Kristina

SVT presenterade igår ett slags dramadokumentär om drottning Kristina. Tyvärr gjorde man det i ett format man inte riktigt klarade av att hantera. Vidare var hela framställningen genomsyrad av genusperspektiv. Dialogen var så tafflig att man fick känslan att den skrivits av Fredde Granberg (Ronny och Ragge). Dessutom gjorde man regelmässigt det irriterande grundfelet att viska fram dialogen och samtidigt spela musik, vilket gjorde stora delar av dialogen omöjlig att förstå.

Om avsikten var att lyfta fram en kraftfull kvinna som föredöme i vår tids HBTQ- och genuskorrekta tidsanda tror jag att drottningen själv hade ansett den vara fjollig, om hon kunnat se den. En klar besvikelse.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.