Clintons bravader

Washington Times har avslöjat att svenska postkodlotteriet har betalat 26 miljoner dollar till William J. Clinton Foundation Insamlingsstiftelse. Det vill säga Bill Clintons välgörenhetsstiftelse. En del av pengarna går till utvecklingsprojekt i fattiga länder. Men många undrar hur mycket pengar som går i paret Clintons egen ficka. Inte minst kontroversiellt är frågan hur mycket som går till Hillarys presidentvalskampanj.

Enligt Peter Schweiter, som skrivit boken ”Clinton Cash” har de samlat in minst 136,5 mijoner dollar sedan 2001. Schweizer och New York Post ställer frågan vad de har lovat sponsorerna, inte minst vad de lovat de utländska givarna.

WT avslöjar också att samtidigt som Postkodlotteriet skänker stora summor till stiftelsen, så vägrar Hillary medan hon är utrikesminister att kräva svensk efterlevnad av de handelsrestriktioner som införts mot Iran. Det är bland annat Ericsson och Volvo som agerat intensivt för att få fortsätta sälja produkter och tjänster till regimen i Iran. Detta har avslöjats i offentliga dokument som Wikileaks redovisat.

En person med god insyn i stiftelsens affärer svarar till The New American på frågan om Clintons säljer favörer till bidragsgivarna, ”Varför tror du att de ger dem pengar, för att de älskar dem?”

Postkodlotteriet övervakas av svenska statliga Lotteriinspektionen. Alliansens handelsminister Ewa Björling och utrikesminister Carl Bildt pekas ut som svenska politiker som jobbat och lobbat för undantag för de svenska företagen i Iran.

Den läsare som till äventyrs vill peka finger åt alliansen bör komma ihåg regeringen Löfvéns stopp för försäljning till Saudi Arabien. Detta land är Irans antagonist och USAs allierade i området. Att vägra sälja till dem är ur diplomatisk synvinkel minst lika uppseendeväckande som att muta sig till internationella affärer.

Men det är nog så här smutsig internationell politik är. Det är bara ovanligt att det blir så tydligt synligt. Ett litet land som Sverige kanske måste spela på hela registret från kryperi och mutor till ordervägran. Paret Clinton däremot, börjar allt mer framstå som riktigt osympatiska och cyniska svindlare. Deras affärer har faktiskt i 30 års tid kantats av skandaler och tvivelaktiga transaktioner med suspekta sängkamrater.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Clintons bravader

 1. dolf skriver:

  Just Clintons tog jag upp i ett inlägg för inte sådär jättelänge sedan: Politikers privatliv: vad är acceptabelt för en president eller statsminister? | Genusdebatten

  • mats skriver:

   Du kan vara lugn Anders, vi är åtminstone två som tycker lika i denna fråga. Misstänker starkt att även andra läsare av Frihetsportalen tycker som oss.

   • dolf skriver:

    Blev för övrigt tipsad igår om en dokumentär om Hillary Clinton: https://www.youtube.com/watch?v=1mYW5nmS9ps
    Jag har inte sett den själv ännu, hoppas jag ska hinna koll på den idag eller imorgon, men enligt UlfT (som det är ett understatement att påstå brukar ha bra koll) är den ”inte att leka med”.

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Eftersom SR/SVT knappast bemödar sig att nämna alla familjen Clinton’s lögner och skandaler får man förmoda att ledningen för den svenska skattefinansierade propagandainstitution med Anna Karin Celsing och Hanna Stjärne i ledningen helhjärtat stödjer metoderna som dom praktiseras av Clinton’s.

 3. Ej suspekt skriver:

  Suspekta sängkamrater?

  Vad är suspekt med Monica och Yoko?
  Om Hillary och Yoko kuckilurat är det väl även bara en fördel för en president som har sitt kön som bästa (enda?) argument för att vinna nästa popularitetstävling i det fd fria landet i väst.

 4. mats skriver:

  Sängkamrater kan, som du säkert vet, även tolkas som affärspartners. Med suspekta menas i synnerhet sådana med vilka man gör ljusskygga affärer. I detta fall Ericsson.
  Vem Yoko är i sammanhanget känner jag inte till.

 5. Ej suspekt skriver:

  Jag valde att tolka dig mer bokstavligt och Yoko är givetvis the ono and only…

  http://worldnewsdailyreport.com/yoko-ono-i-had-an-affair-with-hillary-clinton-in-the-70s/

  • mats skriver:

   Se där, jag brukar inte intressera mig för skvaller av typen ”Vänt i Häcken” (Hänt i Veckan), Aftonbladet eller Expressen.
   Frågan är om ett sådant ”avslöjande” är planerat, mer gynnsamt för Yoko än för Hillary, eller vad?
   Hennes politiska och ekonomiska sängkamrater är dock mer intressant och avslöjande för att bedöma hennes personlighet och lämplighet som presidentkandidat.

Kommentarer är stängda.