Bara lite kort om energiproduktion under klimathotets bila.

Som jag skrivit om tidigare har Englands regering beslutat sluta subventionera landbaserad vindkraft. Nu sjunker investeringarna i landbaserad vindkraft även i Tyskland, 33% ner första halvåret i år. Branschföreträdarna försöker hålla skenet uppe och menar att nedgången kommer efter ett rekordår 2014 och att 2016 också kommer att bli bra, eftersom många vill skynda att investera innan subventionerna minskar 2017. Men man kräver också mer subventioner som kompensation för att naturvården utesluter vissa områden från nya verk.

EU-kommissionen kan tänka sig att ta pengar från de rika medlemsländernas handel med utsläppsrätter för att ge till de fattiga medlemsländerna. Om de fatiga länderna går med på bindande avtal om 40% minskning av sina koldioxidutsläpp till år 2030. Fördelningen ska administreras via den Nya Moderniseringsfonden. Detta meddelades 15 juli.

De små östaterna i Stilla havet och Indiska oceanen satsar hårt på att få friska pengar från västvärlden vid Parismötet i höst. Först ut var Marshallöarna som 23 juli deklarerade att de frivilligt ska minska sina koldioxidutsläpp med 32% till 2025, 45% till 2030 och ha nollutsläpp till 2050. Om de får bra betalt för sitt föredömliga agerande.

Den 27 juli avslöjades att italiensk grön energi styrs av maffian. De tar subventionerna, men producerar inte som avtalats. I synnerhet Sardinien är hårt drabbat. Där har man till och med lyckats få ut bidrag för en sådan dunderdumhet som att sätta solpaneler på växthus där man skulle odla aloe. Men i skuggan under solpanelerna växer ingenting. Vilken överraskning!
Vad vi ska kalla den blandning av myndigheter och statliga företag som tvingar fram olönsamma vindkraftetableringar, mot markägare och kringboendes vilja, är en öppen fråga.

Världsbanken fortsätter sitt ensidiga kampanjande för en global överstatlighet som bestämmer all energipolitik. Enögdheten på Världsbanken är så total att de inte ens kan erkänna att billig energi är ett verksamt bidrag till fattigdomsbekämpning. I synnerhet inte om det är kol eller något annat ”fossilt” bränsle. Tvågradersmålet är absolut enligt Världsbanken. Förmodligen i säker vetskap om att vi inte ens riskerar komma i närheten av en tvågradig ökning, eftersom solaktiviteten styr, inte koldioxiden. Men det hindrar ju inte att man kan ta bra betalt för symbolhandlingar. I synnerhet som dessa avgifter och symbolhandlingar stärker Världsbankens makt över allt folk. Detta i ett uttalande från 29 juli.

Tyskland hade i juli månad vissa dagar med noll (0) KWh el levererat från vindkraftverk.

Vad som är gröna drömmar, propaganda eller rent bedrägeri med så kallat förnyelsebar energi, får ni fundera över själva.

Det här inlägget postades i Klimatbluffen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar på Bara lite kort om energiproduktion under klimathotets bila.

 1. akesundstrom skriver:

  Nyttiga observationer, Mats. De visar denna gång att det inte bara är EU vi måste lämna utan även ett vanskött och delvis diktaturstyrt FN. Särskilt illa att Världsbanken och IMF, som både agerar i planekonomisk (sovjetisk och keynesiansk) anda, nu också sprider ett fullständigt befängt klimatevangeliet. Som i sin tur bygger på ett forskarfusk av en omfattning som vi, trots allt, sällan upplever i västvärlden. Rätt att ställa den politiska klassen till svars, men lika viktigt att gissla möjliggörarna, våra så kallade intellektuella som så villigt prostituerar sig i maktens och egenintressets tjänst. Till dessa nickedockor hör, genant nog, även Svenskt Näringsliv, som säljer ut sina frihandelsideal genom att bejaka den extrema och oerhört skadliga straffbeskattningen av livets gas, koldioxid. Till konsekvenserna hör mångmiljardförluster på helt obehövlig vindkraft. Positivt för elslukande företag (därav direktörernas stöd) men ännu en fattigdomsfälla för medborgarna och vårt gemensamma företag, AB Sverige.

  • mats skriver:

   Jo, det är svårt att binda alla ansvariga vid skampålen samtidigt. Verkar som man får göra det en eller två åt gången, för tydlighetens skull.

   • akesundstrom skriver:

    Nja, samtidigt är kanske inte helt nödvändigt, men gärna rimlig balans över tid. Det blir kanske en viss överbetoning av skallet mot byråkrater, här hemma, i FN eller i Bryssel. Sant, dessa hoppar ibland över skaklarna, men lyder i allmänhet bara order från sina respektive huvudmän. Jag har invändningar t ex mot påståendet att det är en ”blandning av myndigheter och statliga företag som tvingar fram olönsamma vindkraftetableringar”. Ingalunda, det är sju partier i Sveriges riksdag som beslutat detta. Dessutom hade den huvudlösa klimatpolitiken troligen varit omöjlig att ”sälja in” utan det PRIVATA näringslivets aktiva stöd.

    Liknande oheliga allianser finns förstås även i Italien, så maffians förmenta huvudroll är ju egentligen bara en spegelbild av de politiska och ekonomiska makthavarnas ovilja att ta itu med rättsrötan och anarkin.

    Lite nyfiken också på din kommentar till min slutsats om att vi bör säga farväl inte bara till EU utan även till det nästan lika parasitära FN-maskineriet. Har för mig att du varit inne på samma spår, men bekräfta gärna, så slipper jag leta i arkivet.

    • mats skriver:

     Självklart finns det även privata företag som utnyttjar möjligheterna till lätta inkomster från skattebetalarna. Men dessa styr vi inte över med våra demokratiska verktyg. I bästa falla kan vi sluta handla av dem.
     Men staten, politikerna kan vi ställa krav på, och de i sin tur på myndigheterna och våra gemensamt ägda företag i energibranschen. Företag som på flera sätt är nödvändiga spelare även för de privata företagen att samverka med.

     Visst ska vi lämna FN! Håller på att samla nya synpunkter på den verksamheten.

     • akesundstrom skriver:

      Vi styr inte över företagen och deras organisationer, det är sant, men likväl förtjänar t ex Svenskt Näringsliv kritik för sitt ohederliga dubbelspel: att påstå sig älska marknadsekonomin, men göra motsatsen, d v s stödja planekonomiska dårskaper som vindkraften. Eller tycker du att det är OK?

      Men utmärkt att vi är eniga om att Sverige bör följa Schweiz´ exempel och lämna dagens genomkorrumpade FN. Ser fram mot dina nya synpunkter.

      • mats skriver:

       SAF-Svenskt Näringsliv förtjänar mycket kritik, vilket jag också varit tydlig med. Ibland undrar man om de likt biskop Brask har en ursäkt undanstoppad någonstans, eller om de helt enkelt är så principlösa som det verkar.

Kommentarer är stängda.