGENDOM, det sker varenda dag året runt. Till råga på allt tillåter samma politiker avsiktligt min granne att stjäla min och andras egendom med hjälp av en “skeeten” fusklapp som går under det märkliga begreppet röstsedel.
  Nu kommer troligtvis Löfvensocialisterna, om omröstningarna går dem emot, att använda sig av den brända jordens taktik och göra helvetet för svenska folket ännu mycket värre. Så slutar det förmodligen när det socialistiska vansinnet kulminerar.

  • Göran skriver:

   Det är även ett liberalt vansinne och moderat vansinne i riksdagen. Det finns inte ett enda parti i riskdagens som bryr sig om hur det går med Sverige och framförallt det svenska folket.

 4. Niklas skriver:

  Fast frågan är ju om Löfvén kan genomdriva en ny decemberöverenskommelse denna gång. Jag tvivlar.

Kommentarer inaktiverade.