Bundy – Randy Weaver – Waco – Las Vegas – 32 dödsdomar

Det går ett stråk av kalla kårar längs med ryggen när man blir varse vad myndigheter som förutsätts verka inom demokratiska rättsstater emellanåt företar sig. Här, här och här. Det är nu klart att Cliven Bundy är friad (på grund av felaktig myndighetshantering) från alla anklagelser i samband med att BLM ville vräka honom från hans ranch och inkomstkälla. Vidare får BLM inte heller återuppta fallet mot honom. Bundy är visserligen fortfarande skyldig en stor summa pengar i arrende, enligt BLM. Ett krav som Bundy såvitt jag förstår bestrider som oriktigt. Vi får se om det blir någon annan myndighet som tar över stafettpinnen mot Bundy, exempelvis skattemyndigheten IRS.

Det andra fall som nämns i rubriken handlar om hur Randy Weaver, en man som tillsammans med sin familj ville isolera sig i skogarna på Ruby Ridge i Idaho. Det resulterade i en olaglig aktion av FBI där de sköt ihjäl has hustru och son. Flera agenter fälldes senare för brott i samband detta och Weaver erhöll ett skadestånd på 100.000 dollar. Ruby Ridge var också den utlösande faktorn till att Timothy McVeigh bombade ett federalt kontor i Oklahoma, som självpåtagen hämnd.

Waco känner de flesta till. En religiös sekt som också ville dra sig undan världen men inte tilläts göra det. FBIs attack dödade 80 personer, även kvinnor och barn. Flera exempel alltså på att myndigheternas tolerans för multikulturella livsval är förfärande låg, tvärtemot vad de kräver av de skattebetalande medborgarna.

Skjutningen i Las Vegas förra året har kritiserats för dåligt polisarbete. Bland annat lång responstid med tanke på att man visste exakt i vilket rum Stephen Paddock befann sig, eftersom han innan skjutningen skjutit på en hotellanställd genom dörren till hotellrummet. Polisens arbete leddes av samma sheriff som var lokal chef i konfrontationen med Bundy. År 2015 tvingades FBI erkänna att de förfalskat eller försummat korrekta kriminaltekniska metoder i ett antal fall som lett till 32 dödsdomar. När detta avslöjades var 14 fångar redan avrättade.

I Sverige har inte polisen krypskyttar med sig när de gör hembesök hos tidigare ostraffade svenskar, tror jag. Men våra andra myndigheter begår ostraffat övergrepp på medborgarna. Jag tänker inte minst på sådana för oinsatta personer banala saker som strandskyddet, avverkningsregler, rovdjursförvaltning, byggregler med mera. Något som bland annat resulterat i att en bekant säger sig vara aktiv i Sveriges största non-profitverksamhet – jordbruket. Ett erkännande så gott som något på att svenskarna är för flata mot sina politiker..

Edit: rättade ett radbrytningsfel som jag missat.

This entry was posted in Aktuella övriga ämnen and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Bundy – Randy Weaver – Waco – Las Vegas – 32 dödsdomar

 1. Lilian Weiss says:

  Just det. Svenskt jordbruk är utrotningshotat av svenska staten liksom djurhållning i övrigt och inget händer för att stoppa sådana maktövergrepp.

  • Göran says:

   Inför folkomröstningen var det en ignorant folkpartist som argumenterade något i still med följande.

   Om vi går med i EU har Sverige en väldigt liten röst när det gäller att bestämma hur en spansk eller fransk bonde ska odla potatis, men de har en stor röst när det gäller hur svenska bönder ska odla potatis.

   Det som slår mig vad gäller ovan är av vilken anledning en politiker eller staten ska lägga sig i hur odling av potatis ska gå till? Detta visar på vilken attityd de har; förakt mot folket och bönder. Usch, säger jag!

 2. Samuel af Ugglas says:

  Låt oss jobba för att “skriften kommer på väggen” för avslöjandet av socialisternas kränkande, förnedrande misshandel av svenska jordbrukare och skogsägare.
  Som jag tjatat om i oändlighet, vad har LRF gjort för stävja socialisternas framfart?
  http://www.ja.se/artikel/56068/lantbrukare-ar-en-viktig-pusselbit-i-hela-samhallets-beredskap.html
  Tack Mats för Dina otroliga insatser till landsbygdens försvar!!!

  • Göran says:

   Här är en artikel på engelska som visar en del av hur illa ställt det är med jordbruket delvis globalt och vad priset på jordbruksprodukter kan väntas bli i framtiden (högre):

   https://www.theedgemarkets.com/article/agriculture-boom-now-making-says-jim-rogers

   Lägger man ihop stigande pris på jordbruksprodukter, med stigande energipriser undrar jag hur det blir för svensken att leva i Sverige när klimatet blir kärvare, dvs. kallare, med kortare somrar.

   Å andra sidan, kan det vara om det blir svårt att leva i Sverige i förhoppning att en massa icke önskvärda människor lämnar landet.

   Kan bli en massa shoppingcenter i Sverige som får läggas ned. Mindre folk som handlar och dyrt med snöröjning av parkeringsplatserna.

 3. Samuel af Ugglas says:

  Följt Ditt inlägg under dagen. Endast tre kommentarer, konstigt. Vem garanterar att det finns livsmedel på hyllorna i de svenska mattemplen, socialisterna eller den svenska landsbygdsbefolkningen?

  • Stefan Eriksson says:

   Iögonfallande i delen av Tyskland där socialisterna härskade ett halvsekel (DDR) är den stora förekomsten av vad vi kallar kolonilotter. De kom väl till med regimens goda minne, som en rännil av självförsörjning av frukt och grönt i kontrast till tomt gapande hyllor i deras mattempel.
   Svaret på din fråga är dagens lättaste: bonden ser till att det finns mat (om vi lämnar honom ifred och betalar för det han producerar)
   Exempel på motsatsen finns i närtid och nära oss i Sverige, ser man inte det är man både hjärndöd och själlös och då behövs förmodligen ingen mat till denne.

Comments are closed.