Påven bakar klimatbulla

Jag ska inte störa midsommarfirandet i onödan. Men för de kristna är ju midsommarafton Johannes Döparens dag, därför kan det vara på sin plats att rapportera att påven avser att meddela en encyklika, det vill säga ett påvligt PM till världens alla kyrkor.

Innehållet har läckt ut i förtid, till Vatikanens förtret. Den finns här i sin helhet, för den som kan sin italienska. Främsta rådgivare har varit den i klimathotssammanhang ökände Hans Joachim Schellnhuber från Potsdam Institute. Vissa källor anger att det är tänkt att han ska stå vid påvens sida när encyklikan presenteras.

Nuvarnade påve har som bekant sin bakgrund i vänsterrevolutionära delar av latinamerika. Han verkar därför inte ha några som helst problem med att föra fram IPCCs önskemål om en ekonomisk världsomvälvning för att rädda klimatet. Kristet konservativa Heartland Institute har haft en delegation på besök i Vatikanen för att tala med påven om detta när de fick kännedom om den kommande klimatencyklikan. Men de fick inte ens träffa påven.

Så när påven nu gör känt att mänskligheten måste ändra sin livsföring och betala avlat för sina koldioxidutsläpp, är det bara ytterligare ett indicium på att det är en viss sorts människor i samhällets topp som ser en möjlighet att tjäna pengar eller skaffa sig makt genom klimathotet.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Påven bakar klimatbulla

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Hans Helighet kanske skulle utnämna Åsa Romson som komendant över HH´s Scwweizergarde för att sätta verklig kraft bakom PM´et. (encyklian).
  Tyvärr är det för allvarligt att ironisera över ämnet men riktigtigt otäckt är det! Minst 1,2 miljarder lär på ett eller annat sätt drabbas.

  • mats skriver:

   Det finns dock en viss logik i påvens agerande. Är man kreationist, som jag förmodar att en påver bör vara, så är det också rimligt att tro på ett status quo i naturen, evolutionen måste förnekas till varje pris. Den som ser sig själv utvald att bevara guds skapelse i oförändrat skick måste självfallet oroas av varje minsta förändring i naturen, oavsett den är naturlig eller ej.
   Filosofiskt kan man därtill fråga om naturen, inklusive människan, kan förändra naturen på ett onaturligt sätt?

 2. Errbe skriver:

  Påvens rådgivare i klimatfrågor, Hans Joachim Schellnhuber, har också en dröm:

  ◦ Jordens Konstitution skulle vara överordnad FN-stadgan och identifiera de primära principer som styr mänskligheten i sin strävan efter frihet, värdighet, säkerhet och hållbarhet;

  ◦ det Globala Rådet skulle vara en samling individer valda direkt av alla människor på jorden, där rätten inte bör begränsas av geografiska, religiösa eller kulturella kvoter; och

  ◦ Planetens Domstol skulle vara en gränsöverskridande juridisk person öppen för överklaganden från alla, särskilt när det gäller brott mot Jordens Konstitution.

  För att passa ihop rigida system för nationellt regerande med de globala institutionerna, bör en viss andel av de nationella parlamentsledamöterna öronmärkas som ”Globala Ombudsmän.” Deras främsta mandat skulle vara att se till att de primära Mänskliga Rättigheterna som skisseras ovan observeras, inte minst i de kommande generationernas intresse. Detta är inte mindre och inte mer än en vision om att utvidga demokratin över tid och rum. Helt nya utmaningar som antropogena klimatförändringar påminner oss om att sådana drömmar behöver förverkligas – snart.

  – – – –

  Talet om Global Governance blir allt mera öppet. Och FN-byråkraterna ser framför sig en allt större ström av skattepengar, som skall strömma genom deras fingrar. . .

  • Errbe skriver:

   Det vackra talet om att ”utvidga demokratin” innebär alltså att parlamenten skulle förses med övervakare, Globala Ombudsmän, som skall bevaka oföddas och ”Naturens” intressen. Självklart är dessa intressen viktigare än de redan föddas av den för Jorden så destruktiva arten ”människa”.

   Så inför man diktatur.

Kommentarer är stängda.