Kanadensisk “doubblespeak”

Kathleen Wynne, guvernör (kallas Premier i Kanada) för den folkrikaste delstaten, Ontario, har gått ut med skarp kritik mot Kanadas premiärminister, Stephen Harper, för att han inte gör tillräckligt för att stoppa klimatförändringarna. Harper är konservativ och Wynne liberal. Ja, just det, de har val i Kanada den 19 oktober.

Hon beklagar att Kanada får utstå kritik på internationella klimatmöten, eftersom de inte når klimatmålen. Tvärtom, genom sin ökade utvinning av olja ur tjärsand så ökar de sina koldioxidutsläpp per capita. Det löjliga i att ett av världens kallaste länder, där 90% av befolkningen bor inom något tiotal mil från den södra nationsgränsen, helt enkelt för att det är närapå obeboeligt längre norrut, ska oroa sig för varmare klimat verkar inte Wynne ha insett.

Att hon själv tillhör kålsuparna låtsas hon inte om. Hon har nämligen också vägrat sätta gränser för tjärsandsutvinningen. Tvärtom, hon har hävdat att fossila bränslen kommer att vara av avgörande betydelse för lång tid framåt. Hycklerskan säger att det tyvärr är så.

Klimathotarna i Kanada har till och hasplat ur sig dumheter som att Harpers regering trampar på de statligt anställda vetenskaparnas rättigheter när regeringen vägrar åtgärda klimathotet!

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.