Dear Santa!

Nu har jag önskat ett katastrofalt varmt klimat i två decennier, bara för att kunna skriva mina belackare på näsan. Men än har inget hänt. Läser du verligen mina brev, eller? Försök inte med undanflykter som att kontoret smält bort eller att isbjörnarna ätit upp posten. Om du vill att vi människobarn ska fortsätta tro på den goda jultomten får du lov att skärpa till dig och börja uppfylla lite önskningar!

I en värld full av prylar och maskiner som ständigt producerar mer, är det lite andra önskningar som fått högre prioritet. Gud är ju död, eller alla gudar är döda, beroende på vilka historier man hört. Men du, Tomten, hyllas fortfarande som den världsomspännande auktoriteten över människornas goda ambitioner.

Jag vet att det är flera månader kvar till Jul, men tänkte att det kan vara bra att vara ute i god tid. Vi önskar så innerligt att vi ska få rätt redan under vår livstid, att planeten blir obeboelig på grund av koldioxidens uppvärmning. Snälla hjälp oss, vi har ätit upp ärtorna och borstat tänderna.

Jag skriver detta tillsammans med mina vänner, Gore, Mann och Hansen. Hälsningar RP.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dear Santa!

  1. Errbe skriver:

    Det kan vara värt att minnas att legenden om Santa Claus har sitt ursprung från helgonet Saint Nicholaos, grekisk biskop i Myra, som låg i Mindre Asien, d.v.s. nuvarande Turkiet.

    Med den ottomanska erövringen blev området muslimskt och grekerna drevs bort.

Kommentarer är stängda.