Erika Bjerström ljuger

Från USA rapporteras gång efter annan att klimatfrågan är den som rankas som absolut minst viktigt bland väljarna. Lika fullt sitter SVTs usa-korrespondent i morgonsoffan och säger att nu visar mätningar att väljarna vaknat och vill att politikerna stoppar klimatförändringarna.

Hon vet bättre. Hon har tillrättavisats av världens bästa expertis efter det beramade reportaget från Vietnam för något år sedan, då hon hävdade att havshöjningen till följd av klimatförändringarna hotade flera kustnära samhällen. Men hon vägrar ta in fakta.

Både amerikanska enkäter och nu senast en FN-enkät med 7 miljoner tillfrågade människor världen över, visar att vanligt folk värderar klimatfrågan som minst viktig av 16 möjliga val. Att IPCC genom alla 25 år med uppdraget att visa att mänsklighetens utsläpp av koldioxid utgör ett hot av katastrofala dimensioner för Jordens klimat, inte kunnat påvisa ett enda belägg för den hypotesen, verkar inte störa alarmisterna det minsta.

Som parentes kan nämnas att en annan käpphäst för den svenska mediaeliten, jämställdhet, kommer först på tionde plats. Det är dessutom väldigt samstämmigt över hela världen, oavsett kön, ålder eller utbildning. Kan det vara så att svensk public service ägnar sig åt fel saker?

Det här inlägget postades i Jämlikhet, Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Erika Bjerström ljuger

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  “Kan det vara så att svensk public service ägnar sig åt fel saker”?
  Med berått mod och avsiktligt för att skydda den skatteplundrande eliten, misstänker vi.
  Är et inte det man i Svverige kallar för ett “Win-Win Team”?

 2. mats skriver:

  Eller kanske svindleri?

 3. Tyrone Waerner skriver:

  Finns det någon ärlig reporter på SVT längre? Jag tycker de far med osanning för det mesta numera.Och allt är vinklat till PK-elitens tankar,alltså långt ut på vänsterkanten.

 4. Jan Suhr skriver:

  Den där enkäten är intressant när man sorterar ut vad svenskar har svarat. Totalt annorlunda mot vad världen tycker. Visar på att hjärntvättningen fungerat 🙂

  • mats skriver:

   Ja, att Sverige är ett av världens extremaste länder brukar visa sig i internationella mätningar. Suck!

 5. Niklas skriver:

  Det är väl minst hälften miljöpartister på SVT och SR http://www.journalisten.se/nyheter/svenska-journalister-foredrar-miljopartiet vilket borde märkas i sändningarna.

  F.ö. är människan alltid hjärntvättad av sin samtid. Hade vi levt för något sekel sedan hade vi fortfarande varit hjärntvättade – fast åt ett annat håll.

Kommentarer är stängda.