Ferguson, avslut

Samtidigt som Barack Obamas Justitieminister, Eric Holder, och hans justitidepartement (DOJ) kritiserar hela polismyndigheten i Ferguson Missuori för att de är otillåtligt rasistiska, och att det skulle förklara skjutningen av Michael Brown till döds, kommer den offentliga slutrapporten (pdf) från samma departement. Vid de upplopp som DOJs uttalande skapade, sköts två polismän av upprorsmakarna och ingen vet ännu hur det går för de sårade (TNA).

I den offentliga redovisningen avskrivs alla misstankar om att polismannen Darren Wilson skulle ha begått något som helst fel i sin tjänsteutövning. Citat direkt ur introduktionen till den 86-sidiga rapporten:

The Department conducted an extensive investigation into the shooting of Michael Brown. Federal authorities reviewed physical, ballistic, forensic, and crime scene evidence; medical reports and autopsy reports, including an independent autopsy performed by the United States Department of Defense Armed Forces Medical Examiner Service (“AFMES”); Wilson’s personnel records; audio and video recordings; and internet postings. FBI agents, St. Louis County Police Department (“SLCPD”) detectives, and federal prosecutors and prosecutors from the St. Louis County Prosecutor’s Office (“county prosecutors”) worked cooperatively to both independently and jointly interview more than 100 purported eyewitnesses and other individuals claiming to have relevant information. SLCPD detectives conducted an initial canvass of the area on the day of the shooting. FBI agents then independently canvassed more than 300 residences to locate and interview additional witnesses. Federal and local authorities collected cellular phone data, searched social media sites, and tracked down dozens of leads from community members and dedicated law enforcement email addresses and tip lines in an effort to investigate every possible source of information.

I kortfattad översättning har DOJ, FBI, AFMES, SLCPD och åklagarämbetet analyserat fysiska, ballistiska, rättstekniska och brottsplatsbevis; vidare medicinska och obduktionsrapporter, inklusive den oberoende obduktion som försvarsmaktens medicinska avdelning gjort; Wilsons tjänstgöringsbetyg, ljud- och videoupptagningar, samt internetuppgifter. Man har kollat de över 100 påstådda ögonvittnesskildringarna och uppgifterna från de över 300 fastigheter man besökt vid dörr-till-dörr undersökning, mobildata och sökningar i sociala medier och tipstelefoner.

Based on this investigation, the Department has concluded that Darren Wilson’s actions do not constitute prosecutable violations under the applicable federal criminal civil rights statute, 18 U.S.C. § 242, which prohibits uses of deadly force that are “objectively unreasonable,” as defined by the United States Supreme Court.

Baserat på dessa undersökningar har Justitedepartementet konstaterat att Wilsons agerande inte strider mot det reglemente som gäller polispersonals rätt att använda dödligt våld.

De uppenbara försöken från den första svarta regeringen i USA och dess dominerande massmedia att skapa raskravaller är skrämmande. Det görs uppenbarligen i politiska syften. Man undrar ju varför en demokratiskt vald regering vill splittra sitt eget folk. Det finns några få men tydliga exempel från historien på hur det kan gå då.

En av kommentarerna i TNA, av signaturen Adolf, är så speciell att jag inte kan undanhålla läsekretsen den.

”I think this would be a wonderful opportunity to pause for a moment and give thanks for the great contributions of the Black community to our society. Their peaceful and generous nature make them ideal neighbors, lending testimony to their exceptional family values and parenting skills unrivaled by any other culture. Their commitment to academic excellence enriches our schools and serves as an example to all who hope to achieve prominence as a people. Real estate values are fueled by the mix of African Americans into an area due to their caring and respectful nature of these communities, an example of all they have achieved through their enthusiasm for self improvement by hard work and a self-reliant can-do nature. And we certainly must not forget their abhorrence for crime and their dedication to observing the law. Without their industrious and creative drive, we would be poorer as a nation.”

 

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Ferguson, avslut

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Föreställer mig att att det sista stycket av signaturen Adolf måste göra svenska politiker typ Löfven och Reinfeldt gröna av avund,

  • mats skriver:

   Fattas bara att Birgit Friggebo kommer in och ber alla hålla handen och sjunga We shall overcome…

 2. kallepelle skriver:

  Kalle Bildt var med i sammanhanget också, men efter tondövheten i fyra bugg och en… har han visst uppgivit sångförsöken. Negrernas uppdrivning av fastighetsvärdena var ju kronan på verket. Satiren kunde ha författats av varje sjuklöverpolitiker dock ej då avsedd som satir fastmer på blodigt allvar.

Kommentarer är stängda.