Löfvéns säkerhetspolitik

Här är listan på vad Löfvén och hans regering tror är de allvarligaste hoten mot rikets och svenska folkets säkerhet. Respektive hot har titel efter hur de benämns i den Nationella säkerhetspolitik som regeringen lanserade 4 januari och upprepades på söndagens Folk- och försvarskonferens i Sälen.

Det är inte regeringens förklaringar som står under respektive rubrik, det är mina erfarenheter och farhågor.

Militära hot (Ryssland)
De visar emellanåt att de kan, men är det någon som tror att de verkligen vill? Vilket land har efter andra världskriget invaderat flest andra länder, utan regelrätt krigsförklaring och utan internationellt stöd? Vilket land har flest baser och flest soldater stationerade utomlands? USA, naturligtvis. Har de lyckats skapa fred med dessa medel? Nej, det är väl klent med det.

Informations- och cybersäkerhet, digitala risker
Intrång från ryska intressen påverkar demokratiska val, påstår de. Amerikanska och brittiska personer med insyn i underrättelseverksamhet hävdar att det inte var ryssarna som hackade Clintons mailserver. Men alla som ogillar Trump kör med ryskt intrång som mantra. Vi vet att alla säkerhetstjänster spionerar på varandra, amerikaner och israeler är inte ett dugg bättre än ryssarna. Inte minst amerikanerna brukar ensidigt reservera en rätt för sig själva att godtyckligt ställa andra inför rätta i domstol när de hittar något de kan patentera eller tjäna pengar på. Våra egna spioner är inte heller utan skuld.

Terrorism och våldsbejakande extremism
Vilka är det som har blundat för det i decennier? Jo, bland annat vårt eget SAP.

Organiserad brottslighet
Vilka kan det vara? Svenska jägare som inte vill ha varg på sin mark? Svenska skogsägare som själva vill bestämma över avverkningar och skogsskötsel? Svenska bilister som måste övervakas med tusentals hastighetskameror? Det vore på sin plats att ta itu med ”skjutbaneeländet” i våra storstäders förorter, där det tycks få skjutas fritt på allt och alla.

Hot mot energiförsörjning
Mer opålitlig vindkraft och solkraft som inget ger på vintern när den behövs som mest och biobränsle som bara ger en rundgång av energi, men inget egentligt tillskott.

Hot mot transporter och infrastruktur
Att förbjuda petroleumbränslen i fordon och vägra satsa pengar på efterfrågad infrastruktur? Här är det nog regeringspartnern miljöpartiet som utgör största hotet mot rikets säkerhet.

Hälsohot
Myndigheternas kostråd om fetma, diabetes med mera. Jo där kan man ju behöva sanera en del. Men kommer det att ske? Knappast!

Klimatförändringar och dess effekter
All trovärdighet försvinner när klimathotet och kamp mot desinformation lyfts fram som viktiga punkter i en säkerhetsdoktrin. Klimathotet är ju ren desinformation! Hotet mot energiförsörjning samt mot transporter och infrastruktur kommer väl främst från regeringskollegan miljöpartiet. Dessutom är de ledande i att föreslå skadliga insatser mot det inbillade klimathotet.

Har regeringen föreslagit någon ändring i budgeten för att möta dessa hot? Nej, men man skäller på oppositionen för att inte den kommer med några pengar. Det hela verkar vara potemkinkulisser för att dölja en kraftlös regering som inte kan hantera ens vardagliga problem. Inte minst inledningens tal om att Sverige är ett frihetligt och rättssäkert samhälle skorrar illa. Ajajaj, vad det kommer att svida när verkligheten kommer ikapp!

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Löfvéns säkerhetspolitik

 1. Stefan Eriksson skriver:

  Förvånad efter att ha ”scrollat” genom luntan, har jag en fråga:
  Vad är det för en ”sexistisk medelålders kristen vit man” som lagt handen vid detta dokument?
  Inte ett ord om alla ”lösningars moder” ; ett uttalat genusperspektiv i handlingsplanen om vår säkerhet.
  Har vår regering satt utrikesminister Margot på ”undantag” i FN-skrapan?
  Förvånande!

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Nationell säkerhetsstrategi”?
  ”Strävandena att skydda Sveriges invånare vilar på en solid grund”.

  Socialistfloskler i klass med P A Hansson´s i sin tid.

  På 1960 talet kunde Sverige mobilisera ca 800.000 man till försvar av riket. I dag gäller, ca 20.000 försvarsanställda plus ca 20.000 hemvärnsfolk.

  ”Det handlar också om ett läge där våra
  grundläggande värden och vårt sätt
  att leva utmanas i allt högre grad.
  Det sker både i vårt omedelbara
  närområde och längre bort, inspirerat
  av idéströmningar som riskerar att
  få fotfäste också i Sverige”.

  Måste vara adresserat till BATRA.

 3. Carl Hermelin skriver:

  Tack för befogade kommentarer. – Sveriges regering och riksdag tycks domineras av vettlösa, logikbefriade uppfattningar. Mvh Carl H/Dgl

 4. Göran skriver:

  Vilken smörja de kan producera. När försvaret hamnar på nivå där de är jämförbara med en ideell förening som söker bidrag.

  Jag kan bara se en uppgift för försvaret. Försvara Sveriges territorium och inte Sveriges idéer eller något liknande.

  I skriftens sägs det att försvaret ska värna människors trygghet. Ja, stoppa invandringen då.

  I skriftens sägs att Sverige ska stoppa klimatförändringar. Hur fasen ska det gå till? Ska de stoppa kommande istid?

  Det största hotet mot svenska och Sverige är regeringen och riksdagen. Är det då inte dags att försvaret gör en militärkupp. Det verkar som om Sverige behöver en Augusto Pinochet. En person som kan ge landet ökat välstånd igen och frihet.

 5. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Kommer sannolikt kunna byta varor med länder i vår närhet” sagt av Anders Ygeman på http://www.ja.se
  Läs gärna kommentarerna: http://www.ja.se/artikel/52696/kommer-sannolikt-kunna-byta-varor-med-lander-i-var-narhet.html
  Maken till påstående av en socialist får man leta efter men inte ett dugg förvånande.
  Längtar efter den dagen när svenska folket kan göra sig oberoende av det socialistiska giftet.
  Tomma mathyllor är nog den enda boten nu när mynt och sedlar så sakteliga försvinner.

Kommentarer är stängda.