LePens högergrupp

Marine LePen har till slut fått ihop en egen grupp i Europaparlamentet. Redan tidigare hade hon tillräckligt antal ledamöter, men bara från fem länder. För att få officiellt registrera en parlamentsgrupp måste den ha medlemmar från sju länder. Det har hon fått nu, bland annat en som uteslutits från UKIP för kvittofusk.

Detta med gruppbildning fungerar som en intern ”fyraprocentspärr” inom parlamentet. De som kan bilda en grupp får betydligt mer pengar till sitt förfogande och de får även tillträde till alla utskott. De som inte kan bilda en grupp går miste om dessa förmåner.

Nu har LePen meddelat att hennes grupp ska bli den mest eu-kritiska i parlamentet. Det ska bli intressant att följa och se om det gör någon skillnad. Jag har inte sett några svenska medier rapportera om detta. Undrar varför?

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på LePens högergrupp

 1. Samuel af Ugglas skriver:

  Och Löfven har lurat, förnedrat och kränkt en stor del av svenska folket. Hans företrädare norpade karameller och slarvade bort pensionärernas pengar. UKIP representanten måste ligga väldigt pyrt till?

  • mats skriver:

   Det står inte exakt, men vad jag förstår har ledamoten gjort en Marjasin eller en Sahlin. Det vill säga begärt ersättning från uppdragsgivaren för privata kostnader.
   Inget stort, men dumt och onödigt.

 2. Rutger skriver:

  Är denna grupp en riktig högergrupp. Jan Myrdal verkar tvivlapå detta. Se http://jinge.se/allmant/om-franska-valet-och-front-national.htm
  ”Front National förmår att ta upp faktiska frågor som är relevanta för det arbetande folket, vilket den officiella vänstern däremot inte gör”. Så sägs det i http://www.janmyrdalsallskapet.se/av-jan-myrdal/item/266-skriftstallning-apropa-marine-le-pen.html

  • mats skriver:

   Myrdal är ibland ett fascinerande mysterium, men vänsterfalangernas invecklade turer känner han ganska väl. Hade den svenska vänstern, från moderaterna och vänsterut tagit till sig den analys han faktiskt gjorde i god tid innan det svenska riksdagsvalet, hade inte SD nått samma framgång.
   Sent skall syndaren vakna, säger de.

Kommentarer är stängda.