Vi är skrivna på näsan – PKK-spåret

Är det någon mer än jag som noterat den statliga mediekoncernens aktiva arbete med att lyfta fram ”mångfalden” i den svenska befolkningen? Dagligen visar de upp så många främmande personer i ruta och högtalare att de inte på något sätt kan sägas representera ett tvärsnitt av den svenska befolkningen. De är en klar övervikt av ”udda” personer.

Jag kan inte finna någon annan anledning till detta sätt att välja intervjupersoner och rekrytera medarbetare utan synbar hänsyn till kompetens, än att de vill skriva oss på näsan vad vi ska tycka och tänka. Vad vi ska uppfatta som normalt. De visade sympatierna för Adam Tensta, som öppet gett sitt stöd för terrorhandlingar i svenska förorter, talar sitt tydliga språk.

På ett annat sätt visar lanseringen av Anders Timell, en pladdertrut utan substans, hur snävt storstadsmedia tänker när de rekryterar. Kändisskap och kompisskap går före meriter och kunskap. Tittar man på listorna över vilka som varit inblandade i ett programs skapande ser man på efternamnen att stora delar av jobben går i arv eller på annat sätt inom familjen.

PKK – den Politiskt Korrekta Klassen, förnekar sig inte.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

11 svar på Vi är skrivna på näsan – PKK-spåret

 1. Per skriver:

  Nej då, jag har också med stor ledsamhet sett hur SVT, SR och övrig MSM arbetar hårt med att lyfta fram en oproportionellt stor andel utlandsfödda med klart språkliga problem.

  Att få ett riktigt svar på varför detta görs tycks vara omöjligt att få, men effekten kommer med stor säkerhet bli den omvända då fler och fler börjar störa sig på de språkliga problemen och därmed börja tänka kritiskt och självständigt. Något som börjar synas alltmer i opinionsundersökningar, bl.a den som SVT m,fl vägrar publicera efter ett hastigt publiceringsbeslut.

  Att lyfta fram utlandsfödda är nog i sig inget problem för det stora flertalet tittare/läsare/lyssnare om det görs som Alice Teodorescu förordar, men att bara göra det utifrån etnicitet eller sexuell läggning kommer förhoppningsvis innebära ett rejält bakslag med förlorade tittare/läsare/lyssnare.

  http://www.svtplay.se/klipp/3070994/rakna-kon-och-etnicitet-basta-vag-till-mangfald

 2. Samuel af Ugglas skriver:

  Mats Du ger svaret själv.
  ”Dagligen visar de upp så många främmande personer i ruta och högtalare att de inte på något sätt kan sägas representera ett tvärsnitt av den svenska befolkningen. De är en klar övervikt av ”udda” personer.
  Det är väl den kända socialistiska strategin att odla klasskamp och den svenska avundsjukan i skön förening?
  Hade vi de förväntningarna på en Reinfeldt? Kanske de sammansvurna i Moderaterna visste annat!

 3. dolf skriver:

  Var och varannan person i TV-rutan bryter, personligen irriterar jag mig oerhört på ett fruntimmer som faktiskt låter ganska svensk, bortsett från att det är något hugget/klippt , nästan maskinellt, över hur hon talar som skvallrar om annan bakgrund.
  Samtidigt som man kan konstatera att det är väldigt vanligt med personer som bryter så är (landsbygds)dialekter väldigt underrepresenterade, och dyker i princip bara upp i nyheter och intervjuinslag. Värmländskan i ”Ack Värmeland” får ses som ett undantag.

 4. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  SVT är en propagandacentral för vänsterpartister och miljöpartister! Svårare än så är det inte!
  Sveriges Television bedriver knappast sin verksamhet i enligt med de lagar som är fastställda.

  Sveriges Television låter sig istället sannolikt styras av den kulturmarxistiska ideologin.
  SVT har samma preferens som Nordkorea och f d DDR och Sovjetunionen.

  Jag tappade förtroendet för SVT när de började förklara nyheterna. De analyserade dem och djuplodade, för att få fram fakta som de sade. I själva verket var det frågan om att villa bort tittaren så de skulle tolka det framställda så som SVT ville att det skulle tolkas.

  Journalister har svårt med verkligheten. De konstruerar, vinklar och väljer ut det som går under beteckningen nyheter. De använder sin egen mediemoral, som ofta är ur fas med den allmänna. Media betecknas också av slutenhet då de undandrar sig kritik. Det är svårt att få insyn i det redaktionella arbetet. Resultatet blir, när det är som sämst, en sektliknande elitism präglad av inte så lite folkförakt.

  Det är ingen fri o oberoende television utan hårt vinklad åt vänster och PK. Varje nyhetsrapportering innehåller invandrarsnyft och mellanöstern nyheterna. Många program urtråkiga och samhällstillvända, om ni har östnytt kan ni se det innehåller bara invandrarproblem numera. Och hyllning till det som rör invandrare!
  P1 lyssnar jag aldrig nånsin på. Vad ska man göra?
  Jag vill säga upp licencen men är orolig för att man spionerar på mig.
  Skenhelig och vidrig är STASI-SVT!

 5. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Alltså, är det inte dags för Svenska folket att vakna och slå knytnäven i bordet. Sluta tro på media som vräker ur sig lögner och ursäktar eländet som händer med massa flosker. Och än värre får oss att tro på skit. Men det är klart, öppnar du munnen så skriker någon RASIST.

  Moskéer värvar till Jihad.
  IS terrorister får återkomma och vandra ut och in i landet. Det är bara att vänta på värsta smällen.

  Och man tränar gott i förorter och Malmö. Och vad säger man -Det är inte så farligt. Och tjatar om utanförskap. Vilket strunt. Dags att säga ifrån nu.

  För några dagar sedan konstaterades att Malmö är värst drabbat av sprängningar i hela Skandinavien. Ett trettiotal sprängdåd har inträffat i staden sedan nyår, en utveckling som gett eko även i resten av världen där man undrar vad det egentligen är som pågår i det forna fredliga Sverige. Inatt var det dags igen. Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), som varit starkt pådrivande av den mångkulturella utvecklingen i staden, kallar det nu för “ett hot mot demokratin”. Och polismästare Stefan Sintéus kallar situationen “jäkligt bekymmersam”. Redan på fredagen vände sig Malmöpolisen till nationella operativa avdelningen, NOA, och begärde extra resurser för att få stopp på våldet. Min omedelbara fråga är, eftersom kriminaliteten eskalerar starkt på månadsbasis, vad kommer att hända fram till 2018? Det är 3 år dit. Skatta er lyckliga i Sverige OM det INTE kommer att leda till inbördeskrig.

  Den ekonomiska kraschen tittar fram bakom hörnet. Staten lånar för glatta livet, 10 miljoner i timmen, och Riksbanken köper obligationer och ökar på minusräntan. Allt detta gör svenska folket fattigare och fattigare.

  Anledningen till att kommunernas ekonomi är körd i botten och att hela Sverige lever på kredit: är vinstmaskinerna och pensionsräddarna från Tredje Världen, som ska rädda vårt fosterland och trygga välfärden.
  Äsch inte är invandringen en vinst utan en GIGANTISK FÖRLUSTAFFÄR på alla plan !!! Hur man kan mörka detta är för mig helt otroligt !!!
  Så fram med siffrorna då for gods sake !!!

  Allt visar vilken inkompetens och förnekelse som råder inom svensk toppmedia och inte minst vilken inkompetens som chefredaktörerna besitter!

  Varför försöker de undanhålla svenska folket sanningen???

 6. Ulf Hellbacken skriver:

  Det är ju ändå ett känt faktum att svågerpolitik eller nepotism blomstrar i diktaturer, där allehanda löst folk besitter höga ställningar i samhället baserade på släktskap och vänskap istället för kompetens. Dit kan vi nu också räkna Kvasidemokratin Sverige, som efter DÖ har givit carte blanche till allehanda odemokratiska handlingar och tvivelaktiga utnämningar, som i fallet Mona Sahlin.

  Anders Isaksson beskriver fenomenet mycket träffande i sin bok Den Politiska Adeln: ”Det skulle behövas en regelbundet uppdaterad version av Vem är det för att bringa reda i myllret av äkta makar, söner, döttrar, svärsöner, svärdöttrar, svågrar, kusiner, sambor och särbor som nu rör sig i politikens centra på både lokal och central nivå, får jobb i den offentliga förvaltningen, bemannar styrelserna i statliga och kommunala bolag och arbetar åt intresseorganisationer som ombudsmän eller experter.

  Till detta otyg kan nu också läggas media med SVT i spetsen som ohämmat gullar med personer som via kändisskap och kompisskap släpps fram i media för att med sitt ofta tvivelaktiga rykte och sin iver har som mål att förändra det svenska samhället i grunden.

 7. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Det som slår mig är den avgrundsdjupa klyfta som finns mellan svenska folket och dom vars jobb är att granska såväl politikerna som samhällsutvecklingen, d.v.s. journalisterna. Med några få undantag går i stort sett hela journalistkåren i TOTAL otakt med den dystra verklighet som blir allt tydligare i spåren av en mångårig, vettlös invandringspolitik. Ju större samhällsproblemen blir, desto hårdare förefaller dessa PK-certifierade verklighetsförnekare blunda. Inte ens ett eskalerande, lågintensivt inbördeskrig med regelmässiga sprängningar, handgranats-attacker och skjutningar med automatvapen oroar tydligen media-adeln, åtminstone att döma av den loja och tama nyhetsförmedlingen och den närmast maniska oviljan att på djupet granska IS-sympatisörer och maffia-nätverk som likt flugsvampar poppar upp på många håll i Sverige.

  Mången oroad medborgare gör i skenet av våldsspiralen och otryggheten en rationell och enkel konsekvensanalys, vilket osökt gör att de börjar sympatisera med det enda parti som idag ger en trovärdig verklighetsbeskrivning. Ett parti som signalerar att de tar väljarnas oro på allvar, samtidigt som de övriga partierna babblar osammanhängande om ”ökad främlingsfientlighet” och därmed skuldbelägger alla dessa hederliga, skötsamma medborgare som frustrerat ser hur ett ekonomiskt sargat Sverige alltmer liknar en krigszon.

 8. Per skriver:

  Läste nyss att SVT ska börja förhandsmoderera inläggen på sin tyck tillsida, antagligen för att kritiken varit hård mot SVT´s val av nyheter och deras sätt att lyfta fram etniskt korrekta personer som inte ännu har kompetensen att synas eller höras i TV, för att uppfylla de egna önskemålen om mångkulturen.

  Samtidigt bor de flesta journalister så långt från mångkulturen det bara går att komma…

  @ Upprörd fastighetsägare…
  Vad gäller tv licensen kan den sägas upp utan problem, du har i dag rätt att se tv via datorn utan att behöva betala tv licens. Det kommer säkert att ändras inom något år, men varför betala i onödan för något som inte längre kan kallas opartiskt ens med en god portion fantasi och välvilja?

  Och vem skulle kontrollera att du inte har betalt trots att du har tv?

  https://sv.wikipedia.org/wiki/TV-avgift_i_Sverige

 9. Rutger skriver:

  Ibland anställer SVT personer som journalister som saknar utbildning på olika sätt, en av dem var Leo Razzak. Han var inbjuden att tala för Lagmansgymnasiets elever för ett par år sedan.

  Han skriver om sig själv så här ”Efter Fryshuset gick jag vidare och började arbeta som journalist på Sveriges Radio. Det var en lärorik period i livet som jag är tacksam för. Att få jobba med Sveriges högst betrodda varumärke under ett valår, i ett lag på en nyhetsredaktion som håller världsklass, gör mycket med dig. Jag producerade nästan en nyhet om dagen och kom in i ett tempo som passade mig. Jag fick också ett fördjupat intresse för berättande. Utöver mina nyheter gjorde jag också två granskningar. Den ena om papperslösa och den andra om polisen i förorten. Jag arbetade där fram till valet 2010 innan jag kände att det var dags för nästa steg”. http://www.leorazzak.com/vem-ar-leo-razzak/

  Ingen formell utbildning vad jag kan förstå men blev anställd. Mycket duktig på att prata. Inför våra elever berättade han att han intervjuade Jimmy Åkesson som journalist och han berättade att JÅ var mycket duktig att svara på frågor till skillnad från andra politiker. Andra svenska politiker som han intervjuade hade svårt att svara bra på frågor och man fick intrycket av att han såg ned på deras intellektuella förmågor. Han visade också för eleverna att han tog avstånd från JÅ.

  Vill med detta visa att det räcker för en person att vara ”bra på att snacka” för att bli anställd som journalist på SVT.

 10. mats skriver:

  Många kommentarer idag, som alla bekräftar och lägger till observationer och berättelser till det jag skrivit. Jag tolkar det som att det jag sett inte är inbillning, det är en fråga, ett problem, att ta på allvar.
  Men PKK kommer inte att göra det självmant.

Kommentarer är stängda.