Energiewende-elände, Tyskland legaliserar fracking

Tyska Der Spiegel rapporterar den 26 mars att fyra av Tysklands värsta kapitalförstörare är solenergiföretag. De får massiva bidrag av skattepengar och dessutom frikort för att dumpa sin el i elnäten. Det företag som förlorat mest av alla i värde är Solarworld, som förlorat 82% av sitt värde på ett år och hela 99,5% sedan börsintroduktionen 2010.

Dessa kapitalförstörare och deras verksamhet får också återverkningar på de stora traditionella energiföretagen, som tvingas delta i finansieringen av förlustverksamheten. Dessa tidigare stabila företag klättrar nu på listan av förlorare och återfinns i topp 50. Även tidningen BILD reagerar på dumheterna och kräver ändring.

Omslaget kanske kommer snabbare än de gröna tänkt sig. För bara några månader sedan varslade Tysklands miljöminister, Barbara Hendricks, att hon ville förbjuda fracking i Tyskland. Nu presenterar hon tillsammans med ekonoministern, Sigmar Gabriel, en ny lag som gör det möjligt att utvinna petroleumprodukter med frackingmetoder i Tyskland. De gör det för att rädda den tyska energisektorn och tysk ekonomi, för de inser att den ”gröna” energisektorn snart kommer att braka samman fullständigt.

Svenska Klimatsans redovisar statistik som visar det ohållbara med den ”hållbara” energin.

De gröna aktivisterna och politikerna skriker naturligtvis i högan sky. ”When you can’t be right, be wrong at the top of your lungs!” som Lucy i Snobben en gång uttryckte saken.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.