Det skamsna folket

Råkade se propagandacentralen igår. De kallar det SVT Kulturnyheterna. I ett reportage om det förhatliga Ungern, som inte vill släppa in ”flyktingar” och dessutom är temaland på bokmässan, förfasade man sig över hur Ungerns statliga media styr den allmänna debatten i exempelvis ”flyktingfrågan”. Till exempel använder de statliga medierna inte uttrycket ”flykting”, de säger istället ”migranter”. Vilken fräckhet! De vägrar använda standardiserad offentlig svensk nomenklatur.

Den svenska journalisten sa ungefär att de vanliga ungrarna som endast ser och lyssnar på de stora MSM i Ungern och inte tar till sig information från alternativa källor är förda bakom ljuset av propagandan.
Självinsikt är inte SVTs starka sida.

Svenskarna har varit offer för ensidig och illasinnad propaganda i decennier. Men till viss del parabol-tv och absolut internet, har fått svenskarna att inse att de är grundlurade. Men svenskarna är för skamsna för att erkänna det, tycker att de borde ha kunnat genomskåda falsarierna tidigare.

Så för att slippa skämmas för sin okunnighet och sin senfärdighet håller svenskarna tyst i offentligheten, men vädrar sitt missnöje i det privata umgänget. Stockholmssyndromet kunde endast ha uppstått här, i Sverige. Här betyder älska din nästa, älska din plågoande.

Det här inlägget postades i Aktuella övriga ämnen, Frihet och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Det skamsna folket

 1. Ulf Hellbacken skriver:

  SÅ SANT, SÅ SANT. Jag skulle inte ha kunnat uttrycka mig bättre själv!
  Det existerar en flathet hos det svenska folket, som är unik. En feghet som trotsar allt förnuft och utmynnar i totalt självbedrägeri och livslögn. Det enda möjliga hoppet är att alternativmedia dagligen räknar in allt fler anhängare. Låt oss hoppas att den utvecklingen fortsätter.

  • akesundstrom skriver:

   Mats gjorde en mer optimistisk bedömning, har vi svenskar redan insett att vi är grundlurade. Det tvivlar jag på. I varje fall vad dagsläget beträffar lutar jag åt att din beskrivning är sannare, att livslögnerna fortfarande dominerar. Eftersom inga opinionsintitut, mig veterligt, vågat ställa så opassande frågor, är vi hänvisade till egna gissningar, men vi har anledning be Mats återkomma med några rader om vad han grundar sin mer positiva åsikt på.

 2. Per skriver:

  Även SVT använde ordet migranter i en nyhetssändning häromdagen till min stora förvåning, kanske börjar verkligheten göra sig påmind och komma otäckt nära det södermalmska och vita reservatet?

 3. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Helt sant. Allt har krackelerat, myndigheter står handfallna, politiker vet inte på vilken fot de ska stå, och i vanlig ordning är det vi som får ta smällen. ”Det är så synd om dem, de är så fattiga…”, ”Det är inget brott att vara fattig”… Vi har alla hört flosklerna, och vi ska försörja dem, samtidigt som vi öppnar våra hjärtan för alla ”asylanter” som ska hit. För Sverige är ju ”ett rikt land, och vi har råd”.
  SÅg ni uppdrag granskning om de som okuperar privat mark, rättsväsendet står som stolpskottsliknande byfånar och vill inte göra någonting, de tycker att det är markägarens problem!!
  Men alla vet ju att som markägare får du inte göra någonting det är rättsväsendet som är skyldiga att ingripa.
  Och här står polisen och säger att dom fått order att inte göra någonting!!!!!!!!!!!
  Polisen speciellt, ska inte som i detta fall kunna lämna ”walk over”.
  Det är absolut regeringens fel att inte polisen fungerar här.
  Vad är det för samhälle vi har i Sverige???

  Det råder total anarki, om jag har lite skråp på min fastighet då kommer för då är kommunen snabb och du får ett bötesföreläggande: städa upp annars sätter vi dit dig

  Men här har 400 ockuperat privat mark nerskräpningen är total skräp överallt, avföringen mm en sanitär smittorisk som kan sprida sig. Och kommunen, polisen mm står och håller ockupanterna om ryggen

  Såg ni representanten för PK-elitens fotfolk, enligt min mening största stolpskottet den manliga ”aktivisten” med dumstruten redan på plats på huvudet. Känns det bra när sådana udda excistenser styr och ställer, DÖ anser att vanligt arbetande folk inte på långa vägar skall ha samma inflytande som en liten klick marxister med dumstrutar.

  Tack Janne Josefsson, EN enda HEDERLIG och MODIG journalist på Desinformationsministeriet/SVT.
  Hur länge får han vara kvar?
  Uppdrag Granskning avslutades med slutklämmen ”Stefan Löfven har inte tid”. Dagens Sverige kunde inte ha sammanfattats bättre!
  Programmet fixade säkert cirka 50000 ytterligare väljare till SD.
  TACK TACK. Hatten av för Janne Josefsson!

  Vad jag vill se är en handlingskraftig politiker som styr Sverige. Som kan ge våra myndigheter en spark i röven, så de börjar göra skäl för sin lön. Så vi kan reda upp detta kaos. Det kan inte fortsätta så här, Sverige kommer snart att kollapsa. Frågan är inte ”om”, utan när.

 4. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Jag blev mycket provocerad när någon i lägret dikterade villkoren att tv-teamet skulle ha markägarens tillstånd om det ska filmas eller inte.
  Han är ju för fasen ockupant utan förfoganderätt eller äganderätt:-(
  Vilka fräcka jävlar som begär att tv-teamet ska visa tillstånd.
  De själva har för fan inget tillstånd från markägaren att bosätta sig eller att skräpa ner på den privatägda platsen/marken ..

  Skicka ut hela bunten omedelbart!

  Att rättsväsendet och polisen inte upprätthåller lagarna.

  Det var nog det mest deprimerande/upprörande inslag jag någonsin sett i svensk TV.

  Att behöva inse att Sverige av idag är en totalt impotent kärringnation.

 5. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Jag kan bara konstatera att den olagliga kåkstaden mitt i Malmö på annans privata mark är det kanske mest uppenbara bevis som finns på vad som gått fel i vårt land.

  Så här går det när man inte vågar sätta ner foten, utan vi låter myndigheterna gömma sig bakom otydliga regler och flosker. Som grädde på moset finns sedan en godhetsmaffia som vantolkar efter sin personliga politiska ide som är så beklaglig att man blir gråtfärdig.

  Det är HÖG TID ATT VI svenskar KRÄVER att våra politiker och myndighetshavare TAR TAG I DENNA OSMAKLIGA SOPPA.

  Att vår sk statsminister inte har tid att bry sig säger allt. Stefan Löfven har ALDRIG tid att ta några som helst obehagliga diskussioner, oberoende av vilket ämne det gäller. En tröst är ju förvisso att om han skulle yttra sig så skulle hans enda kommentar bli att ”detta är käbbel”!

  Detta är ett prejudikat på att alla våra bostadslösa ungdomar som saknar eller inte har råd med en bostad, har rätt bryta sig in tre x på Södermalm och ta vilken lägenhet dom vill ha.

  Polis,kronofogde och jurister kan tydligen inte göra något åt det,det är bara vägra identifiera sig.

  TACK ÄN EN GÅNG TILL JANNE JOSEFSSON och Uppdrag granskning.
  Sverige är i dag ett sjukt land,mycket sjukt om du frågar mig.

  • Thomas Gunnarson skriver:

   När Janne Josefsson tar upp en fråga så luktar det….
   ”Någon” i nomenklaturan vill ha ut ett budskap.
   Inte är Janne Josefsson en ”fri” journalist!
   Då hade han för länge sedan varit kickad från SVT!

   Så svensk statlig media har bara styrda journalister!
   Inbilla er inget annat!!!

 6. Samuel af Ugglas skriver:

  ”Här betyder älska din nästa, älska din plågoande”.
  Det kommer att kosta det svenska folket dyrt i blod, svett och tårar!
  Den upplysta skaran är nu större tack vare Dig Mats och Internet!

 7. Upprörd fastighetsägare med mark och skog skriver:

  Trots att det ökända tiggarlägret i Malmö slagits upp på privat mark, och det hela ansetts vara en sanitär olägenhet, beslutade Mark- och miljödomstolen idag att det får stå kvar.

  Hur kan en svensk myndighet besluta och godkänna att privat egendom exproprieras av okända privata aktörer – migranter?
  Land skall med lag byggas, säger urgamla svenska landskapslagar. Sverige utvecklas till ett laglöst land och konsekvensen är rimligtvis att Sverige upphör att vara ett land.

  Om inte EU och Sverige respekterar lagar, minskar medborgarnas vilja att göra det också. Fler kommer att skipa rättvisa efter eget behag.

  Inbrottstjuvar kan istället för att stjäla föremål, helt enkelt bosätta sig i din villa. Polisen har ingen befogenhet att kolla tjuvens identitet och kronofogden kan inte avvisa denne.

  Situationen är så vettlös att den är overklig.

  Snart kommer en ny ”undersökning” att majoriteten av svenskarna är positiva till ökande antal illegala bosättningar och kåkstäder.

Kommentarer är stängda.